Gość 19.02.2003 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 mam zamiar budowac dom ze stropodachem. Czy jest zeczywiscie taki uciazliwy w utrzymaniu? Moze sa jakies nowe technologie budowy takiego dachu zwiekszajace jego trwalosc, podatnosc na przeciekanie itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejS 21.02.2003 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Oszczędności żadne a same kłopoty. Nawet przy tych nowych technologiach.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.02.2003 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 ANDRZEJ PODAJ PRZYKŁADY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jackowski 21.02.2003 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Tez interesuja mnie wady takiego rozwiazania, a wlasciwie konkretne przyklady.AndrzejuS jesli masz takowe podziel sie znami zanim to wybudujemy bo pozniej tylko porady jak z tym walczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 24.02.2003 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 Nigdzie wcześniej nie spotkałam się z żadnymi uwagami nt. stropodachów a też mamy zamiar dom z takowym wybudować. Będę więc również wdzięczna za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.02.2003 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 ANDRZEJ!!!!! i co z tymi problemami??? z podpatrywania u innych ktorzy maja stropodachy..nie maja zastrzezen, trzeba tylko dobrze ocieplic..tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wladek 02.03.2003 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2003 To fakt same kłopoty. W tych "kostkach mazowieckich" to np: - warstwa pokrycia bitumicznego do wymiany po 2 latach - jak w lato nie wejdziesz na dach i nie skontrolujesz to w zimę będzie przeciekać - zimno w zimę gorąco w lato - zarysowania na suficie (wina technologi) - duże obciążenie śniegiem i jeszcze kilka. Zalety: można sobie wjść na dach i nie spaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejS 03.03.2003 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 Sorry. Dawno mnie tu nie było, ale Wladek za mnie odpowiedział.Stropdachy to konstrukcje oszczędnych lat 60- tych. Mimo nowych technologi nie słyszałem aby ktoś to teraz polecał (oprócz tarasów). Mimo dobrych izolacji akustyczne (w czasie opadów), przeciekające, duży ciężar na dachu w czasie śnigu, w lecie słońce wypala każda masę bitumiczną, papę czy cokolwiek jest to nazwane.Krótko mówiąć mam to w spadku (dom ze stropodachem) darowane i ból głowy co z tym zrobić. Umówiony jestem z projektantem aby to wszystko przerobić na normalny dach dwuspadowy bez poddasza użytkowego.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts