Gibbon 07.12.2003 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 Czy ktos buduje lub zbudowal Calineczke z Archipelegu?Dzieki za rady!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 07.12.2003 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 Uśmiechnęłam się, jak zobaczyłam ten post. Był to projekt, który w momencie wyboru poważnie braliśmy pod uwagę, szukałam bowiem malutkiego domku, ale zeby miał odpowiednią ilość pokoi. Pokoje na górze są tycie-tycie, ale są , aż trzy. Salon tez jest nieduży, ale przy otwartej kuchni i ciekawej aranżacji można go świetnie urządzić. U nas projekt odpadł, gdy odwiedziłam kolegę, który się wybudował i stwierdziłam, że... nie cierpię skosów Wybrałam również nieduży projekt domu, ale piętrowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrex 21.12.2003 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2003 Czy ktoś wybudował lub buduje ten dom?Zastanawiam się nad kupnem tego projektu?Martwią mnie te pokoje sypialne 7.5 i 9m czy to dobre pokoje dla dzieci?Czy kosztorys, który podaje pracownia jest realny?.Schęcią obejrzał bym wykonany dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemekh 31.08.2004 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2004 Witam i ponawiam pytanie Gibbona (po roku chyba już wypada ) Bywa tu ktoś, kto Calineczkę sobie sprawił? Po przewertowaniu kilku setek rysuneczków roztaczajacych rajskie pejzaże z domkiem w centrum Calineczka z Archipelagu nas przekonuje do siebie - ale miło było by posłuchać kogoś kto taką chtkę zamieszkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 28.11.2004 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 Witam Calineczka byla jedna z 3 projektow, ktore wybralem do zamodelowania w 3D i zrobienia kosztorysu. Odpadla glownie dlatego, ze nie dalo sie zrobic pelnej lazienki na dole (a zalezalo mi na etapowaniu budowy) i byly duze problemy z aranzacja pokoi na gorze (po prostu byly zbyt male i mialy za niska scianke kolankowa).U mnie zwyciezyl projekt domu "Cieply" z http://www.domek.net.pl pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemekh 29.06.2005 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Po dłuuuuugim czasie witam i nieco życia w Calineczkowy wątek tchnąć zamierzam. My zdecydowaliśmy się jednak na Calineczkę nie tylko w formie papierowych szkiców, czy też wymodelowanych parazdjęć, ale postawić ją jako zywo na naszej działce. I szczerze mówiąc nasze wyobrażenia o tym domku spełniają się w kazdym calu (poprawniej europejsko w centymetrach być powinno ). Każdy buduje to czego oczekuje (tak przynajmniej w zamiarach być powinno) i my juz dzisiaj możemy powiedzieć, że tego nam trzeba było. Jutro może juz wiecha zadynda na więźbie A więc chatynka juz stoi i wędrować po niej można. Za dwa tygodnie połacie zalśnią przyprószone dachówką i w ten sposób stan surowy otwarty się ziści. Dla mających chrapkę na ten projekt mamy kilka sugestii drobnych (drobniutkich wręcz) zmian by Calineczka ideałem dla poszukujących przytulności się stała. Radośni spośród ziszczających się marzeń pozdrawiamy PS tak się zastanawiamy czyżby to jedna z nielicznych archipelagowych Calineczek na polskiej ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiff 30.06.2005 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Może nie jedyna - nie wszyscy mają internet , a tak na poważnie to proszę o wiecej informacji - może jakieś fotki , jak kosztorys wykonany przez archipelag ma się do rzeczywistości - czy są w projekcie jakieś błędy....pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemekh 16.08.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Witaj Stiff, przepraszam za opóźnienie ale sezon urlopowo-pracowniczy zastanawiam się jakich (więcej) informacji oczekujesz (albo o czym oto stan obecny naszej budowy http://www.przemekh.republika.pl/images/e25.jpg ... niech tak sobie chatynka odpocznie przez zimę. kosztorys wykonany przez archipelag jest w miarę wiarygodny, ale..... No właśnie zawsze jest jakieś ale. Po lewej stronie kosztorysu na stronie archipelagu znajduje się link "jak liczymy kosztorysy" i tam wszystko jest napisane (m.in. jaki procent koncowej ceny obejmuje kosztorys przedstawiony). No i trzeba pamietac o drobiazgach jak np. VAT na materiały budowlane itp. Co do błędów to w samym projekcie jest kilka drobiazgów i jeden większy wynikający z błędnego przeliczenia wysokości otworów okiennych względem posadzki. Poza tym to jest kilka dodatkowych rozwiązań, na które dla nas juz za późno a zdały by się. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy33 17.08.2005 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Witam!Bardzo ładny domek, przyznam że myślałem o budowie wg. tego projektu ale małżowinka stwierdziła że za mały.Napisz koniecznie jak z kosztami dotychczasowej inwestycji bo nadal myśle o podobnym domku ze względu na ograniczone środki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemekh 17.08.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Witaj andy33, odpowiedz wyslalem na priv Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gibbon 02.03.2006 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Witam po długim czasieMieszkam Już od roku w swojej Calineczce z pewnymi zmianamijeśli ktoś chce więcej wiadomości zapraszam[email protected]Pozdrowionkagibbon[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ani-ani 08.04.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 Witajcie!! Zdecydowałam się na projekt CALINECZKA z garażem, oferowany przez pracownię Archipelag. Jest bardzo skromny i nie tak piękny jak inne, które od lat ogladałam w katalogach, ale niestety nasze zasoby finansowe weryfikują marzenia Pragnę wybudować dom mały(3 osobowa rodzinka), tani w budowie i późniejszej eksploatacji. Proszę dzielcie się ze mną swoimi doświadczeniami z etapu budowy i po również. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 08.04.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 Calineczka to bardzo fajny projekt i z tego co pamiętam był juz o nim jakis wątek więc musisz poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 08.04.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=18793&highlight=calineczka tu jest jakis watek calineczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ani-ani 08.04.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 Oooooo.....miło czytać, że jeszcze KOMUŚ się ten projekt podoba To mnie upewnia w dokonanym wyborze. No i jak niewiele trzeba aby poprawić nastrój. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotri 27.08.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Witam,Własnie jesteśmy na etapie wyboru projektu. I calineczka jest naszym faworytem.Czy są jeszcze jacyś właściciele calineczki? Jakieś spostrzeżenia?. Może ktoś ma jakieś zdjęcia z realizacji zwłaszcza wnętrza?Przemekh, też jesteśmy z Poznania, jeśli jeszcze tu zaglądasz to możesz podać ściślej swoją lokalizację? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts