karloss30 08.04.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 Witam serdecznie i odrazu zaznaczam, iż nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie w wyszukiwarce.Nie wiem tez czy w dobry dział trafiłem.Proszę o pomoc tych którzy znaja sie na przekształcaniu działek i na przepisach mówiacych o w/w temacie.Moj problem polega na:Dostałem od ojca 2h ziemi nad jeziorem oznaczonej w opisie mapki "R","N","Z" różnych klas.Na tej działce został zbudowany dom o pow.120m/kw.Oczywiscie z pozwoleniami i planami.Jednak,ze dom ten postawiony został i ujety jako budynek gospodarczy.Czy jest mozliwość przeksztalcenia tego gruntu w oznaczenie "B" (budowlana),oczywiscie tylko czesci..czyli tej gdzie stoi budynek.Nadmieniam,że budynek jest w pelni do zamieszkania calorocznego i w zwiazku z tym chce tam zamieszkac(na stałe).Co zrobic aby mozna było to wszystko doprowadzic do porządku i zameldowac sie prawnie na stale zdobywając adres.Dziekuje Wszystkim za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts