pyniek89 09.04.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 kupujemy dom w stanie surowym, zamkniętym, ktoś, kto budował nie zrobil komina pod kominek, czy możliwa jest deinstalacja części dachu i dobudowa komina, czy ktos wie ile to może kosztować??? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 10.04.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 pyniek,Popytaj się w firmach, które produkują kominy systemowe, czytałem niedawno w Muratorze, że koszt takiego, to 2,5tyś zł z montażem. Ale napisałem do jednej z firm i nie otrzymałe żadnej odpowiedzi. Ponieważ jeszcze tonę w papierach i nie mam pozwolenia na budowę to ich nie naciskałem, ale warto. Możesz też zrobić komin z rur metalowych, ale nie interesowałem się tym, nie znam ceny. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brams 10.04.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Możesz dostawić komin - zarówno na zewnątrz budynku, jak i wewnątrz, np. stosując system Schiedela. Montaż b. łatwy.2 dni i po robocie, z tym, że ten na zewnątrz trzeba docieplić.Koszty - w zależności od wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 10.04.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 W pobliżu Krakowa jest Chrzanów , a w nim firma TIM Kominki. Zaopatrzyłam się tam w kominek z systemem DGP i właśnie w dwuścienny komin stalowy. Kosz komina 4 m( na całej długości dwuścienny) niecałe 2 tyś. zł z Tyssena. W domku komin jest zawieszony nad kominkiem, na dwóch obejmach. Został zainstalowany po zrobieniu dachu i nic się nie stało- dekarz wyciągnął trzy dachówki, dociął, założył stalowe przejście przez dach, zaizolował i wszystko w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts