Adam___ 19.02.2003 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Witajcie.Mam taki niewielki problem.Chcialbym wyremontowac dach.Dach jest jednospadowy,kryty papa.Planuje go podniesc z jednej strony jakies 70 cm (3 pustaki) i pokryc blachodachowka.Czy do tego rodzaju remontu jest potrzebne jakies zgloszenie,pozwolenie do urzedu.Bylbym wdzieczny za pomoc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wega 19.02.2003 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Adam > ... i pozwolenie i projekt. To nie remont a nadbudowa. Zgłoś się do Urzędu Gminy po Warunki Zabudowy i Zagospodarowania Terenu. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 19.02.2003 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Wega ale mnie pocieszyles Wogole to troche poprzekrecalem bo dach juz jest zrobiony.Dzisiaj przyszedl wujek i cos tam sie pytal czy jakies zgody sa na to potrzebne i wogole.No i nawiazala sie dyskusja. To teraz mi tylko zostaje siedziec cicho i sie nie odzywac.Dach jest tylko z jednej strony podniesiony na 3 pustaki.z drugiej strony jest na tym samym poziomie co byl-po prostu teraz jest wiekszy spad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.02.2003 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 kazda zmian bryly budynku wymaga projektu i pozwolenia na budowe. najpierw trzeba to sprawdzic czy bedzie to w zgodzie z projektem zagospodarownia przestrzennego oraz z warunkami zabudowy.nawet zmiana przeznaczenia/sposobu uzytkowania wymaga pozwolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 20.02.2003 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 [ Ta wiadomość była edytowana przez: pik33 dnia 2003-02-20 13:30 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejS 21.02.2003 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Wydaje mi się, że zezwolenie jest zbędne bo nie zmienia przeznaczenia i nie jest to rozbudowa. Ja także zamierzam podnieść o 3-4 pustaki i ze stropodachu zrobić niewielki spadek pokryty blachodachówką. Nie będzie tam strychu ani pomieszczenia użytkowego. Czy nie można tego zaliczyć jako remontu pokrycia dachowego ? Czy na remont dachu muszę mieć plany i zezwolenie budowlane? Jeśli się mylę proszę o sprostowanie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 21.02.2003 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 A co to jest remont - zmiana pokrycia dachu - pozwolenie nie jest wymagane.Zmiana konstrukcji dachu, wymiana elementow konstrukcyjnych, zmiana kubatury i wyglad budynku - pozwolenie niezbedne.Podniesienie o 3 pustaki dachu jest zmiana i kubatury i wyglady budynku. Nie ma znaczenia czy jest to 1 czy 11 pustakow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wega 21.02.2003 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 może najlepiej przeczytać samemu ustawę Prawo budowlane format .doc aktualna wersja z Lexa. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts