Tomek_1 09.04.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Witam- kupiłem sobie kawałek ziemi (ogródek działkowy ) i chciał bym postawić mały domek 20 metrów kwadratowych. Pytanie - jak zrobić fundamenty czy na takiej samej zasadzie jak do normalnego domu czy wystarczy zrobić wykop zbić szalunek i zalać betonem i gruzem ew. na jaka głebokość trzeba kopać aby postawić coś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.04.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 - fundament - poniżej strefy zamarzania / w zalezności od miejsca zamieszkania jest to 0,8 do 1,2 m/- pod normalny domek też się kopie wykop, zbija szalunek, i zalewa gruz lub kamień betonem, więc tej części pytania nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_1 10.04.2006 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 dzieki za odpowiedź - w dobie takiej tachniki jaka jest dzisiaj myslałem ze pod dom jednorodziny fundamenty robi sie jakieś zbrojone itd z bajerami a tu sie okazuje ze buduje się tak samo jak 30 lat temu i technika w budowlance stoi w miejscu. Ok. zar\tem biore łopate i ide kopać dołek zawale go gruzem i betonem i bedzie fundament jak z za dawnych swietnych czasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.04.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 w zależności od warunków geologicznych fundament się zbroi lub nie. Ja wyznaję zasadę domu atomowego, więc popieram zbrojenie fundamentów. a ten Twój domek to bedzie murowany czy drewniany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts