Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 58
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pluton, niezłe tempo,

niedługo też kładę styropian pod wylewkę więc będę chyba musiał wysłać moją żonę do Twojej Agnieszki na przeszkolenie, bo widzę że robi to profesjonalnie,

kiedy planujesz przeprowadzkę?

• 1 month później...

Witaj Pluton!

:o :o :o

Patrząc na Waszą budowę widzę, że porządnka ekipa może zdziałać cuda! Jestem w szoku! Wasze tempo jest powalające! I w ogóle pięknie macie! U mnie niestety wszystko strasznie się ślimaczy, pomimo, że budujemy domek w technologii szkieletu. Trafiliśmy na fatalną ekipę. Zupełny brak organizacji pracy, zero profesjonalizmu :cry:

Całe szczęście, że nasz wykonawca "wspomagał się" góralami, którzy, dzięki Bogu, jakoś w końcu ten dom nam postawili :wink:

Zazdroszczę Ci tych dziadków. Widać, że fachury z nich niesamowite! Żonka - biję pokłony, no i ty oczywiście też widać zapingalasz.

Napisz co u Was nowego. Aż się chce oglądać postępy prac na tej turbo budowie :D

Sił na dalej zyczę...

i pozdrawiam

Nell

Pluton

te zdjęcia są już mało aktualne :evil: gdzie kominek? gdzie płytki?

dawaj mi tu zaraz nowe zdjęcia!!!

:wink:

Dobrze mówi, dobrze mówi.... :D

• 3 weeks później...
Witam, Dziennik pierwsza klasa, chcemy wybrać ten projekt ale sytuacje mamy podobna z działka warunki zabudowe itd. wiec mamy troche czasu na dopracowanie szczegółow, takze troche nam ta kchunia nie pasuje i mieliscie fajny plan z likwidacja tej lazienki i wstawieniem jej do kotlowni,tylko my bysmy chcieli kotlownie podzielic na pol i wydzielic osobna lazienke ale to trzeba jeszcze obmyslec, Jezeli byla by mozliwosc to moze moglbys wrzucic jeszcze kilka fotek tej kuchni i moze rzut parteru z ta zmiana :D bardzo bylbym wdzieczny. :)
Fotki kuchni wrzucę jak porobie trochę zdjęć. Wujek ją właśnie kończy flizować. Rzut parteru zmienił się o tyle że nie ma po prostu ścianki między kuchnią a kibelkiem. Aha, i jeszcze zmieniliśmy układ okien co na zdjęciach widać. Kotłowni nie dzieliliśmy, bo będziemy mieć kocioł gazowy wiszący więc nie będą tam stały żadne worki z węglem :-)
Dzieki za informacje z niecierpliwością czekam na kolejne zdjęcia :D ,Nie chcialbym byc niedyskretny ale jestem ciekawy ile do tej pory budowa pochlonela funduszy,do tego stanu z ostatniego zdjecia, bo wlasnie nie wiem czy nie bede musial sprzedac nerki:) Pozdrawiam
  • 2 weeks później...

Bardzo fajoska ta Wasza podbitka :-)

Jak technicznie to zrobiliście? A czy takie "rzeźbione" krokwy i stelarz nad taras to specjalnie zamawialiście?

Oj idziecie jak burza, tylko pozazdrościć :-)

Podbitka była docinana, malowana i montowana jednocześnie z więźbą dachową.

A jeśli chodzi o "rzeźbione" krokwie, to wszystko wyjaśnia cytat z dziennika bolda. Mamy tą samą ekipę :D

wycinanie wzorków w balach, zapytałem Szczepana: masz na to jakiś szablon?

Szczepan pokazał na głowę i powiedział tu jest szablon :roll:

http://img122.imageshack.us/img122/9756/sv402649ms0.jpg

Babci Agnieszki bardzo się kominek spodobał. Jej komentarz:

- O! Jaki ładny kominek! Jeszcze tylko otynkować i gotowy!

dobre :lol: :lol: :lol:

Pluton, czy ja ci dawałem zgodę na przedruk moich zdjęć :wink:

widzę że wujkowi Jankowi coś się popierdzieliło, bo musiał kafle zrywać :lol: :lol:

nie za małą masz wannę? mieścisz się?

a tak generalnie to wszystko super, powodzenia

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...