ryb_ka 19.02.2003 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Witam forumowiczów-bywalców ))))) W numerze jubileuszowym był wywiad z KAROLINĄ, która miała super-umowę z wykonawcą budowy. Mam na piątek (!!!!!!!!) przygotować umowę a zgubiłam podczas przeprowadzki te wzory, które były w którymś Muratorze. RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niech mi ktoś pomoże, jak rany, bo nie wiem, od czego zacząć i czego mam nie zapomnieć!!!!!!!!!!!! Piszcie na maila [email protected].,a będzie Wam to wynagrodzone w niebie )) PS. Ruszam na wiosnę i jak usłyszałam od budowlańca, że mam kupic 40 ton żwiru, to mało nie zemdlałam - to dużo czy mało?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 19.02.2003 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Witam,Karolina, czy moglbym takze otrzymac wzory umow? Adres: [email protected]Dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 19.02.2003 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Witam,Karolina, czy moglbym takze otrzymac wzory umow? Adres: [email protected]Dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.02.2003 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Ryb_ka - w same fundamenty wrzuciłem na pewno 13 (a może i 20) wywrotek po 8-9 ton. Nie było to jednak nic w porównaniu z kolegą, który miał nierówny teren i z jednej strony fundament miał 1.5m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 19.02.2003 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Frankai myślę ze wykonawcy chodzi o żwir do betonowania a nie do zasypki, nota bene sam wsypałem w fundamenty 350 t. ale zwykłego piachu z piaskowni. Rybko nie mndlej z tak błachych powodów. Na szczęście to tylko żwir. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 20.02.2003 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 ....a nie cukier i jakaś aparaturka hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.02.2003 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 Smok - masz rację - jakoś przeoczyłem tą drobną różnicę (no bo o ile się różni ziarenko piachu od żwiru ), że chodzi o żwir. Wobec tego i tak się nie ma za bardzo co dziwić - w ławy i płytę zerową weszło mi na pewno więcej niż 40m3 betonu. Jeżeli więc ktoś chce sam kręcić, no to będzie tego potrzeba faktycznie duzo żwiru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 20.02.2003 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 Już dobrze, jestem. Zainteresowanym wysyłam wzór umowy na podane adresy e-mailowe.Pozdrawiam, Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 20.02.2003 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 Korolino, czy mogłabyś mi przysłać również podesłać? serdecznie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 20.02.2003 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 Troche bez sensu napisałam to powyżej, ale chodziło mi umowę Wiec jeszcze raz: Karolinko droga, mogę prosić o przysłanie jej na mój e-mail? Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninja 22.02.2003 03:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2003 Czesc KarolionaCzy moglabys mi tez przyslac wzor umowy budowlanej. Z gory dziekuje. W przyszlym tygodniu podpisuje umowe z moim wykonawca stanu surowego.Pozdrawiam i dziekuje [ Ta wiadomość była edytowana przez: Ninja dnia 2003-02-22 04:01 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 24.02.2003 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 Wysłałam na priv. Pozdrawiam,Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 25.02.2003 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 W bardzo ciekawej umowie sporządzonej przez Karolinę jest jeden słaby punkt. w par. 8 pkt. 2 a. (kary umowne) jest powiedziane, że inwestor płaci 0,5% od wartości umowy za każdy dzień zwłoki. Taka kara jest bardzo dotkliwa i wysoka - lepiej, żeby inwestor płacił 0,5% od wartości danego etapu. Zauważcie, że wykonawca płaci za zwłokę 0,5% wynagrodzenia ustalonego "na dany etap". Dział prawny "Muratora" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 25.02.2003 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Rzeczywiście, pomyłka dość istotna. Wprawdzie w naszych warunkach nie stanowiła zagrożenia (nasza Pani Kierownik to uosobienie odpowiedzialności), ale może mieć dla innych poważne konsekwencje. Bardzo dziękuję Redakcji za tę uwagę, a wszystkim, którym wysłałam umowę wysyłam również poprawkę. Pozdrawiam, Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 25.02.2003 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Karolina, to jeszcze ja please na priva. Pozdrawiamhttp://www.afternight.com/smiles/thankyou.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 25.02.2003 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Ewusia, masz już umowę na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 27.02.2003 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2003 Karolinko Może jeszcze ja?Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 08.03.2003 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2003 Karolina, a ja nie znam tej umowy? Jak wiesz, ja już wykańczam (się), ale moja siostra zaczyna budować. Podeślij tą umowę, pleasee... W którym numerze był z Tobą wywiad?B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 10.03.2003 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 W styczniowym. Umowę już wysyłam. Przepraszam za zwłokę wszystkie osoby, które pisały w spr. umowy na priv, ale dopiero teraz wróciłam z krótkiego, acz zasłużonego urlopu "pobudowlanego" . Pozdrawiam, Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rekmedia 15.03.2003 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2003 Karolinko czas zacząć pobierać opłaty, ale ja też ) pls o umowę [email protected] z góry dzięki Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts