chewee 10.04.2006 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Witam, Realizuję budowę w ramach zezwolenia na budowę obejmującego - budowę budynku mieszkalnego, przyłącza energetycznego i szczelnego zbiornika na ścieki - tak jest napisane na decyzji. W maju będę realizował przyłącze wodociągowe w oparciu o znowelizowane przepisy - na podstawie zgłoszenia. Mam już decyzję - zezwolenie zatwierdzającą projekt, wydaną przez gminny zakład wodociągowy. Tu właśnie jest pytanie: czy muszę składać wniosek o zmianę zezwolenia na budowę do starostwa? Pan w starostwie z którym rozmawiałem twierdzi, że tak i jeśli tego nie uczynię mogę mieć problemy z odbiorem budynku. Z kolei pan który robił projekt (stary wyjadacz jeśli chodzi o sprawy wodociągowe - realizuje dużo większe inwestycje niż moja) twierdzi że nie muszę. W starostwie na mój argument o wydanej już decyzji przez gminę byli zdziwienie ich "samowolą"; stwierdzili, że przy odbiorze będą problemy i że pozostanie mi ścieżka sądowa w oparciu o decyzję którą posiadam. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts