Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odleglosc od dzialki zabudowanej

razoredge

Recommended Posts

Nie jestem do końca altruistą. Jeszcze coś zamierzam zbudować (i to mam nadzieję w najbliższej przyszłości) i stąd moje częste wizyty na forum. Zakładam, że teraz ma być dużo lepiej, taniej i szybciej (oczywiście z próbą wyważenia proporcji między l+t+s).

A to co piszę to próba dołożenia swojej cegiełki za to, czego dowiaduję się z innych dziedzin.

• 4 weeks później...
To nieprawda. Takie wyjaśnienie jak powyżej jest rzeczywiście na stronie ministerstwa transportu i budownictwa, ale w świetle orzecznictwa SKO i WSA jest już nieaktualne.

Gdzie można dogrzebać się do orzecznictwa SKO i WSA? Bo zdaje się, że w mojej gminie o tym nie wiedzą, co gorsza urbanista na usługach tej gminy (robi analizy urbanistyczne pod WZ) też nie. A dla mnie to krytyczne, zabudowań za miedzą nie mam, działka rolna, gmina bez planu zagospodarowania.

G

Plizzzzzzzzzz...

Jeszcze raz poproszę. Czy jest gdzieś w internecie zbiór orzecznictw SKO i SA dla całej Polski?

Szukałam po necie, ale nic ciekawego nie znalazłam (np. strona wspólnota.org.pl ma orzecznictwo. Ale wyszukiwarka nic w interesującym temacie nie znalazła, a przekopać się przez to wszystko na piechotę...).

G

Niestety, nie ma takiej strony (lub stron specjalizujących sie w tematyce WZ).

Adresy do tego, co znalazłem, są wyżej - w tym i pokrewnych wątkach.

W najbliższym czasie (może jutro?) postaram się przytoczyć jeszcze ciepłe i pouczające rozstrzygnięcie SKO we własnej sprawie.