petrosz 10.04.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 zastanawiam sie nad instalacja oczyszczalni przydomowej. Niektorzy mowia, ze czasem z takiej oczyszczalni moze ladnie zajechac smordkiem? Prawda to? jakie sa wasze doswiadczenia? dziekipiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 10.04.2006 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 A co rozumiesz przez "z takiej oczyszczalni"?Jak otworzysz zbiornik i wsadzisz tam głowę, to nie tylko nie śmierdzi, ale nawet "wali". Z innych elementów smrodku nigdy nie czułem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.04.2006 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 jak bakterie wytłuczesz antybiotykami to będzie śmierdzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 10.04.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Użytkuję od roku, raz zaśmierdziała gdy na dworze było przez dwa tygodnie -25 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 10.04.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 jak bakterie wytłuczesz antybiotykami to będzie śmierdzieć Majka co masz na myśli chodzi, o antybiotyk. Użytkuje oczyszczalnie i nie raz zajechało, zrobiłem dodatkową wentylacje zaraz przy zbiorniku troche pomogło, ale może wytłukłem bakterie, może robie coś nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 11.04.2006 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Mam od dwóch lat i nic nie śmierdzi. Może dlatego,że mam wentylację rur rozsączalnych. Wlot jest przez grzybki na końcach rur a wylot na dachu. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mendziur 11.04.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 nigdy nie było czuć nic podstawa to odpowiednia wentylacja Pozdrawiam PS. Znam gościa który przycioł rurki napowietrzające drenaże przy samej ziemi bo mu trawnik szpeciły i podobno działało wszystko ok (tylko co jak snieg mu zasypie otwory???) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 11.04.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 jak bakterie wytłuczesz antybiotykami to będzie śmierdzieć Majka co masz na myśli chodzi, o antybiotyk. Użytkuje oczyszczalnie i nie raz zajechało, zrobiłem dodatkową wentylacje zaraz przy zbiorniku troche pomogło, ale może wytłukłem bakterie, może robie coś nie tak. bakterie uzywane w poś są wrażliwe na lekarstwa, które żremy. Najbardziej na antybiotyki. jeżeli zdarzy się, że któryś z domowników jest leczony antybiotykiem, to jednoczesnie wybija bakterie w osadniku. Trzeba wtedy częściej ich dosypywać. Ile masz kominków wentylacyjnych i jak rozmieszczone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriej 11.04.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Jak to?To ja myslałem, ze domestos albo inny "syf" jest w stanie wybić te flore...Antybiotyk wydalany z ludzkiego organizmu juz nie ma takiej mocy (jesli jakąkolwiek ma) natomiast po rozcieńczeniu przez wode np z wanny to juz po antybiotyku nie ma śladu. (tak na mój chłopski łeb).PZDR,Sorry, jesli nie złapałem dżołka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 11.04.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Majka Jeden kominek na końcu drenarzu w środkowej lini, plus na dachu w pionie kanalizacyjnym. Jak pisałem wcześniej założyłem jeszczem jeden zaraz przy wlocie rury do zbiornoka i wyprowadziłem na dach. O antybiotykach pierwszy raz słysze, żeby miały taki wpływ na zapach, ale słyszałem, że płyny do mycia naczyń i proszek co prania. Jak sobie radzicie z tymi detengertami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 11.04.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 To nie dżołk, np. penicyliny (z najczęściej używanych: Duomox czy Hiconcil, Apo-Amoxi, Amoksiklav...) osiągają w moczu całkiem przyzwoite stężenia, a że są to antybiotyki szerokowidmowe - koszą wszytsko jak leci. Ostatnio z bdb skutkiem leczyłem rybki w akwarium z jakiejś posocznicy Hiconcilem właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 13.04.2006 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Ile i jak często sypiecie bakterie. Ja jedną saszetke na dwa tygodnie, może to zamało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 14.04.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 pepi co ty, ja sypię raz na kilka m-cy, szczep bakterii (1 kapsułka) co pół roku. Był szambonurek i powiedział,że wszystko "jest normalnie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 14.04.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Ja urzywam SEPTIFOS saszetka na dwa tygodnie, gdzieś wyczytałem i tak sypie. rosai nic nie śmierdzi, to ciekawe może u mnie więcej osób korzysta z wc. Jakich bakterii używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 14.04.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 mam oczyszczalnie JPR SYSTEM i mam zalecenie producenta używać aktywator bakteryjny BIO7 lub BIO7G (substrat bakteryjno-enzymatyczny). W razie czego mam dokładny opis i zasadę działania tego środka. Mieszkamy w 3 osoby i jak wyżej wspomniałem wszystko jest ok. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 14.04.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 pepi co ty, ja sypię raz na kilka m-cy, szczep bakterii (1 kapsułka) co pół roku. Był szambonurek i powiedział,że wszystko "jest normalnie". To dopiero ciekawa praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 15.04.2006 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 rosa to masz szczęście, mieszkamy w pięć osób pojemność zbiornika 2000l i tak jak już pisałem są dni kiedy pachnie okropnie. Gdzie tu dosięgnąć więcej info. na temat stosowania bakterii. Pozdrawiam, ja też mieszkam w okolicy Łodzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 15.04.2006 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 mam oczyszczalnie JPR SYSTEM i mam zalecenie producenta używać aktywator bakteryjny BIO7 lub BIO7G (substrat bakteryjno-enzymatyczny). W razie czego mam dokładny opis i zasadę działania tego środka. Mieszkamy w 3 osoby i jak wyżej wspomniałem wszystko jest ok. Pzdr. Jeśli mozna się wtrącić w tę uczoną dyskusję - gdzie kupowałaś oczyszczalnię i kto ci montował? Niedługo już będę na tym etapie i właśnie zaczynam się orientować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 16.04.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 JPR SYSTEM Żyrardów 0-46/854-22-78, 854-22-87. Ok. 2 lata temu w "Ładnym Domu" (którego red.nacz.jest Wiesław Rudolf dawny nacz. Muratora) był konkurs na projekt domu wraz POŚ. Usiadłem do Archicada i po kilku godzinkach go ... wysłałem. Po m-cu dostałem na komórę wiadomość,że ... wygrałem spośród kilkuset projektów. Myślałem,że ktoś mi robi głupi kawał! Ale to była prawda: pierwszy raz w życiu coś wygrałem! Montaż trwał 2 dni, materiały,sprzęt i robocizna było to wszystko po ich stronie. Ja tylko musiałem odprowadzić podatek od nagrody. W czasie montażu robili zdjęcia do cyklu artykułów o POŚ. Myślę, że wykonali swoją pracę wzorowo i być może dlatego nic nie woniajet. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczypawa 16.04.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 1. Jeśli wezmę beczkę, napełnię ją wodą, wrzucę do tego wiadro g... i zamieszam, to tak wykonany roztwór po wrzuceniu bakterii przestanie śmierdzieć? Watpię. 2. Czy po otwarciu dekla prawidłowo użytkowanej oczyszczalni i po włożeniu do baniaka głowy, nie będzie waliło? Pewnie pawia można będzie puścić. 3. Może bakterie powodują, że smród nie zabija, ale śmierdzi na pewno. Jak więc z oczyszczalni może nie śmierdzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts