ochus 10.04.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Położyłem (przykleiłem ) styropian gr.12 cm na ścianę z dwóch maxów i na efekty czekałem az do .......... wieczora.Nie zdążyłem jeszcze ocieplić całóści wysuniętego pokoju (miał być pierwotnie garaż) a temperatura w nim już się wyrównała z korytarzem w którym było najcieplej.W tym roku dam radę docieplić tylko jedną ścianę i wysunięty pokój ale jak będą efekty to za rok następną. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 10.04.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 to miło trzymamy kciukiw czym czu pomóc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ochus 11.04.2006 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Mam fefra czy dobrze położe klej ze siatką.Czy ktoś kto nigdy tego nie robił poradzi sobie z tym?Jak mocno należy dbać by powierzchnia była gładka i odpowiedniej grubości? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radeon4 11.04.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 A czy jest sens ocieplać styropianem 5cm budynek z 75r trochę z pustaka trochę z cegły.Więcej nie mogę dać bo sąsiad nie pozwala mój domek i jego działka to takie wąskie kiszki 5m.A pozatym od południa zacząłem ocieplać piątką to już chyba tak trza.od północy mogę 10cm ale czy to ma sens?MOŻE KTOŚ PODPOWIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ochus 11.04.2006 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Z tego co wyczytałem z forum to np. zaczynając od zerowej gr.do np.5 czy 10 cm.gr.styropianu uzyskuje się największą korzyść z ocieplenia.(bardzo mocno poprawia się współczynnik przenikalności cieplnej).Moim zdaniem jeśli tylko można to dać jak najgrubszą .Jeśli to ma być tylko 5 cm to niech będzie 5cm.Tyle że taką warstwę gorzej się uklada ze względu na to iż płyty nie są tak sztywne jak grubsze. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radeon4 11.04.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Dzięki ochus chyba będę ocieplał, niedawno się zagazowałem i wesoło to nie wygląda może coś zaoszczędze, a i elewacja będzie ładniejsza.POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ochus 11.04.2006 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 No ja też ruszyłem temat bo ostatnie rachunki za gaz bardzo mnie wkurzyły i żeby nie wiem co to za rok musza być niższe. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts