Rucek 19.02.2003 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Jak w temacie za i przeciw, kto napisze cos konkretnego?Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 19.02.2003 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Wydam się Panu może dziwny ,ale w polsce jest tysiące zakładow produkujących kotły ,poza paru procentową róznicą w jakości prezentują ten samą wartośc ,Pan powinien wybrać piec sam ,jaki panu pasuje a nie jaki pasuje Kowalskiemu.Kryteria z automatyką czy bez żeliwny czy stalowy ,zasypowy czy z podajnikiem,tani czy dobry ,na wszystkie rodzaje paliwa czy tylko wybrane zapalany od góry czy z dołu .Mogę Panu jedynie podsunąc moje przemyślenia.Decydując sie na piec wybrał bym żeliwny z automatyką z możliwościa palenia od góry jak i z dołu i wszystkiego .Takie piece naprawde istnieją 29kw za 2950zł i 10 letnia gwarancja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 19.02.2003 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Kto takie "kombajny" sprzedaje? Czy jest również podajnik do miału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 19.02.2003 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Jest podajnik .ale ja go jako konieczny nie wymieniałem ,ponieważ po wejściu do uni mągą być problemy z miałem ,mułem .Bez podajnika może pracować 12, 24, lub 36 godz.Wcale nie jest to kombaj tylko normalny żeliwny piec.Sa dwa typy preferowany przezemnie kielar eko lub troszku słabszy wiadrus czeski, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 19.02.2003 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Jakie mogą być "problemy z miałem" po wejściu do unii? Byłem wczoraj w Pszczynie u faceta co robi kotły na miał z podajnikiem. Pytam go "...czy urzędnicy mogą mi zabronić zainstalowania pieca na miał?..." a on na to "...dostanie Pan ode mnie wszystkie atesty m/inn o zawartości substancji szkodliwych w spalinach. Nigdzie nie ma przekroczonych norm, dlatego nie mogą zabronić..." I dodał jeszcze, że jego kotły spełniają również normy UE. Wierzyć mu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rucek 20.02.2003 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 Adamo, chodzilo mi o opinie osob ktore maja juz takie piece i ich opinie sa najbardziej miarodajne w przeciwienstwie do informacji jakich udzieli ci sprzedawca.A za twoja odpowiedz tez dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 23.02.2003 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 Unia nie zabroni ,ale ekonomicznie zmusi do zaprzestania produkcji miału ,może być brykiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 23.02.2003 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 Jeżeli chodzi Ci o piec URZONIA to polecam bo dobry .Ten pan był w polsce pierwszy co zastosował ten system ,zerżniety z angielskich piecy .Zasługą inż Urzonia jet opracowanie elekroniki na poziomie mistrzowskim.Wadą pieca jest jeżeli tak to można nazwać jego przystosowanie tylko do miału ,oraz bez prądu nie ma ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 23.02.2003 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 O ateście ekologicznym to prawda .W kotłach spalanych na retortach osiagnięto bardzo dużą redukcję substancji toksycznych i jest to kocioł czysty .Inne firmy również posiadają takie atesty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 23.02.2003 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2003 Byłem u Feliksa Spyry. Znasz go ADAMOS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 25.02.2003 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts