anpi 10.04.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Już w zasadzie zdecydowałem się na Tyveka. Tylko który, bo jest kilka wersji? Dachówka betonowa, poddasze użytkowe. Poradźcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.o 11.04.2006 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Rozwiązaniem najtańszym jest tyvek soft jednak jest on najmniej wytrzymały na rozerwanie. Najczęsciej sprzedaję tyveka solida ma najlepszy stosunek ceny do parametrów. Supro jiuż jest droższy ale grubszy itd...Dokładne porównanie parametrów znajdziesz na stronie http://www.tyvek.pl/dokumenty/katalog20060404.pdfPozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacperski 11.04.2006 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Zgadzam się - Tyvek Solid, aż dziw ,że jeszcze się nikt nie oburzył.Pozdrawiam.Absolutny Fan Tyveka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 12.04.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Jeżeli ktoś będzie miał strych to rodzaj folii jest bez znaczenia ,natomiast jeżeli to będzie poddasze użytkowe to nikt mnie nie namówi nawet na najlepszą folię .Pozostanę przy pełnym deskowaniu i plus papę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 12.04.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Jeżeli ktoś będzie miał strych to rodzaj folii jest bez znaczenia ,natomiast jeżeli to będzie poddasze użytkowe to nikt mnie nie namówi nawet na najlepszą folię .Pozostanę przy pełnym deskowaniu i plus papę . Potwierdzam obiema ręcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 12.04.2006 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Jeżeli ktoś będzie miał strych to rodzaj folii jest bez znaczenia ,natomiast jeżeli to będzie poddasze użytkowe to nikt mnie nie namówi nawet na najlepszą folię .Pozostanę przy pełnym deskowaniu i plus papę . Jakieś argumenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 12.04.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Argumenty? pożyjesz to uwidzisz jak mawiają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 12.04.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Argumenty? pożyjesz to uwidzisz jak mawiają . ale wtedy będzie już za późno.... może jednak jakieś "przeciw" ? ja sam mam folię "nova 1500" , i już za późno na zmianę, ale przynajmniej chciałbym wiedzieć w co się wpakowałem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 12.04.2006 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Argumenty? pożyjesz to uwidzisz jak mawiają . Świetny argument, nie ma co Może jak nie masz nic do powiedzenia, to nie pisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 12.04.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Anpi jesteś starą wygą forum i jak byś sobie zadał trudu to poczytałbyś moje stare posty ,a tam jest odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 12.04.2006 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Anpi jesteś starą wygą forum i jak byś sobie zadał trudu to poczytałbyś moje stare posty ,a tam jest odpowiedz. Nie sądze, że jest tu osoba, która przeczytałaby wszystkie posty. Ja tym bardziej nie mam czasu, żeby przedzierać się przez tysiące z nich. Nie lepiej po prostu napisać o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 13.04.2006 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 A może się zainteresujecie folią Delta Vent N firmy Dorken.Polecam jest bardzo mocna, a jak będzie wyglądała za 20 lat - się zobaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 13.04.2006 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Wprowadzam od dzisiaj nowy parametr dla folii i mianuje go najwazniejszym - zywotnosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 13.04.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 ja też mam folię to był WIELKI błąd największy na mojej budowie - a jest ich sporo hehe błąd GIGANT tyle, że ja nie wiedziałam, że można zrobić deskowanie a teraz mam już dachówkę, więc za późno by coś z tym zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 13.04.2006 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 ja też mam folię to był WIELKI błąd największy na mojej budowie - a jest ich sporo hehe błąd GIGANT tyle, że ja nie wiedziałam, że można zrobić deskowanie a teraz mam już dachówkę, więc za późno by coś z tym zrobić Ale co jest nie tak? Dlaczego błąd gigant? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seluch 13.04.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Własnie jak wielki jest ten gigantyczny błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 13.04.2006 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 ja jeszcze o tym nie pisalem Moj znajomy zrobil folie + dachowke Tej zimy podwialo mu mnostwo sniegu pod dachowke, ktory zaczal sie topic i zalewal welne i plyty KG. Robiac tylko folie nie unikniesz podziurawienia jej ...nawet w miejscu przybijania kontrlat dziurawisz ja ..a woda juz sobie sama bez pytania droge znajdzie. U mnie jest kilka dziur w folii - niektore zrobilem sam przenoszac dechy na strychu. Widzialem dach (od wewnatrz) z dachowki na poddaszu nieuzytkowym, gdzie byla przezroczysta folia - miejscami byly ogromne polacie sniegu wwianego pod dachowke. Przy cieplym poddaszu uzytkowym moze byc duzo gorsza sytuacja ...bo co wpadnie to sie topi i robi miejsce dla nastepnych platkow. Na pocieszenie ... NIe kazda dachowka da sie podwiac NIe kazdy dach da sie podwiac (im stromszy tym lepiej NIe kazdy dom da sie podwiac - roza wiatrow, usytuowanie, war. terenowe Moze akurat tam, gdzie podwiewa snieg folia bedzie nieuszkodzona Niemniej nie wszedlbym w rozwiazanie dachowka + folia. (Y) moze to o tego giganta chodzi .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 13.04.2006 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Folia jest dziwacznym wytworem technologii.Przepuszcza parę w jedną stronę a nie przepuszcza wody z drugiej strony.Jest zlepkiem kilku warstw.Jeśli nie może być wystawiona na działanie słońca bo "się zepsuje" to jak u licha ja mam wierzyć ze ona wytrzyma na dachu dziesiątki lat ?? Z tworzywowych obróbek ludzie sę już wycofali.Rynny jeszcze istnieją ale przez opinie o wykrzywianiu już niedługo odejdą do lamusa jako nieudana próba wprowadzania plastiku nie tam gdzie trzeba. Wszelkiego rodzaju polimery (plastiki) nadają się na zabawki i pierdółki ozdobne a nie na dachy. Ewentualnie jako materiał pomocniczy (np: styropian doklejany do ściany konstrukcyjnej) a nie jako ważny element budowli. Dlatego dołaczam się do opini: Jeśli poddasze użytkowe to pełne deskowanie i papa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 13.04.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Gdzies znikneli fani Tyveka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 14.04.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Wychodzi na to, że możemy budować technologiami z lat 50-ych albo wstrzymać się z budową (jakieś 40 lat) i zobaczyć jak trwałe są folie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts