Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Disneyland pod Paryżem. Kto był?

Asia i Robert

Recommended Posts

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pomijając, że to mogło się stać wszędzie to mam coraz mniejszą ochotę tam jechać. Asia

Przepraszam, nie miałam zamiaru Ci zepsuć wyjazdu. Rzeczywiście chyba nie powinnam była tego pisać.... teraz mi głupio.

Po prostu bawcie się dobrze i już . Rzeczywiście to mogło stać się wszędzie:)

Jeszcze raz przepraszam. :oops:

Asiu a czytałaś mój post?

Szkoda że się tak zaśmieciło :-? i takie przykre rzeczy przychodzą na myśl w związku z wyjazdem, a przecież pilnować dzieci trzeba wszędzie.

Planuj wyjazd, baw się wspaniale a dzieci miej na oku :D , naprawdę wrażenia są niezapomniane!!

Czytałam Dzięki :)

My mamy zarezerwowane w Santa Fe (to chyba ten Meksyk) Jeszcze nie zapłaciliśmy (po świętach). Jedna dziewczyna co tam pracowała napisała mi, że pracownicy mają jakieś zniżki i we wtorek da mi znać czy uda jej się coś załatwić. Pracownicy (np w restauracji) tych zniżek nie wykorzystują i jeżeli przy kasie jest Polak to pomagają w ten sposób, że naliczają należność ze zniżkami. Ciekawe czy tak jest faktycznie? Asia :)

Pomijając, że to mogło się stać wszędzie to mam coraz mniejszą ochotę tam jechać. Asia

Przepraszam, nie miałam zamiaru Ci zepsuć wyjazdu. Rzeczywiście chyba nie powinnam była tego pisać.... teraz mi głupio.

Po prostu bawcie się dobrze i już . Rzeczywiście to mogło stać się wszędzie:)

Jeszcze raz przepraszam. :oops:

Przestań przepraszać :D Przecież to nie ty jesteś tym potworem co dzieci krzywdzi. Ja czasami to boję się słuchać wiadomości. Takie rzeczy dzieją się na świecie, że najlepiej siedzieć w domu. Tylko, że tak się nie da. Asia

• 4 weeks później...

:o :o :o Zamiast pisać porady co i jak zwiedzić , gdzie kupić bilety, itd. itp ....... to czytam o porywaniu dzieci , wykradaniu narządów .......ludzie nie przesadzajcie .

My byliśmy w Paryżu sami , pojechaliśmy tam swoim samochodem a wszystko co wiedzieliśmy wyczytaliśmy w przewodnikach turystycznych Pascala. Było super . Najtańszymi hotelami i wbrew pozorom bardzo czystymi i przyjemnymi we Francji są hotele "ETAP"

Disneyland to kraina jak z bajki.....napewno nie myśleliśmy o takich horrorach jak tu opisywano .Oczywiście trzeba być odpowiedzialnym za siebie i rodzinę ....ale gdzie nie trzeba .

Znajomi tez mnie przestrzegali zeby zostawic auto i jezdzic metrem. Jednak dobrze zrobilem ze ich nie posluchalem, samochodem bylo taniej i duuuzo wygodniej. Paryzanie sa bardzo uprzejmi na ulicach, choc nie dbaja o samochody i trzeba bardzo uwazac. Parkowalem poza scislym centrum bo tam nie bylo biletow parkingowych. Nocowalem na polu namiotowym pod Paryzem. A Disneyland to istna bajka, nawet dla doroslych,

• 2 weeks później...
Chcemy z dziećmi pojechać do Disneylandu w maju. Jak tam się poruszać. Gdzie najlepiej nocować - chcemy na terenie parku ale bez szaleństw. Jak jest z parkowaniem w Paryżu?

Asia

ja bylam, 3 dni...mieszkalismy pod Paryzem...zwiedzilismy caly dzien disneyland i po drodze park asterixa....

jak cos masz telefon:)

Znajomi tez mnie przestrzegali zeby zostawic auto i jezdzic metrem. Jednak dobrze zrobilem ze ich nie posluchalem, samochodem bylo taniej i duuuzo wygodniej. Paryzanie sa bardzo uprzejmi na ulicach, choc nie dbaja o samochody i trzeba bardzo uwazac. Parkowalem poza scislym centrum bo tam nie bylo biletow parkingowych. Nocowalem na polu namiotowym pod Paryzem. A Disneyland to istna bajka, nawet dla doroslych,

mi najbardziej podobała sie podróz w czasie....bylo cudownie realistycznie

Witam !

Jesteśmy już po. Wrażenia niesamowite. Dzieciaki zadowolone.

Mieszkaliśmy w Santa Fe. Było czysto i kolorowo. A co najważniesze pogoda dopisała. potem żałowaliśmy, że nie wykupiliśmy pakietu na 4 dni w parku bo te 3 dni to tak akurat na szybkie obejrzenie wszystkiego.

Jak macie jakieś pytania to chętnie odpowiem :lol: Asia

Asia i Robert --> czy moglibyście powiedzieć czy jechaliscie samochodem czy przelot i może jakies namiary na hotel ? :)

Jechaliśmy samochodem ponieważ odwiedzaliśmy przy okazji rodzinę i spaliśmy u nich. Potem mieliśmy 2 noclegi w Disneylandzie. Cenowo wychodzi tak samo jak wynajęcie poza parkiem ponieważ macie już wykupione wejście do parku na 3 dni.

Mieszkając poza parkiem musicie dojeżdżać i płacić codziennie za wejście. A tak z każdego hotelu kursuje bezpłatny autobus co 15 minut.

Asia

Jeżeli chcielibyście lecieć samolotem to widziałam jak pod hotel podjeżdżały autokary z lotniska. Pewnie też niepłatne ale to musicie ustalić. Rezerwowaliśmy przez internet. Było taniej niż przez biuro podróży. Przy rezerwacji przez internet wypełniasz formularz i podajesz nr konta. Oni sami ściągają pieniądze i przysyłają potwierdzenie rezerwacji. Wiem,że chyba nie można u nich płacić gotówka tylko przelewem. Asia

Do centrum Paryża pojechaliśmy samochodem.

Horror. :evil:

Może dlatego,że w tygodniu. Brak miejsc do parkowania. Jeździliśmy w kółko po wąskich uliczkach. Na rondach wolna amerykanka. Większość samochodów jest odrapana więc im nie zależy a ciebie jak ktoś stuknie to potem się martw sam. Zaparkowaliśmy w garażu podziemnym bo byliśmy zmęczeni przeciskaniem się. Francuzi wcale nie są uprzejmi zwłaszcza kierowcy.

W Paryżu byliśmy 2 raz. Pojechaliśmy tylko ze względu na dzieci. I więcej już nas tam nie zobaczą. Zdania nie zmieniliśmy po 1 wizycie.

Ale Disneyland jest najmniej francuski nawet jeżeli słychać wszędzie ten język i to jest właśnie zaletą tego parku. :lol:

Ale się rozpisałam . pozdrawiam Asia

• 3 months później...
  • 2 weeks później...

:)

Witam. trafiłam na ten watek poszukując informacji o Disneylendzie. Chciałabym sie tam wybrać. Przeczytałam informacje tu zamieszczone. Napewno sie przydadzą. Czy moglibyscie jednak podać mi orientacyjną kwotę jaką muszę zebrać, żeby zafundować rodzinie (4 osoby) taki 3-4 dniowy pobyt w parku rozrywki (bilety, noclegi, wyzywienie). To bedzie nasz pierwszy wyjazd za granicę cała rodziną.

Pozdrawiam. Ewa