Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Disneyland pod Paryżem. Kto był?

Asia i Robert

Recommended Posts

:)

Witam. trafiłam na ten watek poszukując informacji o Disneylendzie. Chciałabym sie tam wybrać. Przeczytałam informacje tu zamieszczone. Napewno sie przydadzą. Czy moglibyscie jednak podać mi orientacyjną kwotę jaką muszę zebrać, żeby zafundować rodzinie (4 osoby) taki 3-4 dniowy pobyt w parku rozrywki (bilety, noclegi, wyzywienie). To bedzie nasz pierwszy wyjazd za granicę cała rodziną.

Pozdrawiam. Ewa

Witam

sam pobyt (2 noclegi ze śniadaniami i 3 dni w parku) w Santa Fe, bez dojazdu dla 3 osób bo dzieci do 3 lat nie płacą to kosz ok. 1900 zł. Najlepiej sprawdzić promocje bo czasami są różne ciekawe oferty. Pozdrawiam Asia

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
Jesli chodzi o jazde samochodem w Paryżu to jest to istny horror( o ile wogóle można to nazwać się poruszaniem). Najlepiej poruszac się metrem i kolejką dojazdową podmiejską RER ostatni odchodził przed 23 i nie można było można obejrzeć wieczornej parady o 23. Disneyland bardzo ciekawy pod tym względem że można przenieść się w świat bajki, jeśli szukamy adrenaliny to raczej nie jest to miejsce(ja byłem w 2001 roku i miałem wtedy 18 lat). Najlepiej pojechać tam już około 10 rano jak otwierają ze względu na to że długo trzeba się nastać w kolejkach po bilety. Cenowo nie było wtedy tak drogo bo euro chodziło po około 3,6 . O ile dobrze pamiętam to parenaście kilometrów za Paryżem był usytuowany hotel Formuły 1 "premiere classe" który nie jest drogi dojazd z tamtąd do do Didneyland Paris trwał dość krótko. Na wiele atrakcji są limity wzrostu. Ja za bilet płaciłem 39 €

nie wiem gdzie jeździłeś może po dzielnicy murzyńskiej ....ja osobuiście nie przeżyłem czegoś takiego...nawet na rondzie pod łukiem T. a byłem tam kilka razy:)

:o :o :o Zamiast pisać porady co i jak zwiedzić , gdzie kupić bilety, itd. itp ....... to czytam o porywaniu dzieci , wykradaniu narządów .......ludzie nie przesadzajcie .

My byliśmy w Paryżu sami , pojechaliśmy tam swoim samochodem a wszystko co wiedzieliśmy wyczytaliśmy w przewodnikach turystycznych Pascala. Było super . Najtańszymi hotelami i wbrew pozorom bardzo czystymi i przyjemnymi we Francji są hotele "ETAP"

Disneyland to kraina jak z bajki.....napewno nie myśleliśmy o takich horrorach jak tu opisywano .Oczywiście trzeba być odpowiedzialnym za siebie i rodzinę ....ale gdzie nie trzeba .

święta racja z tymi etapami a jeden jest nawet z 10km od D. i prosto przed siebie a poza tym sporo taniej bo nocleg dla 3 osób to ok 38 EUR zależy od dnia

Witam. trafiłam na ten watek poszukując informacji o Disneylendzie. Chciałabym sie tam wybrać. Przeczytałam informacje tu zamieszczone. Napewno sie przydadzą. Czy moglibyscie jednak podać mi orientacyjną kwotę jaką muszę zebrać, żeby zafundować rodzinie (4 osoby) taki 3-4 dniowy pobyt w parku rozrywki (bilety, noclegi, wyzywienie). To bedzie nasz pierwszy wyjazd za granicę cała rodziną.

Pozdrawiam. Ewa

Witam

sam pobyt (2 noclegi ze śniadaniami i 3 dni w parku) w Santa Fe, bez dojazdu dla 3 osób bo dzieci do 3 lat nie płacą to kosz ok. 1900 zł. Najlepiej sprawdzić promocje bo czasami są różne ciekawe oferty. Pozdrawiam Asia

ASIA, bilety do D są 1 i 2 dniowe polecam 2 dniowy bowjeden dzień nie da rady 2 dniowy bilet kosztuje ok 180 E za rodzinę + ok 40 E za noclegi w Etapie niedaleko D +jedzenie którego nie polecam na terenie D bo jest strasznie drogo...naprawdę cola w puszce 4E....więc jeśli jedziecie samochodem ??? to polecam knajpki paryskie+kanapki w czasie zwiedzania parku ...chyba że nie zależy wam na wydatkach to hulaj dusza

ale zabawa jest przednia ...nie tylko dla dzieci..

ja byłem dwa razy i na pewno jeszcze się kiedyś z dzieciakami wybiorę...