Asia i Robert 01.10.2006 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Witam. trafiłam na ten watek poszukując informacji o Disneylendzie. Chciałabym sie tam wybrać. Przeczytałam informacje tu zamieszczone. Napewno sie przydadzą. Czy moglibyscie jednak podać mi orientacyjną kwotę jaką muszę zebrać, żeby zafundować rodzinie (4 osoby) taki 3-4 dniowy pobyt w parku rozrywki (bilety, noclegi, wyzywienie). To bedzie nasz pierwszy wyjazd za granicę cała rodziną. Pozdrawiam. Ewa Witam sam pobyt (2 noclegi ze śniadaniami i 3 dni w parku) w Santa Fe, bez dojazdu dla 3 osób bo dzieci do 3 lat nie płacą to kosz ok. 1900 zł. Najlepiej sprawdzić promocje bo czasami są różne ciekawe oferty. Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 02.10.2006 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 eeeeee to ja moge jehac im mojego sie nic nie przyda troszke zniszczone juz jest a pozatym bylem w leggolandzie w angli fajna sprawa legoland jest w anglii??? ja bylam w danii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 02.10.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 tez jest niedaleko zamku eli 1 a dlaczego pierwazej bo to jej ale przebywa tam taz i ela 2 a po smierci eli 1 ale 2 uwielbia ten zamek i siedzi tam non stop prawie niedaleko londynu jakies moze 30 kilometrow to wszystko jest pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 21.10.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Jesli chodzi o jazde samochodem w Paryżu to jest to istny horror( o ile wogóle można to nazwać się poruszaniem). Najlepiej poruszac się metrem i kolejką dojazdową podmiejską RER ostatni odchodził przed 23 i nie można było można obejrzeć wieczornej parady o 23. Disneyland bardzo ciekawy pod tym względem że można przenieść się w świat bajki, jeśli szukamy adrenaliny to raczej nie jest to miejsce(ja byłem w 2001 roku i miałem wtedy 18 lat). Najlepiej pojechać tam już około 10 rano jak otwierają ze względu na to że długo trzeba się nastać w kolejkach po bilety. Cenowo nie było wtedy tak drogo bo euro chodziło po około 3,6 . O ile dobrze pamiętam to parenaście kilometrów za Paryżem był usytuowany hotel Formuły 1 "premiere classe" który nie jest drogi dojazd z tamtąd do do Didneyland Paris trwał dość krótko. Na wiele atrakcji są limity wzrostu. Ja za bilet płaciłem 39 € nie wiem gdzie jeździłeś może po dzielnicy murzyńskiej ....ja osobuiście nie przeżyłem czegoś takiego...nawet na rondzie pod łukiem T. a byłem tam kilka razy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 21.10.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Zamiast pisać porady co i jak zwiedzić , gdzie kupić bilety, itd. itp ....... to czytam o porywaniu dzieci , wykradaniu narządów .......ludzie nie przesadzajcie . My byliśmy w Paryżu sami , pojechaliśmy tam swoim samochodem a wszystko co wiedzieliśmy wyczytaliśmy w przewodnikach turystycznych Pascala. Było super . Najtańszymi hotelami i wbrew pozorom bardzo czystymi i przyjemnymi we Francji są hotele "ETAP" Disneyland to kraina jak z bajki.....napewno nie myśleliśmy o takich horrorach jak tu opisywano .Oczywiście trzeba być odpowiedzialnym za siebie i rodzinę ....ale gdzie nie trzeba . święta racja z tymi etapami a jeden jest nawet z 10km od D. i prosto przed siebie a poza tym sporo taniej bo nocleg dla 3 osób to ok 38 EUR zależy od dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 21.10.2006 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Witam. trafiłam na ten watek poszukując informacji o Disneylendzie. Chciałabym sie tam wybrać. Przeczytałam informacje tu zamieszczone. Napewno sie przydadzą. Czy moglibyscie jednak podać mi orientacyjną kwotę jaką muszę zebrać, żeby zafundować rodzinie (4 osoby) taki 3-4 dniowy pobyt w parku rozrywki (bilety, noclegi, wyzywienie). To bedzie nasz pierwszy wyjazd za granicę cała rodziną. Pozdrawiam. Ewa Witam sam pobyt (2 noclegi ze śniadaniami i 3 dni w parku) w Santa Fe, bez dojazdu dla 3 osób bo dzieci do 3 lat nie płacą to kosz ok. 1900 zł. Najlepiej sprawdzić promocje bo czasami są różne ciekawe oferty. Pozdrawiam Asia ASIA, bilety do D są 1 i 2 dniowe polecam 2 dniowy bowjeden dzień nie da rady 2 dniowy bilet kosztuje ok 180 E za rodzinę + ok 40 E za noclegi w Etapie niedaleko D +jedzenie którego nie polecam na terenie D bo jest strasznie drogo...naprawdę cola w puszce 4E....więc jeśli jedziecie samochodem ??? to polecam knajpki paryskie+kanapki w czasie zwiedzania parku ...chyba że nie zależy wam na wydatkach to hulaj dusza ale zabawa jest przednia ...nie tylko dla dzieci.. ja byłem dwa razy i na pewno jeszcze się kiedyś z dzieciakami wybiorę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts