Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMOCY!!! PROBLEM ZE STROPEM

kasi

Recommended Posts

MAM PROBLEM I BARDZO PROSZĘ O RADĘ

nasz projekt - z32L z pracowni http://www.z500.pl (nie umiem wklejać linków) jest już u architekta- jesteśmy na etapie adaptacji...

w projekcie jest strop drewniany, ale my od początku chcieliśmy zmienić na betonowy, z uwagi na to, że u góry będą dwa pokoje... zresztą architekt też był tego zdania

niestety okazało się, że aby zmienić strop potrzebne są ściany nośne, których w projekcie nie ma, zmiana ta poniesie za sobą dużo więcej zmian- jak twierdzi architekt, tak że układ dołu kompletnie się zmienia, a mi się akurat to podoba

już pomijam, że powiedział, że powinnam oddać ten projekt i kupić inny

moje pytanie jest takie:

czy możemy jednak pozostać przy stropie drewnianym?????? czy to jest aż takie straszne, że czasami mi coś zaskrzypi?????

bardzo proszę o opinię szczególnie użytkowników drewnianego stropu

osobiscie (mam w domu strop i taki i taki) zdecydowanie szedlbym w betonowy, tak samo schody

jesli trafisz na naprawde solidna ekipe od drewna to mozna sie pokusic ale po co ryzykowac?

ps rzeczywiscie w czym problem ze stropem betonowym? Sprawdz u innego architekta...

w najgorszym wypadku wychodzi podciag w salonie do scianki (tam gdzie sa dwa pokoiki)

ale to przy najwiekszej latwiznie architekta i najmniejszych kosztach

architekt zaproponował płyty kanałowe

twierdzi, że niepotrzebne są do nich ściany nośne- wystarczą zewnętrzne

czy terriva też ma taką rozpiętość??!!

Teriva Nova,I bis,II,III mają ponad 7m rozpiętości - dla Twoich potrzeb starczy Teriva Nova albo Teriva I bis.