kasi 11.04.2006 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 MAM PROBLEM I BARDZO PROSZĘ O RADĘ nasz projekt - z32L z pracowni http://www.z500.pl (nie umiem wklejać linków) jest już u architekta- jesteśmy na etapie adaptacji... w projekcie jest strop drewniany, ale my od początku chcieliśmy zmienić na betonowy, z uwagi na to, że u góry będą dwa pokoje... zresztą architekt też był tego zdania niestety okazało się, że aby zmienić strop potrzebne są ściany nośne, których w projekcie nie ma, zmiana ta poniesie za sobą dużo więcej zmian- jak twierdzi architekt, tak że układ dołu kompletnie się zmienia, a mi się akurat to podoba już pomijam, że powiedział, że powinnam oddać ten projekt i kupić inny moje pytanie jest takie: czy możemy jednak pozostać przy stropie drewnianym?????? czy to jest aż takie straszne, że czasami mi coś zaskrzypi????? bardzo proszę o opinię szczególnie użytkowników drewnianego stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 11.04.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Jakiś dziwny ten architekt - 6,30 m to dla stropu realne jeszcze... ..jednak to tego domku jakos strop żelbetowy nie pasuje - drewniany dużo bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasi 11.04.2006 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 cieszę się, że pasuje... bardzo lubię drewno, jednak cały czas czytam i słyszę złe rzeczy o drewnianym stropie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 13.04.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 osobiscie (mam w domu strop i taki i taki) zdecydowanie szedlbym w betonowy, tak samo schody jesli trafisz na naprawde solidna ekipe od drewna to mozna sie pokusic ale po co ryzykowac? ps rzeczywiscie w czym problem ze stropem betonowym? Sprawdz u innego architekta...w najgorszym wypadku wychodzi podciag w salonie do scianki (tam gdzie sa dwa pokoiki)ale to przy najwiekszej latwiznie architekta i najmniejszych kosztach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 13.04.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Z32 1.w dołączonym kosztorysie jest strop terriva 2. rozpiętość dla terrivy wystarczająca 3. podbitkę podwiesić na wieszakach, na niej dodatkowa warstwa wełny i będzie ciszej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 13.04.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Z32 1.w dołączonym kosztorysie jest strop terriva 2. rozpiętość dla terrivy wystarczająca 3. podbitkę podwiesić na wieszakach, na niej dodatkowa warstwa wełny i będzie ciszej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasi 13.04.2006 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 architekt zaproponował płyty kanałowetwierdzi, że niepotrzebne są do nich ściany nośne- wystarczą zewnętrzneczy terriva też ma taką rozpiętość??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 13.04.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 architekt zaproponował płyty kanałowe twierdzi, że niepotrzebne są do nich ściany nośne- wystarczą zewnętrzne czy terriva też ma taką rozpiętość??!! Teriva Nova,I bis,II,III mają ponad 7m rozpiętości - dla Twoich potrzeb starczy Teriva Nova albo Teriva I bis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts