pawelkk76 11.04.2006 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Witam,mam problem z usunięciem lakieru białego(olejnego) z szyb .Szyby są hartowane czyli raczej je nie moge podgrzać w jednym miejscu bo pękną a rozpuszczalnik nitro tego nie zmyje,drapać mi się nie chce bo za duzo tego jest.Ma ktoś może jakiś pomysł jak sie tego pozbyć??oczywiście w jak najprostrzy sposób.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek661 12.04.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 ee a moze jakis srodek do usuwania starych farb i lakierów ja jakis czas temu miałem Techsol , coś tam usuwał ale nie sprawdzałem go na szybie pewnie bedziesz musiał przetestować z 50 sposobow zanim trafisz na ten dobry........ja tak musiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 12.04.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Jeśli trafisz rozpuszczalnik, który weżmie farbę, to małą kropkę rozpaprzesz na pół szyby. Ja bym skrobał żyletką, po prostu, to będzie najmniej roboty. Przed wymianą miałem drewniane okna, malowałem i owszem, gdzieś tam kapnęło. Wycieranie szmatą z rozpuszczalnikiem było bez sensu. Żyletka po zaschnięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelkk76 13.04.2006 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Prawde mówiąc z żyletką nie prubowałem jeszcze,ale zapomniałem napisać o jednej żeczy,tego lakieru jest polowe powierzchni szyby a szyba jest naprawde duża a w dodatku mam dwie takie i dla tego szukam jakiegoś rozwiązania żeby tylko nie drapać i nie dla tego że jestem leniem .No ale cóż,jeżli nie ma innego sposobu to bedzie trzeba jednak wykonac ta czynność.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiho 15.04.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Może prościej byłoby jak za PRLu młotkiem,rozbić i wstawić nową szybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelkk76 15.04.2006 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Może prościej byłoby jak za PRLu młotkiem,rozbić i wstawić nową szybę. Jasne że tak najprościej ale po co sobie robić koszty.Spotkałem ostatnio znajomego który coś wie na temat różnych żeczy i powiedział mi że można to usunąć środkiem który sie nazywa "Skansel".Ponoć ma złuszczyć ten lakier a pózmniej to tylko już szpachelka i ew.szmatką.Sprawdze to jak tylko dorwe ten "złoty środek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 17.04.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Chlorek metylenu,zrobić kompres, postarać sę zdrapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts