Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uwaga!Postulat

Gość

Recommended Posts

Proponuje utworzyc forum fachowcow- niech pytania zadaja dyletanci, ale odpowiadaja tylko fachowcy wg wyksztalcenia i praktyki ( bardzo prosze o dystans wobec wlasnych person) Proponuje oznaczyc takie forum (chyba ze juz istnieje) i blagam o niewypowiadanie sie na nim domoroslych praktykow wzglednie zaklinaczy ognia- niech obowiazuje zasada umiesz pomoc- pomagaj a nie pieprz 3 po 3

budowa to nie bajka , kasa jest zbyt duza . Szumu informacyjnego jest tak duzo ze forum przypomina czat wirtualnej polski a przeciez chodzi o czysta wiedze zyczliwych ludzi

Blagam nie obrazajcie sie na mnie tylko pomyslcie o tym

Wiosna idzie trzeba sie budowac nie czatowac

Mysle ze kazdy bedzie tu fachowcem na jakims waskim odcinku-tak wiele watkow w trakcie inwestycji budowlanych sie snuje- ale blagam mowcie tylko o tym na czym sie znacie . Jesli sie nie znacie- powstrzymajcie sie . I jeszcze jedno - goncie domokrazcow- agentow ubezpieczeniowych, przedstawicieli firm itd

Na prawde szkoda czasu na pierdoly- liczy sie wiedza

Mowie o np jednym takim forum , na innych niech sobie czatuja & tokuja o wyzszosci swiatt wielkiej nocy nad swietami bozego narodzenia

to utwórz takie forum i wytypuj tych fachowców którym dasz hasla dostępu aby inni "zaklinacze" nie mieli tam wstępu. Forum to jest forum, jeżeli nie wiesz co to jest to zerknij do encyklopedii, albo do regulaminu:

1. FORUM dyskusyjne MURATORA służy do wymiany poglądów, opinii i dowiadczeń internautów na tematy budowy domów.

To co się tobie marzy, to jest świadczenie uslug, za które ponosi slono się placi.....

jak mowilem 3 po 3

To per logika to co pisza inni sa to uslugi nieplatne czyli wg ciebie nic nie warte

Sam to powiedziales

Nie chce mi sie z toba gadac

Ja ze swej stony deklaruje wlaczenie sie do dyskusji tam gdzie zawadzi o moja dziedzine- a jestem takim fachowcem -gratis materialisto

jednym słowem ja wypadam z gry. jestem geografem, pracuję w Samorządzie Miasta i pisze strategie dla Gdyni.

Poza czytaniem różnych budowlanych rzeczy, rozmowach o budowaniu i budowania własnego domu włąsnymi rękami nie mam pojęcia o budownictwie i niestety żadne zagadnienie nien jest mi na tyle bliskie, abym mógł wypowiadać się. Jestem amatorem, ale chcę i będę to robic dzielić się własnymi doświadczeniami.

Pomysł anonimowego - może i dobry, ale dobór osób, jak przypuszczam działających za friko to rzecz nie do zrobienia.

Pozdrawiam

Anonimowy - czytaj wszystko a wybieraj to co jest wyboru warte. Nie polegaj na pojedynczej wypowiedzi - analizuj wypowiedzi kompleksowo. Ale jeśli cię to nie zadawala bo chcesz mieć odpowiedź na swoje wątpliwości szybką i bezdyskusyjną, to zwróć się z takim zapytaniem do swojego kierownika budowy któremu płacisz określoną "mamonę"

Pozdrawiam

On 2003-02-20 12:28, Anonymous wrote:

To per logika to co pisza inni sa to uslugi nieplatne czyli wg ciebie nic nie warte

dobrzyk - ???? pokaż mi w którym miejscu tak napisalem - ślepnę ?

Sam to powiedziales

dobrzyk - nieee to ty to powiedzialeś

Nie chce mi sie z toba gadac

dobrzyk - linda jaki czy co ? :grin:

Ja ze swej stony deklaruje wlaczenie sie do dyskusji tam gdzie zawadzi o moja dziedzine- a jestem takim fachowcem -gratis materialisto

dobrzyk - może coś wiecej zdradzissz nam na ten temat ? Ccialbym wiedzieć z jakimi pytaniami ja dyletant móglbym sie do ciebie zwrócić, ach zapomnialem przecież tobie nie chce sie juz ze mna gadać :sad: Jaka szkoda nawet jednego pytania nie zdążylem zadać http://www.afternight.com/smiles/wzbigcry.gif

Mowiac o fachowcach nie mam na mysli instalatorow ktorzy wiedza wszystko ale ludzi ktorzy dana dziedzine zglebiaja, badaja. Wierzcie mi maja oni wiele do powiedzenia i to nie za pieniadze. Sa to luddzie pasjonaci, naukowcy (rzetelni). Nie chce mi sie czytac "praktykow " o wyzszosci jednego tynku nad drugim. Czy to jest budujace? i pozyteczne? na pewno nie obiektywne

Ostateczne rozstaje sie z forum i prosze nie polemizowac i zasypac ten temat . Dyskusja rozwija sie njak na typowym czacie

Naprawde juz po raz ostatni