Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

reumatyzm

Majka

Recommended Posts

Ewentualnie dodatnie CRP wskazuje na stan zapalny, ale nie świadczy jednoznacznie o chorobie reumatycznej.

Jesli chodzi o RZS to dość swoistymi dla tej choroby sa przeciwciała anty-CCP (aCCP), ich obeność w mianie >5 może zwiastować tę chorobę jeszcze na kilka lat przed odczuwaniem jej typowych objawów.

Trzymaj się

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ewentualnie dodatnie CRP wskazuje na stan zapalny, ale nie świadczy jednoznacznie o chorobie reumatycznej.

Jesli chodzi o RZS to dość swoistymi dla tej choroby sa przeciwciała anty-CCP (aCCP), ich obeność w mianie >5 może zwiastować tę chorobę jeszcze na kilka lat przed odczuwaniem jej typowych objawów.

Trzymaj się

i tak napisałam

:wink:

• 2 weeks później...
sanatorium odpada. Nie szukam przygód :lol:

No, nie mam czasu, muszę pracować na firmę i jej pracownikow :wink:

Mnie by sie przydały tabletki-cud i już :lol:

Kochana, ja tam byłam z dzieckiem, ze względu na jego zdrowie. Niestety, mnie bardziej pomogło.

(To było sanatorium dla dzieci i przygody jakie mogłam tam znaleźć to konkurs piosenki przedszkolnej, albo malowania kredą po asfalcie.). Jak znajdziesz takie tabletki, daj znać.

sanatorium w tabletce :wink: oj chyba jeszcze nie wymyslili...

ja mam problemy ze stawami w paluchach duzych od nog .... nieraz tak mnie kreca ze nie moge sprzegla w aucie wcisnac :evil:

Przez dluzszy okres czasu bralam MYDOCALM (tabletki), ale powiem prawde ze za bardzo zmian na lepsze nie widze.

Jednyne co mi pomaga to ziolowa masc reumatyczna smarowana na noc.... w sypialni smierdzi jak w domu starcow :wink: ale pol dnia moge funkcjonowac.

Jak znajde "instrukcje" bo nie wiem gdzie pudelko wtrynilam, to napisze Ci jaki sklad tego jest... moze w Polszy znajdziesz cos podobnego. Za ta mascia przemawia jedno ze probowalam juz dziesiatki roznych i nie trafilam jeszcze na taka dobra.

• 4 months później...