damiandk 12.04.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Dostałem już pozwolenię na budowę i chciałbym rozpocząć budowę w tym roku. Mój domek według mapy ma się znajdować 23m za innym budynkiem (odległość od drogi głównej). Mam pytanie czy mogę się odsunąć od tego budynku na odległość 30-40m. Odległość od drogi głównej się w tym przypadku zwiększy. Mój kierownik się waha. jakie mogą być konsekwencje takiej samowoli? Bardzo mi zależy na tej odległości. Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 12.04.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 A co o tym mówi plan zagospodarowania terenu? Myślę, że jak pozwala na takie ustawienie budynku to nie powinno być problemu. Tylko projektant adoptujący projekt musiałby na nowo wrysować budynek w mapkę i zgłosić to w starostwie wydającym pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiandk 12.04.2006 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 W miejscowoci w której mieszkam nie ma jeszcze planu zagospodarowania terenu. W decyzji o warunkach zabudowy mam napisane że linia zabudowy wypada w odległoci 65m od drogi głównej. Na tej podstawie dostałem pozwolenie. Wychodzi włanie 23m za innym budynkiem. Niestety na etapie załatwiania decyzji nie dało się odsunšć dalej niż 65m. Czy można się teraz w jaki sposób odsunšć dalej? A co będzie jeli w dokumenatcji będzie tak jak być powino a w rzeczywistoci budynek będzie stał dalej. Osuwajšc się dalej nie koliduję z innymi budowlami gdyż tam nie ma żadnych budynków tylko samo pole. Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 12.04.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Pierwsze primo: zmien kierownika. Chcesz postawic samowolke, a on sie waha? Jesli na etapie uzyskiwania pozwolenia nie wyrazili zgody na odsuniecie sie, teraz tez nie wyraza. Chyba, ze cos sie w "miedzyczasie" zmienilo na Twoja korzysc. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts