Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pod krytykę

Ewunia

Recommended Posts

Ewunia mnie sie podoba, tez bym wlasnie skrocila ten jeden pokoj zeby przedpokoj byl wiekszy.

No i ja bym zrezygnowala z tych drzwi do kuchni, i ta ala scianke miedzy kuchnia a pokojem tez bym wywalila, bo i tak drzwi sa jedne przy drugich... a wteczas mozna by bylo w kuchni L-ke z mebli zrobic. A scianke bym wywalila, bo z tego co widze to tam jest okno balkonowe z wyjsciem czyli meble do siedzienia musza byc postawione na przeciwko wyjscia na balkon .... no to stol (jak oczywiscie beda chcieli stol hihi) jak dla mnie powinien stac na tej scianie miedzy wyjsciem na balkon a kuchnia... praktycznie bo bedzie wizualnie oddzielal te dwa pomieszczenia a i do tego nie trzeba bedzie stolu w kuchni bo bedzie pod reka. No ale jak tam stol sie postawi to ta scianka w przejsciu bedzie przeszkadzac....

Jeżeli będą mieszkały dwie osoby t może warto pomyśleć dam połączeniem dwóch pokoi balkonowych i zamknąć kuchnię.

Jeżeli wkrótce miałyby być dzieci to chyba nie warto. Może tylko tą kuchnię.

Ale czy kuchnia otwarta czy zamknięta to raczej kwestia gustu. Na Forum jest wiele wypowiedzi za i przeciw.

Ewunia to tylko zalezy czy chca zamknieta czy otwatra kuchnie.

No i od tego czy beda chcieli stol w pokoju czy nie, bo to jest jedyne miejsce na stol tz na tej scianie miedzy drzwiami balkonowymi a kuchnia... a jezeli ma stac tam stol, to albo bez sciany albo ze stala sciana i drzwiami, bo nie wyobrazam sobie praktycznie drzwi rozsowanych za oparciami krzesel. No a z drugiej strony gdzies ten stol musza postawic, a kuchnia jest troche przy mala na normalny stol. Chyba ze pogodza sie z malutkim stoliczkiem w kuchni bez stolu w pokoju, to wteczas takie rozsowane drzwi beda cacy.

U mnie jest podobnie, tylko mam krotsza kuchnie a pokoj wystajacy i ja mam zamknieta kuchnie wlasnie z drzwiami tz z przedpokoju przechodzi sie do pokoju i odrazu do kuchni... tak jak na tym projekcjie tylko w odbiciu lustrzanym.

Kurna jak to wytlumaczyc hihi moze poszukam jakis fotek :wink:

Ale ogolnie mieszkanko wpyte 8) :lol: Rozklad superancki, podzial na czesci dzienne i nocne... pokoj "goscinny" albo "biurowy" odrazu przy kibelku, a sypialnia i pozniejszy pokoj maluszka kolo siebie... superos :lol:

znalazlam cos... tu sa pokazane prawie na wprost drzwi do przedpokoju a z lewej strony drzwi do kuchni

http://img91.imageshack.us/img91/3286/img16055hs.th.jpg

a tu jak sie stoi w drzwiach miedzy przedpokojem a pokojem.

http://img221.imageshack.us/img221/1818/img16315md.th.jpg