Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Marcel

ogo

Recommended Posts

Jutro wylewamy wieniec, a w środę albo w czwartek do akcji wkraczają "dachowcy". W salonie nad głowami mamy już pachnące sosnowe deseczki.

Z "niusów": mamy nowego sąsiada, kupił działkę obok nas, ale jeszcze nie wie kiedy rozpocznie budowę. Może przynajmniej zrobi porządek na działce, bedzie miał sporo pracy.

• Odpowiedzi 117
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ogo

118

Dzisiaj dachowcy zaczynają więźbę. Mieli być już w czwartek. :evil:

Potraktowałam to czekanie jako lekcję cierpliwości. Byłam naprawdę bardzo wyrozumiała, poza tym to nie bardzo mialam wybór, bo żadna inna ekipa nie czekała na nasz telefon.

Od soboty mamy rownież kolejny dylemat. Pojawili się kupcy na mieszkanie, z tym ze do końca tego roku chcieliby w nim zamieszkać :-?

A my gdzie???

Skończyliśmy komin, jutro fugowanie. Fuga MAPEI okropnie droga! Jakieś centymetrowe paski na kominie za 200 zł, narazie, bo podobno te 15 kg nie wystarczy.

Jutro panowie od dachu kończą więżbę. Zapytałam z czego zrobią wiechę skoro wszystko wyschło. Odpowiedzieli: "Jeszcze są gałęzie na drzewach."

Zaradni.

Pracują od szóstej rano, a o 16-tej jeszcze sobie podśpiewują.

Zdjęcia jutro, dzisiaj już mi się nie chce...

Wiecha polana! Pierwsza impreza w naszym nowym domu należy chyba do udanych. Głównie dlatego, że nie brakowało gości, którym jakoś tak było po drodze do nas... I bardzo sie z tego cieszymy. Po raz pierwszy odwiedziła nas babcia Sabina, która bardzo się cieszy, że w naszym domu nie ma schodów.

Wczoraj chłopaków od dachu wygonił deszcz. Ale my i tak nie marnowaliśmy czasu. Dziadkowie zawieźli deski na podbitkę do stolarza i posprzatali naszą łazienkę, w której leżała metrowa warstwa różnego rodzaju odpadków z więźby.

Był również pan od co, zrobiliśmy wykaz niezbędnych materiałów, a dzisiaj postaram się o ich wycenę. Grzejniki bardzo drogie. Aaaa, wyobrażcie sobie, że kabel 5x10 ziemny (prąd), za który płaciłam w kwietniu niecałe 20 zł, dzisiaj kosztuje ponad 30 zł. :evil:

Trzeba szybko kończyć to budowanie!

Wczoraj na działkę dojechały drzwi zewnętrzne (Podlasie okleinowane mahoń) niedrogie 1300 zł, a naprawdę ładne. Ciekawe jak się bedą zachowywały w eksploatacji.

Miały być PORTA, ale... Zdenerwował mnie przede wszystkim czas oczekiwania. Cena zreszta też!

Od wczoraj mamy kolejny problem tym razem nie budowlany. Nasza sunia zachorowała. Wczoraj wieczorem był u niej weterynarz. Podał antybiotyk i coś przeciwbólowego. Dodam,że Hera jest już po jednej poważnej operacji. Dzisiaj kolejna wizyta. Weterynarz narazie nie bardzo wie co jej jest. :( [/img]