Juras XR4Ti 13.04.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 art.130 par.2 K.p. mówi, że jeśli w tygodniu występują dwa dni wolne inne niż niedziela, to jeden z nich trzeba odpracować... U nas mamy pracować w sobotę 20 maja. Nie wiem co za ,,cenzura'' ,,cenzura'' to wymyślił i kiedy. Ale tak ode mnie i moich kumpli z fabryki - NIECH MU ZIEMIA CIĘŻKĄ BĘDZIE. pozdrawiam - Juras PS: Taki sam układ występuje w Boże Narodzenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 13.04.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Jako pracodawca popieram ustawodawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 13.04.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 A ja jako pracodawca daję sobie wolne od 28.04 do 07.05 i do tego jeszcze nie każę sobie tego odpracowywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 13.04.2006 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 A ja jako pracodawca daję sobie wolne od 28.04 do 07.05 i do tego jeszcze nie każę sobie tego odpracowywać ja chce byc pracodawca .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 14.04.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 ja też i chyba to niedługo zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 03.05.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 No tak, ale nie wszyscy odpracowują, np. administracja państwowa nie odpracowuje. I gdzie tu równouprawnienie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yogi66 03.05.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 No tak, ale nie wszyscy odpracowują, np. administracja państwowa nie odpracowuje. I gdzie tu równouprawnienie ??? A tutaj się mylisz.... Za dni wolne 2 maja, 3 maja, 16 czerwca, 14 sierpnia, urzędnicy będą pracowac w soboty - 6 maja, 20 maja (lub 27 maja lub 3 czerwca), 24 czerwca, 19 sierpnia. Podstawa prawna - Rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów z dnia 14 marca 2006 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 03.05.2006 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 A ja sie nie moge doczekac kidy skonczy sie wolne , tak bardzo chce wrocic do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 03.05.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 No tak, ale nie wszyscy odpracowują, np. administracja państwowa nie odpracowuje. I gdzie tu równouprawnienie ??? A tutaj się mylisz.... Za dni wolne 2 maja, 3 maja, 16 czerwca, 14 sierpnia, urzędnicy będą pracowac w soboty - 6 maja, 20 maja (lub 27 maja lub 3 czerwca), 24 czerwca, 19 sierpnia. Podstawa prawna - Rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów z dnia 14 marca 2006 r. dokladnie jest to zarzadzenie szefa kancelarii prezesa rady ministrow tylko ze za nic nie moge sie tam dopatrzyc 3 maja chyba ze byla juz jakas zmiana w miedzyczasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yogi66 03.05.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Co do 1 lub też 3 maja (gdyż to właśnie o jeden z tych dni chodzi w art 130 § 2 k.p.) to termin odpracowania został pozostawiony w gestii kierowników urzędów. Dlatego też w swoim tekście podałem kilka dat.Wejdź na którąkolwiek stronę jakiegoś np. Urzędu Wojewódzkiego a tam zobaczysz komunikaty o rozkładzie dni wolnych i dni do odpracowania)A poznasz to po ty, że iloś dni do odpracowania jest większa niż liczba dni dodatkowo wolnych od pracy wynikających z Zarządzenia. Zarządzenie (masz rację co do rangi tego aktu prawnego - za zwrócenie uwagi dziękuję) odnosi się tylko do dni "dodatkowo wolnych". Dni 1 i 3 maja są dniami wolnymi od pracy "ustawowo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcychna 03.05.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Witam Z tego co wiem...i się orientuję .....to dni 1-3 odpracowuje budżetówka....wiem od mojej połówki (odpracowuje bidulka;) i znajomi też ) ....natomiast w prywatnych firmach to już tylko zależy od pracodawcy...nie ma przymusu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.05.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 A ja jako pracodawca daję sobie wolne od 28.04 do 07.05 i do tego jeszcze nie każę sobie tego odpracowywać ja chce byc pracodawca .... Pawson - no to już . Mniejsza ilość czasu wolnego i śmieszna ilość urlopu gwarantowane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 04.05.2006 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 ja chce byc pracodawca .... Pawson - no to już . Mniejsza ilość czasu wolnego i śmieszna ilość urlopu gwarantowane . to nie chce być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts