agiszonek 12.10.2003 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2003 Warunki zagospodarowania - 2 miesiace zgoda - jeszcze w toku (mysle ze w sumie okolo miesiaca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grzegorz&c 31.10.2003 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 WitamDecyzję o budowie podjeliśmy 18 sierpnia W tym też dniu spisaliśmyumowę przedwstępną na zakup działkiW dniu 19 sierpnia udaliśmy się do architekta aby sporządził projektPiszę myśmy ponieważ ta budowa jest wspólną inwestycją rodzinną(nietypowy bliźniak więc dlatego architekt)Człowiek od którego mieliśmy kupić działkę wystąpił o warunki zabudowy i zagospodarowania terenu już 20 sierpnia (abyśmy mogli jeszcze w tym roku wykonać stan 0)Warunki te otrzymał 28 sierpniaDo tego czasu projektant robił projekt(już po korektach)No i zaczęło sięDo projektu była potrzebna aktualna mapaWięc pojechaliśmy do starostwa - oczywiście nic z tegoMapę trzeba było zamówić u geodety Był 1 wrzesieńGeodeta ukończył pracę ostatecznie 25 września(miał kłopoty z wejściem na sąsiednią działkę, a musiał tam zainwentaryzowac studzienkę kanalizacyjną)W międzyczasie załatwiliśmy załatwiliśmy wszystkie warunki na dostawęwod-k, gazu i prąduProjektant przez ten czas bardzo się niecierpliwił22 września kiedy mapka była już zrobiona ale jeszcze nie zatwierdzona w starostwie(to się stało 25 wrzesnia) projektant wrysował na niej plan zagospodarowania działkiGotowy projekt otrzymaliśmy(4 egzemplaże) 26 wrześniaByliśmy juz wtedy posiadaczamy działki(16 września akt notarialny)6 pażdziernika wystąpiliśmy z wnioskiem o pozwolenie na budowę20 pażdziernika zadzwoniłem do architektury UM i dowiedziałem sięże projekt trzeba uzupełnić a my oficjałne powiadomienie otrzymamy przez kuriera natomiast projekt do poprawy możemy odebrać 23 pażdziernika (żona odebrała go 24 pażdziernika)Kurier do nas nie dotarł do dzisiej - i jest to wielkie szczęście!!28 pażdziernika byłem w urzędzie i wziełem od nich xero postanowienia(właśnie tego co kurier jeszcze niesie)A tam napisane że trzeba od nowa zrobić plan zagospodarowaniana aktualnej mapie(mapa ta była dołączona do projektu)Trzeba też odrolnić działkę(a nie było o tym wzmianki w WZiZT)Dzisiaj byliśmy w starostwie w celu odrolnienia działki Aby to zrobić trzeba przedstawić plan zagospodarpwania działki z wyliczonymi procętowo powierzchniamy pod budowę dojazdy itd..,wypis z rejestru gruntów(sobie sami będą wydawać)Trwało to będzie ~dwa tygodnie od złożenia wnioskuMy natomiast mamy 2 tygodnie na wykonanie postanowienia z architektury bo po tym terminie odrzucą nam projekt i nie wydadzą pozwolenia na budowę( dlatego to szczęście że posłaniec nie dotarł)Architekt powiedział że na 5 lub 6 listopada będziemy mieli z jego strony wszystko poprawioneWygląda na to że jeśli wszystko pójdzie dobrze i nie będziemy musieli zaczynać od nowa(nie odrzucą projektu) to pod koniec listopada mieli byśmy pozwolenie na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0 01.11.2003 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2003 wniosek o WZiZT złożone 11.08.03 i do tej pory nic nie mam - zgroza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafonia 05.11.2003 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Nie wiem ile. tak szybko to trwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Ma(r)tado 05.11.2003 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Trzy tygodnie-odrolnienie dwa tygodnie reszta papierów. Bardzo miły młody urzędnik(ON) bardzo grzeczna petentka(ja).Wynik- załatwione od ręki, bez łapówki(nawet czekolady nie chciał)Chyba miałam szczęście..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.11.2003 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 Nie loguje sie zeby nie wskazac miejsca Jeden dzien - a moze nawet mniej, po po 3 godzinach od złożenia dostalem telefon ze jutro moge sie zglosic po odbiór. No ale to tylko dzieki pewnej znajomosci. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 27.11.2003 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 cholera wiekszosc zalatwila wszystko w miesiac moze troche dluzej a ja od 1999 czekalem na WZiZT bo teren rolniczy podobno chociaz przy ulicy przy ktorej lezy dzialka jest juz z 20 domow a to nie taka mapka a to rozne inne rzeczy dopiero w pazdzierniku dostalem WZiZT i jak na razie zalatwiam wszystko potrzebne do pozwolenia zobaczymy jak dlugo beda wydawac? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 11.12.2003 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 O WZiZT staraliśmy się przed zakupem działki ok.20.07.2003. Dokładnie 11.10.03 kupiliśmy działkę i w międzyczasie (16.09) złożyliśmy o wyłączenie z produkcji leśnej.Czekaliśmy do 16.10. Projekt domu( indywidulny) + projekty instalacji wraz z podpisanymi umowami ( elektryka, gaz z Gaspolu) od 09'03 do początku 11'03. Pozwolenie na budowę otrzymaliśmy 25.11.03 ( po 8 dniach- Legionowo).W dniu wczorajszym uprawomocniła się decyzja .Można zacząć budować. Ale już na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 11.12.2003 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 O WZiZT staraliśmy się przed zakupem działki ok.20.07.2003. Dokładnie 11.10.03 kupiliśmy działkę i w międzyczasie (16.09) złożyliśmy o wyłączenie z produkcji leśnej.Czekaliśmy do 16.10. Projekt domu( indywidulny) + projekty instalacji wraz z podpisanymi umowami ( elektryka, gaz z Gaspolu) od 09'03 do początku 11'03. Pozwolenie na budowę otrzymaliśmy 25.11.03 ( po 8 dniach- Legionowo).W dniu wczorajszym uprawomocniła się decyzja .Można zacząć budować. Ale już na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minuszka 06.01.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Widzę, że ja niestety nie miałam szczęścia . Na pozwolenie czekałam pół roku i czekałabym pewno jeszcze dłuzej, gdyby nie moja determinacja i "wzięcie sprawy w swoje ręce", bo pozwolenie i wszelkie inne papiery załatwiał mi architekt. Okazało sie, ze Panie z gminy wysyłały powiadomienia do o zagospodarowaniu terenu, rozpoczęciu budowy do sąsiada, który ,mieszkał tuz za siatką, przeprowadził sie 20 lat temu (pomijam,ze płacił normalnie podatki, jak nalezy itd.), a one z uporem maniaka wysyłaly mu na stary adres sprzed 20 lat. Sama wziełam dokumenty, sąsiad mi podpisał zgode i postawiłam sprawe jasno.Poszłam do gminy i powiedziałam,ze nie wiem w jaki sposob to zrobi Pani Naczelnik, ale ja jutro rano przychodzę i chce miec pozwolenie inaczej ide do Wójta. I wiecie co, poskutokowało natychmiastowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
all 06.01.2004 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Prosiłem grzecznie, w krawacie chodziłem nic nie dawałem(!), dziękowałem: 1. Warunki chyba <3 tyg. 2. Pozwolenie <1 m-ca 3. Zmiana pozwolenia (zmiana projektu) < 1 m-ca Ale rekordowe było tempo pozwolenia na butle gazową. Grzecznie poprosiłem panią argumentując, że zima idzie i bardzo proszę.... - wynik: 1 tydzień. Najbardziej odczuwalne było dla mnie uprawomocnienie się decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 06.01.2004 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 W sumie to tempo miałem niezłe, oczywiści etylko dzięki temu, że projektant adaptujący nasz domek był pracownikiem gminy i tak w sumie uzyskanie WZiZt oraz pozwolenia zajeło nam 16 (czytaj szesnaście) dni. To chyba rekord na tym Forum. Z budową to już rekordu nie będę bił. Brak jakiego kolwiek sponsora a co się zaś tyczy kredytów to jak na razie się powstrzymujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newniek 11.01.2004 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 18.06.2003 złożenie projektu w urzedzie (po dlugich konsultacjach, odralnianiu i zalatwianiu warunkow na gaz,energie itp). Pozwolenie odebralem rowno po 2 miesiacach, ale tylko dzieki mojej determinacji i jezdzeniu po wszystkich sasiadach w celu zebrania podpisow ( sezon urlopowy!!!) budowe rozpoczalem 15.09.2003. Postawienie stanu surowego otwartego zajelo mi 2.5 miesiaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neuron 12.01.2004 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 6 miesiecy od zlozenia o WZiZT do prawomocnego zezwolenia.Najwiecej czasu zabraly opinie stron do WZiZT ( ochr sr. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.01.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 Witam, pozwolenie na budowę- trzy tygodnie. Nam ten czas jakoś się nie dłużył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bws22 13.01.2004 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 razem do 2 miesięcy, WZiZT około 20 dni, gmina sama wysyłała sąsiadom ale mi nie zależało na czasie, pieczątkę ostateczności odebrałem chyba tuż przed składaniem wniosku o pozwolenie na budowę samo pozwolenie 6 dni ale dręczyłem telefonami urzędniczkę , sam doręczałem sąsiadom i było ostateczne 15 dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 17.01.2004 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 Ja złożyłam wniosek 22.12.2003 i jeszcze czekam więc żadna rewelka, terminowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 17.01.2004 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 Pozwolenie na budowę 3 tygodnie, ale warunki zabudowy 3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 17.01.2004 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 Warunki zabudowy od marca do lipca. Z uwagi na brak planu oraz budowę na gruntach rolnych zagrodówki, przeprowadzono w tym czasie postępowanie administracyjne. W grudniu wniosek o wydanie pozwolenia na budowę w Starostwie i pozwolenia otrzymałem po 4 tygodniach. Obecnie czekam aż się uprawomocni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 19.01.2004 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Warunki zabudowy 3 tygodnie (UM Kowary), pozwolenie na budowę 3 tygodnie (starostwo w Jeleniej Górze). Oby tak dalej szło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts