bobo30 20.01.2004 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 warunki zabudowy 3 miesiace, ale nie maja nowego planu. Pozwolenie na budowe bedzie raczej szybko, mili urzednicy.bobo30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 23.01.2004 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Samo pozwolenie 7 dni, ale WZIZT 5 miesięcy, w sumie WZZIT+adaptacja+pozwolenie ok 6 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARETE 23.01.2004 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Ponad dwa lata Zbig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 23.01.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 ARETE, o w morde masz cierpliwość!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARETE 23.01.2004 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Trudności formalne (Park Krajobrazowy) połączone z brakiem kasy tworzą "uspokajającą" mieszankę... Na szczęście mam gdzie mieszkać i nie było konieczności budowania na szybko (chociaż od tego mieszkania w "szuflandii" człowiek może w depresje wpaść). Cała ta sytuacja ma też dobre strony - można spokojnie wybrać projekt, materiały, dokładnie przemyśleć poszczególne etapy budowy, poczytać opinie na forum... (ale się pocieszam, co ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzek 23.01.2004 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 U nas nie było tak żle ok. 3 m-ce, od rozpoczęcia strań.Najpierw WZiZT ok. 2 tyg. (niestety był kłopot z POŚ - myślę, że z niewiedzy urzędników - zrezygnowałem wtedy z tego pomysłu, a teraz wracam do niego)Mapy 2 tyg.Potem przyłącze elektryczne - tu było długo cos z 1,5 miesiąca. Bo to ZE Pruszków, o którym juz pisałem w innym wątku.W miedzyczasie inne uzgodnienia (środowisko, wyłączenie z produkcji rolnej itp.)No a końcówka to już błyskawicznie - ale trzeba było pochodzić za sprawą.Pozwolenie uprawomocniło się pod koniec grudnia. W urzędzie nie mieli dzienników budowy i musiałem sam szukać, a zależało nam na czasie bo chcielismy załapać się na dużą ulgę budowlaną. Dzięki przychylności urzedników zawiadomienie o rozpoczęciu budowy przyjęli w styczniu wpisując, że dostali w grudniu. A z geodetą było tak, że wytyczył budynek bodajze 31 grudnia 2001, ale działkę zobaczył w maju 2002.No cóż, ale to jest POLSKA właśnie!!! Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 24.01.2004 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 Od momentu kupienia projektu w salonie muratora do wydania pozwolenia na budowę, równolegle z gazownią 10 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 26.01.2004 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Ponad pół roku. Zacząłem załatwiać w maju. Jeszcze nie mam do końca nagranej wody (przekop przez drogę gminną) i będę czekał co najmnie 3 miesiące na prąd z tego samego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 05.02.2004 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Ja złożyłam wniosek 22.12.2003 i jeszcze czekam więc żadna rewelka, terminowo. Odebrałam 27-01-2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 05.02.2004 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Warunki zabudowy od marca do lipca. Z uwagi na brak planu oraz budowę na gruntach rolnych zagrodówki, przeprowadzono w tym czasie postępowanie administracyjne. W grudniu wniosek o wydanie pozwolenia na budowę w Starostwie i pozwolenia otrzymałem po 4 tygodniach. Obecnie czekam aż się uprawomocni . I się uprawomocniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomstan 15.02.2004 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 W moim przypadku był to rekordowo krutki czas, bo tylko 10 dni. Sam byłem w szoku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BAŚKA4444 17.02.2004 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 WITAJCIE .GRATULUJĘ WSZYSKIM KTÓRZY JUŻ MAJĄ POZWOLENIA IŻYCZĘ SZCZĘŚCIA DLA TYCH KTÓRZY SIĘ O NIE UBIEGAJĄ. JA MAM WSTZYMANE BOPODAŁAM W SZKICU UMIESZCZENIE DOMU DALEJ OD DROGI/10m/ NIŻ ISTNIEJĄCE JUŻ DOMY Z PRAWEJ STRONY/ OK 4m/ Z LEWEJ STRONY MAM BLOK. PANI URZĘDNICZKA POWIEDZIAŁA ŻE TO NIE PRZEJDZIE.SŁYSZAŁAM ,ŻE ISTNIEJE MIN. ODL. OD DROGI ALE NIE MAX.JEŻELI SIĘ ZGODZĘ TO TARAS BĘDĘ MIAŁA PRZY CHODNIKU. ZAPROPONOWANO MI ODWRÓCENIE DOMU,WTEDY POKÓJ DZIENNY BĘDĘ MIAŁA OD STRONY PÓŁN.,A ŁAZIENKĘ I POM . GOSP. OD POŁ..JAK PRZEKONAĆ PANIĄ U. DO ZATWIERDZENIA TYCH 5m OD LINI ZAB. PLAN ZAG. NIE ISTNIEJE TO CHYBA WSZYSTKO ZALEŻY OD NIEJ???? JUTRO MÓJ BOGDAN IDZIE NA ROZMOWĘ Z PANIĄ U. A NAWIASEM GDYBY NIE TEN BARDZO DOKŁADNY SZKIC???POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 17.02.2004 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Poniżej 2 m-cy, ale to zrozumiałe - prowincja. Poza tym tzw. trzymanie ręki na pulsie, czyli kontakt telefoniczny i szybkie reagowanie na uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaczka 17.02.2004 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Samo pozwolenie otrzymaliśmy w niecałe 2-tygodnie ,ale wcześniej dość długo zwlekał architekt z adaptacją projektu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 17.02.2004 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Hej, ja przygotowania zacząłem we wrześniu...Wszystkoszło dobrze, ale sprawa rozbiła się na sieci gazowej... (bo działka jest nie uzbrojona i oprócz pozwolenia na budowę domku, walczę jeszczę o pozwolenie na siecie WodKan i gazową). Teraz w gazowni coś się zmienia w kwesti uzgadniania dokumentacji z UDT (bo jest jakiś projekt rozporządzenia w tej sprawie) i oni sami nie wiedzą, czy zawrzeć umowę na starych, czy nowych potencjalnych warunkach... (uwzgl. uzgodnienie z UDT) Spotkał się ktoś z Was z takim problem? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 20.02.2004 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 W moim przypadku był to rekordowo krutki czas, bo tylko 10 dni. Sam byłem w szoku!!! Samo pozwolenie otrzymaliśmy w niecałe 2-tygodnie ,ale wcześniej dość długo zwlekał architekt z adaptacją projektu . Adaptacja, uzyskanie WZiZt oraz pozwolenia tylko tyle czasu Wam to zajeło? Podziwiam i gratuluję tak krótkiego czasu. Mi to zajęło 16 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jinx 22.02.2004 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 2,5 mc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejj_ 22.02.2004 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 czekam na pozwolenie na budowe w woj sląskim juz ponad 1,5 roku.Nie ma zadnych przeszkód.Po prostu ....slysze....prosze czekac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregfriz13 24.02.2004 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 autentycznie 3 dni,bez prezentow,i usmiechow,gmina choroszcz w podlaskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula 212 25.02.2004 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2004 czecho WZiZT ok 7 dni a pozwolenie skladamy w poniedziale , mam nadzieje ze bede mogla pochwalic sie jakims krotkim czasem i milymi urzednikami:) powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts