Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile czasu zaj??o Ci uzyskanie pozwolenia na budow??

Recommended Posts

• Odpowiedzi 255
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 7 months później...

28. czerwca 2004 stałam siewłaścicielką działki. Projekt był kupiony już dawno i wprowadzone w nim niewielkie zmiany. Ot tak , spodobał mi się - kupiłam (Archeton - Krzemyk)

Uzyskanie wszystkich potrzebnych warunków, uzgodnień, wypisów, wyrysów, znoszenie arogancji piaseczyńskich urzęników zajeło mi trochę ponad 2 miesiące.

We wrześniu złożyłam wszystko do starostwa. Odebrałam w połowie listopada. Tzn w połowie listopada podpisano (dokładnie po 63 dniach), a data na zatwierdzeniu zadziwiająco mieści się w 30 dniowym terminie jaki urząd ma na podjęcie decyzji...

Teraz walcze o prąd.

Plecy by się przydały ;)

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Jeszcze nie dostałem pozwolenia, a zaczołem wszystko załatwiać w kwietniu zeszłego roku.

A potrwa to przynajmniej jeszcze z miesiąc !!

Urzędy popełniają karygodne błędy w wydanych decyzjach, dane się nia zgadzają, na przybicie tylko 1 pieczątki że decyzja o warunkach zabudowy jest prawomocna czeka się 7 dni roboczych, mimo że Paniusia nic nie robi i teczkę z dokumentacją ma pod ręką! Totalna Paranoja...

Co z tego żę kopnoł mnie zaszczyt że burmistrz mnie przepraszał za swoich urzędników jak to wszystko trwa tak długo....

Czasem odnoszę wrażenie że nie miał bym tylu problemów gdybym poszedł do urzędu jednego czy drugiego z kopertą, no cóż człowiek ma zasady ...

Sławek

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...