Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile czasu zaj??o Ci uzyskanie pozwolenia na budow??

Recommended Posts

• Odpowiedzi 255
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pozdrawiam najbardziej debeściarską gminę Szemud, w pewien czwartek rano zadzwoniłam do urzędu gminy zapytać się czy mogę jutro podjechać złożyć wniosek o warunki zabudowy, pani z gminy zapytała tylko o nr działki i powiedziała, że nie trzeba wniosku, że jutro mogę odebrać już przygotowane warunki. Potem potrzebowałam jeszcze kilka uzgodnień i to wszysko też było załatwiane "od ręki" nawet jeśli wcześniej nie zadzwoniłam. Pozdrawiam również starostwo w Wejherowie - pozwolenie na budowę od złożenia wniosku do otrzymania decyzji- 9 dni( tak długo tylko dlatego, że musiałam przeprojektować garaż). Obym dalej spotykała tylko tak miłych urzędników.

Od złożenia wnioski o warunki zabudowy (bo teren nie miał akturalnego planu zagospodarowania przestrzennego) do uzyskania pozwolenia na budowę 5 miesięcy i to tylko dlatego, że upierdliwie dwa razy w tygodniu chodziłam do urzędu się dopytywać, na jakim sprawa jest etapie. Ale oczywiście żadnych łapówek!!!

• 1 month później...
  • 1 month później...

2 miesiące - ale były wakacje i moje (czekali na jeden papierek ode mnie) i urzędnicze.

W sumie - miło i bez problemów - pozdrowienia dla krakowskiej delegatury Starostwa Powiatowego w Skawinie. Gmina, w której buduje ma już uchwalony plan zagospodarowania - czyli obyło się bez wstępu wuzetkowego.