Gość 01.05.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 No własnie a najdluzej pozwolenie na budowe to 2 miesiace prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KFKF 03.05.2005 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 Dla mnie robiłą to wynajęta firma. Od momentu kupna działki i zaczęcia załatwiania formalności zajęło to jakieś dwa miesiące. Później jeszcze siedem dni na uprawomocnienie się decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maklena 04.05.2005 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 Pozdrawiam najbardziej debeściarską gminę Szemud, w pewien czwartek rano zadzwoniłam do urzędu gminy zapytać się czy mogę jutro podjechać złożyć wniosek o warunki zabudowy, pani z gminy zapytała tylko o nr działki i powiedziała, że nie trzeba wniosku, że jutro mogę odebrać już przygotowane warunki. Potem potrzebowałam jeszcze kilka uzgodnień i to wszysko też było załatwiane "od ręki" nawet jeśli wcześniej nie zadzwoniłam. Pozdrawiam również starostwo w Wejherowie - pozwolenie na budowę od złożenia wniosku do otrzymania decyzji- 9 dni( tak długo tylko dlatego, że musiałam przeprojektować garaż). Obym dalej spotykała tylko tak miłych urzędników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 05.05.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Niecałe 3 tygodnie - czyli odpowiedź pierwsza, poniżej 2 m-cy. Starostwo Legionowo, budowa w Chotomowie. Myślałem, że to szybko, ale widzę, że są znacznie lepsi Żadnych środków dopingujących urzędników nie stosowano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 06.05.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 widze ze duzo szumu o wniosek WZiZT o co chodzi, ja poszedlem do urzedu a dobra pani pokazala mi cala mape zagospodarownia i osobiscie dala mi wszelke warunki zabudowy za friko czy to normale czy musze jakos urzedowo skladac o cos takiego i placic za to.PozdrawiamCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patunia 06.05.2005 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Od złożenia wnioski o warunki zabudowy (bo teren nie miał akturalnego planu zagospodarowania przestrzennego) do uzyskania pozwolenia na budowę 5 miesięcy i to tylko dlatego, że upierdliwie dwa razy w tygodniu chodziłam do urzędu się dopytywać, na jakim sprawa jest etapie. Ale oczywiście żadnych łapówek!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek N. 09.05.2005 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 WitajcieNo to ja chyba jestem rekordzistą, bo wszystkie formalności wraz z otrzymaniem dziennika budowy osiągnąłem w ...10 dni. Nie lubie się przechwalać ale to jest możliwe.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.05.2005 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 U nas w Starych Babicach trwalo to miesiac i dwa dni. Dostalibysmmy je szybciej, ale nie zalaczylismy dokumentow o wylaczeniu z produkcji rolnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotazab 09.07.2005 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 Adaptacja trwala 4 miesiace - w calosci zlecilismy ja firmie z Krakowa - bo niestety nie przebywamy w kraju wiec nie bylo innego wyjscia. Po zlozeniu dokumentacji czekalismy 2,5 tygodnia! Rejon Wieliczka. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bozena maciek 16.07.2005 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 dokladnie na pozwolenie czekalismy 3 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msado 19.07.2005 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 ponad 6 mcy Gmina Brwinów Masakrrrrrrrrrrrrrrrrrra !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.07.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Miesiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 25.07.2005 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Półtora miesiąca, ale za to od razu prawomocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.07.2005 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Niech policzę złożyłam 20 kwietnia, a mam odebrać już uprawomocnione 29 lipca więc to będzie .... ..., ale numer okrągłe - 100 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 01.08.2005 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 10 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katy22 02.08.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 No tak, a ja byłąm dziś w gminie i powiedzieli mi że będę musiała czekać 2 miesiące! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 02.08.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Witam CZTERY DNI Tak długo, bo pani z Wydziału Nieruchomosci UG była 2 dni na urlopie. I zaznaczam: bez znajomości i bez koniakówk, kwiatków itp. Sorry, byłem lepszy 3 dni. :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 23.09.2005 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Prawie 9 miesięcy na WZ, zgoda na budowę w trakcie załatwiania. Bez łapówek i znajomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 29.09.2005 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 2 miesiące - ale były wakacje i moje (czekali na jeden papierek ode mnie) i urzędnicze. W sumie - miło i bez problemów - pozdrowienia dla krakowskiej delegatury Starostwa Powiatowego w Skawinie. Gmina, w której buduje ma już uchwalony plan zagospodarowania - czyli obyło się bez wstępu wuzetkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdaśP 30.09.2005 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Pozwolenie na budowę dostałem w 2,5 tygodnia po złożeniu wniosku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts