prem 13.04.2006 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Witam, Sprzedałem działkę. W lutym br. Pierwszą działkę. Potem w kwietniu sprzedałem drugą działkę, wiem, że US pewnie naliczy VAT, więc złożylem VAT-R (jestem więc płatnikiem VAT). Rozliczę się z tego VATu z drugiej sprzedaży z US. Ale... Czy US może jeszcze dodatkowo naliczyć np 10% podatku od wzbogacenia?? W przypadku sprzedaży z lutego jest juz za późno, ale w przypadku sprzedaży z kwietnia jeszcze moge złożyć informację, że kasę wydatkuje na cele mieszkaniowe... Czy ktoś wie jak to jest? Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 13.04.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 kiedy te działki kupiłeś, krócej niż 5 lat temu? bo wtedy obejmuje Cię podatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prem 13.04.2006 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Stalem sie wlascicielem dzialek na podst. darowizny, akt notarialany z 1998 r. Czyli rozumiem ze oprocz naliczenia 22% VAT od sprzedazy drugiej dzialki, US w zasadzie nie powinien mnie juz z niczego ogolocic ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts