djan 13.04.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 niedawno kupiłem działkę poprzedni własciciele mieli zamiar budowac doprowadzili sprawe aż do wydania pozwolenia na budowejednak budowy nie rozpoczeli i nie założyli dziennika budowya upołynoł czas ważności pozwoleniaw akcie notarialnym jest zapis że wraz z działką nabywam prawa do projektu i decyzji o warunkach zabudowychciałbym zrealizowaćten projektz gminy otrzymałem wypis z planu zagosp. przestrzennego czy muszę równiez występować o decyzję o warunkach zabudowy?co mam zrobić aby wystąpić o pozwolenie na budowę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chatte 22.04.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Jeżeli w gmnie jest ważny plan zagospodarowania przestrzennego NIE WYSTĘPUJE się o warunki zabudowy. Obowiązujący jest wypis z planu i na tej podstawie wydaje się pozwolenia na budowę. Warunki zabudowy wydaje się tylko w przypadku BRAKU planu miejscowego (Ustawa o planowaniu przestrzennym).Ponieważ poprzednie pozwolenie na budowę wydano w oparciu o inny dokument, a ponadto upłynął już ustawowy termin ważności pozwolenia (a na pewno straciły ważność warunki dostawy mediów) musisz niestety jeszcze raz złożyć dokumenty do pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts