Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

G?? z kogutem?

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 229
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam, po długiej przerwie i widzę, że temat jest WAZKI bo już dwie strony dyskusji:smile:

przepióreczki są malutkie i raczej (przepraszam) niejadalne, tzn. można by je jeść, (są tacy co jadają gołębie)ale ... Chociaż przepiórki sprowadzono dla celów mięsnych, to taka przepióreczka to waży ze 150g. Milutkie i jedyne czego można je nauczyć to spożywania posiłku w określonym miejscu. Kolor: beżowo-brązowo-buro-nakrapiane (komuś, dla kogo wróbel jest szary będą się wydawać bylejakie, ale MY przecież wiemy że wróble nie są szare tylko Wielokolorowe:smile: Przepióreczki są przepiękne, dość płochliwe i niosą maciupeńkie jajeczka w kropeczki.Żywi się je mieszanką zboża-kukurydza i inne (troszkę jak kury. Nie wydaje mi się że są w stanie oswoić się do tego stopnia, żeby łaziły za człowiekiem jak pies. Zalety: Malutkie kupki, pan przepiór jest b. ładny, niosą jajeczka po mniej-więcej 7 tygodniach. Wady: wymagają opieki bardziej niż GĘŚ.

Ale gęś też wymaga opieki. Taki gąsiorek wychowany od małego wśród ludzi uważa ich za swoich i jest na prawdę fajny. Nie szczypie (choć gęsi są uparte) i żeby nie uciekł trzeba mu przyciąć lotki. Jajka gęsie są (kwestia gustu) okropne. Gęsi się ma głównie po to żeby je jeść. Gęś się sama sobą zajmie.Trzeba ją tylko rano wypuścić z klatki/kurnika, a wieczorem ona sobie sama wróci (czasem nie i wtedy trzeba ją znaleźć) Można czasowo z takiej gęsi oskubać puch, ale ja widziałam takie pokrwawione od skubania gęsi i było to ohydne. Nie wiem nic wiecej o gęsiach, bo te które znałam już biedaczki nie żyją (zostały spożyte).

Z drobiu niespożytego znam jednynie 6-letnią żylastą kurę mojego dziadka, której pewnie dane będzie umrzeć ze starości:smile:

Pozdrawiam.

Rzeczywiście Sku ma gest z tymi kwiatami. Ja nawet nie wiem jak się takie kwiatki wstawia (nie twierdzę, że gdybym wiedział to bym je przysyłał). Miło sie na nie patrzy - nawet jesli się nie jest ich adresatem. A tak swoją drogą, jak łatwo zbałamucić kobietę. Wystarczy bukiet kwiatów - wirtualnych przecież!

Kiedy ja wcale nie faworyzuję gęsi!

Myślałam, że Skunksy są tak kochane, że nie trzeba ich zachwalać na Forum:smile:

A czy wiecie że niektóre ptaki (np. sowy i inne drapieżne) mogą chcieć takiego skunksa pożreć?

Trzeba więc zawsze stać w Skunksa obronie. Na przykład trzeba go obronić przed Drapieżną Gęsią.

Pozdrawiam, zwłaszcza Tych w paski:smile:

Pasiasty pięknie dziękuje :smile:- Olinko

- na tak mile brzmiące i przmyślane argumenty, aż mi sie mordka krzywi w uśmiechu ...:lol:

On 2003-03-17 12:28, Jola_ wrote:

Marian, Ty się nie czepiaj Skunsahttp://www.ifb.pl/~qba/ikonki/mordki2/038.gif!

Właśnie Jolu_ ... co Marian imputuje ?

Marian, czemu nas zaczepiasz ? :smile:

Przedni kawał - Wowka !

Ja rozumiem,że wszyscy sąprzyjaciółmi Skunksa i nikt go nie zaczepia. Dysponuje on przecież wrodzoną bronią biologiczną (w czym ma przewagę nawet nad Saddamem, który musi sypnąć zielonymi, by taką broń zdobyć). Ciekaw jestem jedynie jak zachowają się członkowie sławetnego Klubu Przyjaciół Skunksa, gdy przeciwko niemu zwróci się USA po rozbrojeniu Saddama. Czy dzisiejśi wielbiciele Sku zawrą szeregi i udzielą Jemu czegoś więcej niż tylko moralnego wsparcia? Obawiam się, że wśród dzisiejszych apologetów Sku ujawnią się fałszywi pochlebcyi koniunkturaliści, skłonni przyłączyć się do tego co pasiaste. Sku dam Ci radę, chcesz mieć wiernych przyjaciół wzbogać swój arsenał o broń jądrową. Pamiętasz ZSRR - wszyscy go kochali bo miał glowice. Kasandr(a)

On 2003-03-19 12:39, marian1 wrote:

Ja rozumiem,że wszyscy są przyjaciółmi Skunksa i nikt go nie zaczepia. Sku dam Ci radę, chcesz mieć wiernych przyjaciół wzbogać swój arsenał o broń jądrową. Pamiętasz ZSRR - wszyscy go kochali bo miał glowice. Kasandr(a)

http://www.eng.bahcesehir.edu.tr/compe/html_picts/animated3/skunks.gif

:wink: :D :lol: