Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

G?? z kogutem?

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 229
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

On 2003-03-19 12:39, marian1 wrote:

Ja rozumiem,że wszyscy sąprzyjaciółmi Skunksa i nikt go nie zaczepia. Dysponuje on przecież wrodzoną bronią biologiczną (w czym ma przewagę nawet nad Saddamem, który musi sypnąć zielonymi, by taką broń zdobyć). Ciekaw jestem jedynie jak zachowają się członkowie sławetnego Klubu Przyjaciół Skunksa, gdy przeciwko niemu zwróci się USA po rozbrojeniu Saddama. Czy dzisiejśi wielbiciele Sku zawrą szeregi i udzielą Jemu czegoś więcej niż tylko moralnego wsparcia? Obawiam się, że wśród dzisiejszych apologetów Sku ujawnią się fałszywi pochlebcyi koniunkturaliści, skłonni przyłączyć się do tego co pasiaste. Sku dam Ci radę, chcesz mieć wiernych przyjaciół wzbogać swój arsenał o broń jądrową. Pamiętasz ZSRR - wszyscy go kochali bo miał glowice. Kasandr(a)

................................

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Jesli Skunks nie przejdzie na islam ,nie musi sie obawiac Jureczka z Bialego Domu.

Uspokoje Twoje obawy ,czlonkowie wspomnianego klubu wyrazaja swoje uwielbienie dla Skunksa nie tylko ideowo ale rowniez sklonni sa przelac krew w obronie swojego Prezesa.

Ja rowniez wyposazona jestem w bron biologiczna-smiertelna i w tej sytuacji mam bardzo cenna pozycje wsrod apologetow Skunksa.

Nie ma wsrod nas zdrajcow i oportunistow.

Przyjaciele Skunksa ,powinnismy bardziej lustrowac nowych czlonkow,wrog nie spi!Niech zyje Skunks!!!

Anonimowa, więcej dystansu do tego co dzieje się na tym wątku. I więcej zastanowienia się nad wypowiedziami. Skąd Skorpionka ma wziąć lód - nie ta strefa klimatyczna.

Co do wsparcia dla Sku mogę tylko cieszyć się, że są jeszcze idealiści gotowi walczyc za paski (poza Amerykanami oczywiście, którzy walczą paski i gwiazdki). Zresztą zastanowiłem się i doszedłem do wniosku że Wuj Sam nie ruszy Sku, który jest przecież rdzennym mieszkańcem Ameryki. Jego likwidacja naruszyłaby pewnie jedna z poprawek do konstytucji (przypuszczam że może ona brzmieć: Każdy rdzenny skunks amerykański ma wrodzone i niezbywalne prawo do zadzierania ogona i nieograniczoną swobodę w dysponowaniu własną osobą. Jakakolwiek dyskryminacja skunksa - zwłaszcza przez gęsi jest zabroniona.

Tak to sobie mniej więcej wyobrażam. A wy?.

Pozdrawiam. Zreflektowany, pozytywnie zaskoczony i ugodowy. M.

• 4 years później...

O, jaki fajny watek, w sama pore,

bo tak w kwestii drobiu przydomowego...

Pare dni temu somsiad zaproponowal nam parke... labedzi. :o

Gada, ze oswojone i odlatac nie beda.

No i... sie tak zastanawiam...

Staw mamy, duzy nawet, wiec plywac mialyby gdzie,

terenu do lazenia tez sporo,

tylko nieogrodzone to, do szosy jakies 250m,

moga polezc, i ja nie wiem, czy kierowca jeden z drugim

bedzie stawal i pertraktowal z labedziami o pozwolenie na przejazd... :-?

Mam problem, no bo pomyslcie, z jednej strony,

jak dostojnie i szalowo wygladalyby labedzie zeglujace po naszym stawie w swietle zachodzacego slonca...

na ten przyklad,

albo wschodzacego.

Ale z drugiej strony, na zime trza do zagrody je,

labedziarnie jaka zbudowac, dokarmaic nie wiadomo czym...

a drob ten do mikrych nie nalezy.

No i te brzydkie kaczatka...

Brac czy nie brac? Konkretne pytanie.

Anulko, ja też lubię miłe wątki i cieszę się, że zrobiliśmy sobie przyjemność :p

A swoją drogą, zobacz jacy mili ludzie byli na forum, aż szkoda, że zniknęli w czeluściach czasu...

matko, może tu pomogą ?

http://www.otop.org.pl/kat_50/Blizej_OTOP_grupy_lokalne.html

http://www.otop.org.pl/kat_50_105/Lista_grup_lokalnych_OTOP.html

" Przedstawione w artykule informacje na temat tego niełatwego problemu oparte są na oficjalnych stanowiskach zarówno największej polskiej organizacji zajmującej się ochroną ptaków - Ogólnopolskiego Towarzystwa Ochrony Ptaków, jak i specjalistycznej organizacji naukowo-badawczej - Polskiej Grupy Badania Łabędzi przy Stacji Ornitologicznej Polskiej Akademii Nauk. To kierownikowi PGBŁ - pani dr Marii Wieloch oraz jej współpracownikom zawdzięczamy zebranie obszernej i rzetelnej wiedzy naukowej, niezbędnej dla prawidłowego planowania wszelkich działań dotyczących ochrony przyrody."

http://www.salamandra.org.pl/magazyn/b09a07.html

Zakład Ornitologii PAN w Gdańsku - kontakty:

http://www.stornit.gda.pl/pracownicy.html