Madzia_pl 23.12.2006 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 Witaj OGO,Gratuluję przeprowadzki. Pierwsze wasze święt w nowym domu!Jakiś czas temu napisałam do ciebie maila ale nie dostałam odpowiedzi. Też budujemy Marcela i chciałam się ciebie poradzić w kilku sprawach. W jaki sposób mogę się z Tobą skontaktować? Mój gg to 3071114. Wszystkim forumowiczom życzę Wesołych i spokojnych Świąt!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogo 26.12.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 Pięknie dziękuję za życzenia!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogo 26.12.2006 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 Mam pytanie odnośnie Waszego stropu drewnianego. Na tym zdjęciu widać http://images4.fotosik.pl/145/636c78025b06dc5amed.jpg już położone deski - to są deski po których chodzicie na strychu? Druga sprawa co ocieplaliście? Strop czy dach? Jeżeli strop to czy posiadacie może jakieś zdjęcia jak to było robione, jak to wygląda. Jaka grubość ocieplenia. Jakie grube macie płyty K-G? Czy obniżaliście od belek stropowych? Będę wdzięczna za pomoc. Docieplaliśmy strop, wełną 15 i folia paroizolacyjna żółta. Regipsy...normalne regipsy. Dach jeszcze niedocieplony (money). Narazie zima nas oszczędza, ale mam nadzieję,że jak pzryjdą mrozy to też nie zmarzniemy. Pzrepraszam, że tak długo czekałaś na odp. Wesołych Świąt!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogo 26.12.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 Tak, te deski to narazie podłoga na strychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natan2 05.01.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Dziękuję za moc wrażeń jakich dostarczyło mi przeczytanie tego postu, przypadkowo weszłam na forum i zobaczyłam jak powstawał dom , którego budowę zaczynam na wiosnę. Ogromnie mi się podoba to co zrobiliście i jeszcze bardziej utwierdziło mnie w przekonaniu, ze bedzie to mój wymarzony dom. Przeczytałam dziennik budowy z zapartym tchem juz trzy razy i pewnie przeczytam jeszcze ze trzy, ale poproszę o więcej zdjęć i więcej.....Ja do swojegp projekty wprowadziłam trochę modyfkacji, np. z drugiej łazienki zrobiłam garderobę, przeniosłam też piec do pomieszczenia gospodarczego, ale zastanawiam się, dlaczego nie macie drugiego komina, czy piec i kuchenka nie wymagają. Nie znam sie na techniczny sprawach i chciałabym się zorientować, czy rzeczywiście można z niego zrezygnować.Jeżeli byłaby taka mozliwość chciałabym Cię poprosić, żebyś opisała mniej więcej jakie koszty ponieśliście w poszczególnych etapach, tj. fundamenty, ściany, dach itd.Z góry dziękuję za odpowiedź.PozdrawiamEwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 05.01.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 http://www.cersanit.com.pl/cms_foto/115/iryda_szafka.gif ale ładne!! możesz mi podać wymiary tego cudeńka? http://images2.fotosik.pl/242/2c257fcefece9fdamed.jpg łoooooo ale zajefajny puszak ...ta ścianka w kuchni jest extra!!! musze pomyśleć nad taką POZDRO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogo 05.01.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Dziękuję za moc wrażeń jakich dostarczyło mi przeczytanie tego postu, przypadkowo weszłam na forum i zobaczyłam jak powstawał dom , którego budowę zaczynam na wiosnę. Ogromnie mi się podoba to co zrobiliście i jeszcze bardziej utwierdziło mnie w przekonaniu, ze bedzie to mój wymarzony dom. Przeczytałam dziennik budowy z zapartym tchem juz trzy razy i pewnie przeczytam jeszcze ze trzy, ale poproszę o więcej zdjęć i więcej..... Ja do swojegp projekty wprowadziłam trochę modyfkacji, np. z drugiej łazienki zrobiłam garderobę, przeniosłam też piec do pomieszczenia gospodarczego, ale zastanawiam się, dlaczego nie macie drugiego komina, czy piec i kuchenka nie wymagają. Nie znam sie na techniczny sprawach i chciałabym się zorientować, czy rzeczywiście można z niego zrezygnować. Jeżeli byłaby taka mozliwość chciałabym Cię poprosić, żebyś opisała mniej więcej jakie koszty ponieśliście w poszczególnych etapach, tj. fundamenty, ściany, dach itd.Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Ewa Dla takich odpowiedzi warto było pisać dziennik! Ślicznie dziękuję Ewo! Jutro postaram się napisać coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.02.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Domek z zewnątrz taki przytulny a w środku po prostu piękny. No i jaki śliczny włochaty mieszkaniec tego domku, na pewno zimą nieźle ogrzewa nogi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogo 15.02.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Kotek jeszcze młodziutki, ma dopiero 5 miesięcy. Ale jest sie rozleniwi, to będzie z niego milutki termoforek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaKa 16.02.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Nieeee, noooo!!! Jestem pod wrażeniem!!! Dom uroczy, tempo niesamowite! GRATULUJĘ i nie ukrywam, że liczę na więcej fotek z zewnątrz domku, no i ze środka też, bo kuchnia z jadalnią mnie zauroczyły. I pomyśleć, że do tej pory rozglądałam się tylko za projektami domów z poddaszem, a tu taka atrakcyjna parterówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogo 16.02.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 GosiaKa, jak czytam takie komentarze to naprawdę robi się miło...Dziękuję!!!A kiedy zaczynasz budowanie? Projekt już wybrany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaKa 16.02.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Tak jak pisałam, bierzemy pod uwagę domy z poddaszem, więc wstępnie wybraliśmy maleńką ISKIERKĘ z HB Studio. Nas ograniczają finanse i szerokość działki - 19,50m. Za to długości ci u nas dostatek - całe 100m. Chcielibyśmy z budową wystartować jeszcze tego lata, ale moje zapędy studzi nieco mój małż-realista A na dodatek wczoraj w radio usłyszałam stwierdzenie jakiegoś eksperta (z Muratora zresztą), że nie, nauczyciele raczej nie budują (czyt. nie stać ich na to ) Więc, jak widać, mam jeszcze czas na wybór projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogo 16.02.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 GosiaKa, nauczyciele budują. Jestem tego żywym przykładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaKa 16.02.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 OGO, tak mi coś zaświtało, jak oglądałam Twoje zdjęcia przepięknych magnolii i budynku obok . Dziękuję, od razu mi lepiej i z innym nastawieniem podchodzę do moich planów budowlanych . Życzę Wam cudownych, rodzinnych chwil w Waszym domeczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 23.03.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witajcie! Jestem właśnie po lekturze Waszego dziennika i muszę (sprostowanie: wcale nie muszę, ale bardzo chcę) Wam powiedzieć, że Domek macie naprawdę przesliczny, a w środku wyszło Wam SUPER. Należą się Wam GRATULACJE za "kawał dobrej roboty". Pozdrawiam P.S. Zwierzaczki tez macie świetne, szczególnie ten kotek!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 19.08.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 ogo co słychac u Was? Jak sie mieszka w nowym domu? Plusy i minusy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 25.08.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Tak mało jest zdjęc tego fajnego domku!Można prosic o więcej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts