Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Marcel - komentarze

Teska

Recommended Posts

ogo mam pytanie na jakiej wysokości są umieszczone belki od stropu drewanianego. A na jakiej wysokości chcecie zrobić sufity?

Docelowo wysokość pomieszczeń ma wynosić około 270 cm, ale należy doliczyć do tej wysokości ok 15-20 cm na posadzki (styropian 2x5cm, wylewka i panele), jak juz będziemy mieli posadzki to profilami możemy regulować wysokość pomieszczeń, narazie belki stropowe są na wysokości ok. 3 metrów.

• Odpowiedzi 136
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ogo,

idziesz jak burza ! Jesteś z pracami przede mną. Robisz już wieniec i myślisz o dachu. No proszę ! Sprawnie to u Ciebie idzie, a dziadkowie spisują się na medal. BRAWO !!! :D

Łazienka, która Ci się podoba jest bardzo ładna. Taką właśnie planujesz, czy nastąpiła już zmiana koncepcji ?

Wybrałaś ładny kolor dachówki. To jasny, czy ciemniejszy brąz ?

Dziekuję Adriano,że zajrzałaś do nas! Dachówka Prodachu brązowa (Prodach ma tylko jeden odcień brązu). Jak zamawiałam dach nie wiedziałam, że będzie taka błyszcząca (jak na cementową oczywiście!).Dwa dni przed dostawą dostałam od pana z hurtowni wiadomość, że nasza dachówka będzie ładniejsza od tej, którą nam pokazywał. Dzisiaj oglądałam cegłę klinkierową na komin. Może mi doradzisz, czy to dobry pomysł. Wymyśliłam sobie,że komin będzie z cegły Robena o nazwie Sahara, tak kremowa z brązowymi cieniami. Nie wiem czy dobrze to sobie wymysliłam... do brązowego dachu.

ogo,

myślę, że bardzo dobrze. Do ciepłego brązu cieniowana SACHARA, będzie ładnie pasować. Będzie coprawda kontrastować z dachem i przez to kominy będą bardziej widoczne, ale chyba o taki efekt Ci chodzi ?

Niektórzy robią kominy w kolorze dachu i wtedy nie "rzucają się" one w oczy :wink: .

• 2 weeks później...

Witaj ogo ! Mamy bardzo podobne projekty. U nas co prawda jest trochę większy + garaż. Ale b. podobny. Do tego też kopertowy dach i 30 stopni.

Mam pytanie ile ma Wasz dach m2. U nas jest 306 m2 i trochę nas będzie kosztował :evil: :evil: :evil: ale mam nadzieję, ze będzie super.

Napisz ile m3 macie więźby.

Czy robiliście jakieś zmiany w środku?

Nasz dach ma około 200m2, w projekcie jest troszkę mniej ale wkradł się tam jakiś bląd. Drewno faktycznie koszamrnie drogie (Więzba +strop drewniany), a podobno jeszcze ma zdrożeć.

Za drewno zapłaciliśmy ponad 12 tys., do tego łaty i kontrłaty, deska czołowa do mocowania rynien... i wczoraj nasz wykonawca dachu icenił, że łat chyba będzie za mało :evil: