ogo 03.07.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 ogo mam pytanie na jakiej wysokości są umieszczone belki od stropu drewanianego. A na jakiej wysokości chcecie zrobić sufity? Docelowo wysokość pomieszczeń ma wynosić około 270 cm, ale należy doliczyć do tej wysokości ok 15-20 cm na posadzki (styropian 2x5cm, wylewka i panele), jak juz będziemy mieli posadzki to profilami możemy regulować wysokość pomieszczeń, narazie belki stropowe są na wysokości ok. 3 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 06.07.2006 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 ogo, idziesz jak burza ! Jesteś z pracami przede mną. Robisz już wieniec i myślisz o dachu. No proszę ! Sprawnie to u Ciebie idzie, a dziadkowie spisują się na medal. BRAWO !!! Łazienka, która Ci się podoba jest bardzo ładna. Taką właśnie planujesz, czy nastąpiła już zmiana koncepcji ? Wybrałaś ładny kolor dachówki. To jasny, czy ciemniejszy brąz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogo 07.07.2006 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Dziekuję Adriano,że zajrzałaś do nas! Dachówka Prodachu brązowa (Prodach ma tylko jeden odcień brązu). Jak zamawiałam dach nie wiedziałam, że będzie taka błyszcząca (jak na cementową oczywiście!).Dwa dni przed dostawą dostałam od pana z hurtowni wiadomość, że nasza dachówka będzie ładniejsza od tej, którą nam pokazywał. Dzisiaj oglądałam cegłę klinkierową na komin. Może mi doradzisz, czy to dobry pomysł. Wymyśliłam sobie,że komin będzie z cegły Robena o nazwie Sahara, tak kremowa z brązowymi cieniami. Nie wiem czy dobrze to sobie wymysliłam... do brązowego dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 07.07.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 ogo, myślę, że bardzo dobrze. Do ciepłego brązu cieniowana SACHARA, będzie ładnie pasować. Będzie coprawda kontrastować z dachem i przez to kominy będą bardziej widoczne, ale chyba o taki efekt Ci chodzi ? Niektórzy robią kominy w kolorze dachu i wtedy nie "rzucają się" one w oczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 18.07.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 witam. przypadkowo zajrzałem i stwierdzam że fajnie udokumentowana budowa zdjęciami - podoba się. pozdrawiam . bede na pewno jeszcze zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 24.07.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Witaj ogo ! Mamy bardzo podobne projekty. U nas co prawda jest trochę większy + garaż. Ale b. podobny. Do tego też kopertowy dach i 30 stopni. Mam pytanie ile ma Wasz dach m2. U nas jest 306 m2 i trochę nas będzie kosztował ale mam nadzieję, ze będzie super. Napisz ile m3 macie więźby. Czy robiliście jakieś zmiany w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogo 27.07.2006 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Nasz dach ma około 200m2, w projekcie jest troszkę mniej ale wkradł się tam jakiś bląd. Drewno faktycznie koszamrnie drogie (Więzba +strop drewniany), a podobno jeszcze ma zdrożeć. Za drewno zapłaciliśmy ponad 12 tys., do tego łaty i kontrłaty, deska czołowa do mocowania rynien... i wczoraj nasz wykonawca dachu icenił, że łat chyba będzie za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 27.07.2006 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 No właśnie bardzo drogie jest drewno, nas chyba wyniesie 15.000 zł. Teraz czekamy na wycenę dachówki KORAMIC. EURONIT nam wyszedł około 9.000. ROBEN miedziany 13.000 i antracyt 15 tysięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogo 27.07.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 My zdecydowaliśmy się na brązową PRIMA PRODACH. Ze wszystkimi dodatkami pokrycie wyniosło nas ok. 10500 zł (łącznie z folią,ł awami kominiarskimi, rynnami, spinkami do rynien itp.) Wygląda takhttp://images2.fotosik.pl/96/4a6140f4f94ee8eamed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin B 02.08.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 My przechodziliśmy doły już kilkukrotnie. Najczęstrza przyczyna to : 1. trudność wyboru - zbyt wiele opcji 2. brak czasu po pracy 3. wykonawcy - wiele rzeczy sam zrobiłbym lepiej. Ogólnie jest ok i jesteśmy (aktualnie ) zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 02.08.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 ogo, witaminki bardzo dobra rzecz. Ale jeśli możesz zrób sobie kilka dni urlopu i odpocznij. Ja po swoich wakacjach jestem "nie ta sama" . Z "naładowanymi akumulatorami" ochoczo witam dzień. P.S. WIELKIE GRATULACJE WIĘŹBY !!! . Domek wygląda coraz piękniej ! BRAWO !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 04.08.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Sliczny dach!!!!!!!!!!! A komin jeszcze ladniejszy!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogo 04.08.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 magpie, dziękuję za miłe słowo. Komin to mój wymysł (kolor). Nigdy nie myslałam,że tak się będę zachwycać kominem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 05.08.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Ogo czy drzwi Podlasie są z firmy Pol-skone? Domek bardzo ładnie wam rośnie, oby tak dalej bez większych problemów Mam nadzieję że psinka szybko wróci do zdrowia trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogo 05.08.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Z DOOR-POL-u, przypuszczam, że Polskone są droższe. Te kosztowały 1300 zł (metalowe, okleinowane,mahoń). Herusia (sunia) dostaje penicylinę, ale narazie nie widać poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 05.08.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Ogo mozesz podac dokladne namiary na producenta drzwi. Sa bardzo ladne, no i cena mi sie tez podoba.Zycze zdrowka psince (sama mam psa domowego i wiem co czujesz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 06.08.2006 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Bardzo mi przykro z powodu twojego pieska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogo 06.08.2006 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Dziękuję magpie, w naszym dzienniku jest zdjęcie naszej ślicznej Hery.Opuchłam od płaczu, bo najbardziejj była moją sunią. Drzwi DOOR-POL-u są prawie w każdej hurtowni budowlanej. Pytaj o katalogi, albo najlepeiej wejdź na http://www.doorpol.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siłaczka 06.08.2006 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Rozumiem żal po suni. Współczuję Ci szczerze.Naszą Zorkę mieliśmy 15 lat. Była członkiem rodziny. Niektórzy tego nie mogą pojąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 06.08.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 przykro nam z powodu Heruni sledzimy wasz dziennik,poniewaz jestesmy zainteresowani projektem "Marcel" i wasz piesek chociazby wczoraj jeszcze byl obiektem naszego zachwytu trzymajcie sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts