Gość 13.10.2004 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Agnieszka1. Czytałam i przypomniałam sobie,jak ten temat przerabiałam 2 miesiące temu.Za te działki,które były,to ja dziękuję bardzo.dokładnie tak,jak napisałaś.Twoje okolice (na Police) nie interesowały mnie ze względu na Wierzcie mi,naprawdę sie tam trudno działa i ktoś,kto ma firmy w kliku innych miastach może to ocenić.Nawet moja znajoma,rodowita szczecinianka, przeniosła jedną ze swoich kilkunastu działalności do Gdańska i Sopotu,bo tam drzwi w urzędzie dla przedsiębiorców otwarte.I Trochę mi szkoda ,miała bym bliżej do mojego ukochanego Świnoujścia (Za 1m2 w apartamentowcu przy promenadzie 7600 zł ).A tak to tylko coraz więcej tam Niemców, bo dla nas za drogo. No i miała bym sąsiadke Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NB1970 14.10.2004 02:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 ppp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NB1970 14.10.2004 02:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 100% facet Wolczkowo No prosze tak sie nakrzyczal a do smietniska ma taka sama droge co ja Do Polic tez nie duzo dalej masz Jesli nie wierzysz moge ci na priva link mapki podeslac pozdrawiam P.S. nie ma czlowieka aby 100% mial genow jednej plci. Kazdy ma iles % genow plci przeciwnej Jest u was jakas stadnina koni?? chce dziecko zapisac na jazdy. Nie wiem, o Wolczkowie napisalem (mam tam 2,3ha za 2,70zl/m2 bylo), zebys napisala o smietniku. Ziemi mam sporo w roznych miejscach, bo czekam na ceny EU, a mieszkam przy Wojska Polskiego (na osiedlu ModehPolmo wiecej juz nie podam, ale jest OK.) i ma sie to nijak do tego co piszecie o zyciu w miescie. ppp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 14.10.2004 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Agnieszka1. Czytałam i przypomniałam sobie,jak ten temat przerabiałam 2 miesiące temu.Za te działki,które były,to ja dziękuję bardzo.dokładnie tak,jak napisałaś.Twoje okolice (na Police) nie interesowały mnie ze względu na Wierzcie mi,naprawdę sie tam trudno działa i ktoś,kto ma firmy w kliku innych miastach może to ocenić.Nawet moja znajoma,rodowita szczecinianka, przeniosła jedną ze swoich kilkunastu działalności do Gdańska i Sopotu,bo tam drzwi w urzędzie dla przedsiębiorców otwarte.I Trochę mi szkoda ,miała bym bliżej do mojego ukochanego Świnoujścia (Za 1m2 w apartamentowcu przy promenadzie 7600 zł ).A tak to tylko coraz więcej tam Niemców, bo dla nas za drogo. No i miała bym sąsiadke Pozdrawiam 7600zl/m2 za apartamentowiec to faktycznie oznaka nedzy gospodarczej. To kup sobie "apartament" w Radomiu, albo nie w Bialogardzie tam za760zl/m2 lub jeszcze taniej kupisz. A miasto to chyba kwitnie jak tak tanio. Bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury. W Szczecinie ludzie zyja z eksportu siebie, uslug i towarow. Wysokie ceny, zajebiste rezydencje i bezrobocie glownie wsrod nieporadnych absolwentow "wyzszych uczelni III gatunku". Nie sadze, zeby Ci po WSM narzekali, a ich zonki z nudow dyskutuja na forum GRUPA SZCZECINSKA o kwiatkach i mebelkach. Zapytaj sie gdzie tyle dostaje prosty robotnik, co w upadlej i dotowanej stoczni. Wiem, ze narzekaja biznesmeni/ki co otworzyli sklepy z drogimi ciuchami i przekonali sie, ze Ci co maja kase to ubieraja sie w stolicy ..... (Niemiec), a nie na prowincji itp, itd. Tak tu sie zgodze ze to zalezy od zaradnosci. Moj maz jest z branzy budowlanej, ma wlasna firme i nie narzeka na brak robot co mnie cieszy Roboty wiec sa i to dobrze platne. NB - Wojska Polskiego mowisz ??? Spokojniejsza o wiele ulica niz Krzywoustego Wiesz co u mnie w nocy sie dzis dzialo - konserwowali sobie szyny tramwajowe. Od 1 do 4 rano walili metalowymi mlotami, szurari szynami, wrzeszczeli, kogut swiecil, silnik ciezarowy i podnosnika wyly na calego ( chyba sie grzali ). Ludzie z okien wrzeszczeli - cicho my chcemy spac!!!! Wiec o 3:30 laskawie sciszyli silniki i przestali sie drzec. Ale walili dalej. I co ????? fajne jest zycie w centrum miasta ????? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.10.2004 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 NB.A po co Ty się tak gotujesz i z jakich powodów?Ta cena w Świnoujściu jest dla mnie normalna,w końcu to piękne uzdrowisko i przy samej promenadzie.Tylko że męża nie namówię,bo nie chciałby przyjeżdżać ciągle w to samo miejsce.A ja przeciwnie,2 miesiące tam było mi mało.Połknęłam kawałek postu i nawet tego nie zauważyłam,a chciałam napisać,że nie interesował mnie kierunek Polic,bo firma (ponad 150 osób)jest po przeciwnej stronie,więc odpada.Poza tym nie doczytałeś wcześniej,że moim priorytetem była bliskość dobrej szkoły dla dzieci.I jak już takie miejsce znalazłam (blisko polsko - amerykańskiej szkoły),to było tam z kolei zbyt hałaśliwie,ogólnie nieciekawie (w porównaniu z tym,co musiałabym opuścić).Co do absolwentów WSM znam osobiście.Jeden stracił ojca na statku - wypadek,drugi żałuje,że taki wybrał zawód,bo pieniądze nie rekompensują mu nijak rozstań z żoną i dzieckiem.Po prostu usycha z tęsknoty.Ale nie chcę tu generalizować.Każdy zawód ma plusy i minusy. Poza tym niech się Szczecin rozwija,jak najbardziej,szybciej się wybudujemy.A mieszkańcy będą mieli lepsze perspektywy,jak się tam zacznie wreszcie inwestować,jak choćby w Sopocie (to miasto akurat ranking wygrało). Agnieszka 1 No to rzeczywiście masz nieciekawie.Miałam kiedyś takie 2 nocki mieszkając w Poznaniu przy Grunwaldzkiej.Piękna,willowa dzielnica,ale tramwaj obok domu i jak zaczęli tory remontować,oka nie zmrużyłam.A Synek też nie spał?Buduj raz dwa. A co do koni - jeśli dla synka,to jest za mały - szkoda kręgosłupa.Dobry,uczciwy trener nie przyjmie,chyba że sama chcesz pojeździć. A apartament był na Gorkiego,więc już wiesz,czemu się tak 1970 wścieka i traci obiektywizm.A co kogo obchodzi gdzie on ma działki i spadki,ale numer Kończę temat Szczecina,bo odbiegliśmy od tematu i innych zanudzamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NB1970 14.10.2004 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 150 ludzi w firmie i nie stac na 151-go-kierowce co zawiezie do "dobrej" szkoly polsko-amerykanskiej na Wojska Polskiego. Teraz wszystko rozumiem i potwierdzam. Nie ma w podszczecinskich wsiach dzialki budowlanej z hipermarketem za rogiem, multikinem oraz zajezdnia tramwajow. Mowie Wam beznadzieja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.10.2004 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 NB 1970 Wystarczy,ze ty oznajmiłeś wszem i wobec,jaki to z ciebie majętny gość,a do tego jaki skromny i inteligentny A co do szkoły - nie wiem,czy taka dobra,bo opinie są różne,ale przenosząc dziecko w inne miejsce,gdzie oderwała bym ją od koleżanek,chciałam jej przynamniej zapewnić dużo ciekawych zajęć i regularne wyjścia na basen,a tam to akurat zapewniano.Inne rzeczy nie są mi potrzebne.No i nie podobało się nam zbytnio,że to prywatna szkoła,bo chcemy,żeby do końca gimnazjum uczyła się w zwykłej. A samą szkołę ocenisz lepiej,mieszkasz w końcu przy Gorkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NB1970 14.10.2004 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Glupi jestem. Czy mozesz mi pomoc i napisac czym rozni sie:inteligentna i dobraod"inteligentna" i "dobra". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.10.2004 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Nie porozumiemy się 1970.Skrytykowałam Apartamentowiec Modech Polmo,a z dyskusji wyszło,że własnie tam mieszkasz.Tylko dlaczego,skoro tam tak super,cicho i spokojnie,styki Ci puszczają?Pojedź na ktorąś ze swoich wielu działek na wieś i odpocznij.Nie czepiaj sie Agnieszki,że wybrała Tanowo.Każdy ma inne priorytety.A skoro,jak napisała Agnieszka w innym poście,będzie miała prezydenta w niedalekim sasiedztwie,to na pewno dobrze zrobiła,bo wiadomo,że Pańskie oko konia tuczy.przepraszam,ale ide z dziewczynkami na basen,do jutra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 14.10.2004 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Agnieszka 1 No to rzeczywiście masz nieciekawie.Miałam kiedyś takie 2 nocki mieszkając w Poznaniu przy Grunwaldzkiej.Piękna,willowa dzielnica,ale tramwaj obok domu i jak zaczęli tory remontować,oka nie zmrużyłam.A Synek też nie spał?Buduj raz dwa. A co do koni - jeśli dla synka,to jest za mały - szkoda kręgosłupa.Dobry,uczciwy trener nie przyjmie,chyba że sama chcesz pojeździć. A apartament był na Gorkiego,więc już wiesz,czemu się tak 1970 wścieka i traci obiektywizm.A co kogo obchodzi gdzie on ma działki i spadki,ale numer Kończę temat Szczecina,bo odbiegliśmy od tematu i innych zanudzamy. mimilapin ja chce raz dwa ale moja gmina grzebie sie jeszcze z planem zagosp. i pozwolenie bede dopiero miala w czerwcu przyszlego roku A myslalam ze na grudzien 2005 sie przeprowadze. Moj tata jak uslyszal ze w rok sie chcemy wybudowac to zrobi takie oczy i zalozyl sie z nami ze nam sie to nie uda. Kurcze w umowie zakladzie nie bylo nic o grzebalstwie gminy Tata teraz sie smieje - budowe zaczeliscie - media sa. Wiec czas leci i kto mial racje? Oczywiscie to wszystko w formie zartow. Co do czepialskich - mimilapin ja juz sie przyzwyczailam. A niech sie czepiaja i marudza - ani ja ich znam ani na ich zdaniu mi nie zalezy. Wiec jak im ulzy to niech sobie pomarudza Wiekszosci z nich to nie wiedza o czym nawet marudza. Zaczynam to przyjmowac z doza usmiechu, bo to tylko smiac sie chce. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KvM 14.10.2004 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 A czy zauwazyles ze ja nie pisalam o Policach tylko o gminie Police. To wielka roznica . Akurat miejscowosc gdzie sie bede budowac to Tanowo i mimo ze lezy w gminie Police to Tanowo slynie z bardzo czystego powietrza. A otoz dlatego ze jest polozone w srodku lasu. Od Polic wiec i od Zakładów Chemicznych Police jak i od Szczecina dzieli je sciana i to gruba lasu. Zadne zanieczyszczenia nie docieraja do Tanowa. A jesli mowa o samych Policach - to co piszesz to typowe - juz sie do tego przyzwyczailam . Mieszkalam w Policach przez 20 lat. I mimo ze raz na kwartal w ciagu dnia posmierdzialo siarka to i tak lepsze to niz smrod ulicznych korkow samochodowych w centrum szczecina i ten halas i brud i smogi. Myslisz ze w centrum Szczecina powietrze jest czystsze niz w Policach . Pozatym Zaklady Chemiczne Plice polozone sa pomiedzy Szczecinem a Policami - w rownych odleglosciach. Wiec do obu tych miejscowosci trafiaja zanieczyszczenia powietrza. A dzialki sa tansze w Policach niz w Szczecinie to normalne, w koncu Szczecin jest wojewodzkim miastem. Skąd jestes NB? eeee Agnieszko chyba trochę przekręcasz rzeczywistosć. Mieszkałem w Tanowie, Jasienicy, Policach i Szczecinie (obecnie). Sory, ale do Tanowa jednak bym nie wrócił (właśnie przez bliskość zakładów). Może trochę mniej się je odczuwa niż w Policach (ja tam bywam kilkanaście razy w roku i żadko kiedy nie wyczuwam smrodku - może mam pecha), ta ściana lasu to raczej nie jest przeszkoda dla zanieczyszczonego powietrza. Jakby nie patrzeć To jednak zakłady są za Policami, a nie pomiędzy Policami i Szczecinem, jeśli liczyć Jasienicę (tzw Police3) to zakłady leżą w środku Polic i niestety nic tego nie zmieni. Poza tym wybierając działkę patrzę na dojazd. Pod tym względem bezkonkurencyjna jest gmina Kołbaskowo (Kamieniec, okolice Kołbaskowa) - jedzie się do centrum 15 minut (oczywiście rozważam tanie działki, a nie po 100 zł za m2 ). Niestety działki które mnie interesują nie są na sprzedaż, dlatego wybrałem gminę Gryfino. Uważam, że tam też jest ciekawie, a z dojazdem niewiele gorzej. Bardzo fajną działkę znalazłem w Radziszewie, niestety jest za mała (1100m2). Ostatecznie mam nadzieję, że wypali działka w innym miejscu - pochwalę się jak ją będę miał. Wracając do tematu dzieci. Moje obecnie są małe (najstarsza córka ma 4,5 roku) Myślę, że do czasu kiedy randki staną się istotne miasto wchłonie wieś, w której wybuduję dom i problem nigdy się nie pojawi, a jeśli tak się nie stanie to będę martwił się jak ten czas nadejdzie. Uważam, że mieszkanie na wsi ma tyle zalet, że kwestia dwozu dzieci może zostać uznana za mniej ważną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NB1970 15.10.2004 02:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 ppp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NB1970 15.10.2004 02:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Nie porozumiemy się 1970. Skrytykowałam Apartamentowiec Modech Polmo,a z dyskusji wyszło,że własnie tam mieszkasz.Tylko dlaczego,skoro tam tak super,cicho i spokojnie,styki Ci puszczają? ppp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 15.10.2004 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 mimilapin kochana jakbys mi wykrakala pisalas ze u ciebie dwie nocki z tymi torami sie grzebali. Pomyslalam uf dobrze ze u mnie juz skonczyli........ A wcale nie! znow sie dzis tlukli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.10.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Oj.Aga,to znowu nie pospaliście Mnie nawet zatyczki do uszu wtedy nie pomogły,stąd postanowienie - daleko od drogi.Oby już skończyli.Najwyżej na sobotę gdzieś wyskoczycie,żeby odsapnąć od tego hałasu.A co do Waszej działki,moze nie będzie tak źle.Czy masz już sąsiadów? 1970 - odpuść sobie i przestań śledzić wszystkie moje posty,odpowiadając na nie bez sensu,albo nie na temat. Jeżeli mam jakieś doświadczenia czy informacje,chętnie sie z nimi dzielę.Na forum znalazłam wiele cennych informacji dla siebie.Po to jest to forum.Poznałam też przesymapatycznych forumowiczów osobiście.Swoje ego dopieszczaj gdzie indziej,bo nie mam ochoty ani czasu odpowiadać na twoje posty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 15.10.2004 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Oj.Aga,to znowu nie pospaliście Mnie nawet zatyczki do uszu wtedy nie pomogły,stąd postanowienie - daleko od drogi.Oby już skończyli.Najwyżej na sobotę gdzieś wyskoczycie,żeby odsapnąć od tego hałasu.A co do Waszej działki,moze nie będzie tak źle.Czy masz już sąsiadów? 1970 - odpuść sobie i przestań śledzić wszystkie moje posty,odpowiadając na nie bez sensu,albo nie na temat. Jeżeli mam jakieś doświadczenia czy informacje,chętnie sie z nimi dzielę.Na forum znalazłam wiele cennych informacji dla siebie.Po to jest to forum.Poznałam też przesymapatycznych forumowiczów osobiście.Swoje ego dopieszczaj gdzie indziej,bo nie mam ochoty ani czasu odpowiadać na twoje posty. nie martw sie mimilapin - mnie tez 1970 sledzi. Uparl sie na nas czy co? ale nas lubi nie? zauwaz ze poscikow nie zawiele napisal a wszystkie wysmiewajace kogos. Co do mojej dzialki - zle? ja sie smieje z tych co tak mysla. Dla mnie tam jest idealnie. Sasiadow mam - razem przeprowadzalismy cala droge papierkowa . z mediami dogadac sie mozemy niestety tylko z 1-dnym z 5-ciu sasiadow. Reszcie sie nie spieszy z budowa Ale ten 1 to akurat sasiad zza plota Troszke mnie tylko przeraza ze troszke dalej bedzie budowa osiedla domow jednorodzinnych - nie chcialabym aby zbyt dlugo przed oknami jezdzily mi cudze samochody dostawcze, koparki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NB1970 15.10.2004 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 ppp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 15.10.2004 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 nie martw sie mimilapin - mnie tez 1970 sledzi. Uparl sie na nas czy co? :. No dobra forumowiczki, nie skomentuje juz Was od tej pory ani 1 raz. Dobranoc Paniom obrazil sie? dobra noc owszem przyda mi sie bo przez dwie ostatnie to prawie oka nie zmruzylam. NB ja tez sie zarzekalam ze juz koniec z toba i twoim postami ale jakos wiesz - nowy dzien , nowe mozliwosci ale "cudu nad Odra" to sie nie spodziewaj Narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 23.03.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Gdybym miała wybierać drugi raz - wybrałabym wieś. Jednak INFRASTRUKTURA to bardzo istotna rzecz. Do kościoła mam obecnie 5km główną trasą (jeżdżenie 5x w tygodniu do kościoła przed komunią dało nam się we znaki) Konkretnego sklepu u mnie nie ma, więc zakupy robię na zapas. Szkoła dla dziecka też po 2-giej stronie trasy 5km jazdy. Jedna droga, nie ma gdzie iść na spacer, tylko do lasu. Oprócz ping-ponga dla dzieci nie ma rozrywek. No dobra, od dwóch lat mamy profesjonalne boisko do piłki plażowej, ale to latem i dla starszych. Jest też basen - 5km, kino - 10km. Niby 5 czy 10km to niewiele, ale żeby do tego kina czy na basen jechać, o kościele nie wspomnę, to trzeba mieć czas i auto, a nie zawsze jest. A jak coś jest na miejscu to i na paliwku idzie zaoszczędzić. Własne podwórko i możliwość przebywania z bliskimi wynagradza wszelkie niedogodności.Przynajmniej częściowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 23.03.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Miałem 20 arów na wsi kupiłem 4 w mieście jak na chwilę obecną jestem bardzo zadowolony. Nawet nie chcę myśleć jak wytłumaczyc nastolatce, że na wsi jest super więc postanowiłem mieszkać w mieście a jak będe miał 60 lat wtedy pomyślę aby wyruszyć na wieś i cieszyć się życiem emeryta, choć wtedy trzeba dzieci dzieci pilnować i dupa zbita dalej miasto . Mieszkałem na wsi 2 lata i to jest super sprawa dla rodziców bez dzieci jeżeli oboje pracują to jest masakra przy maluchach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts