Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wysokość miski ustępowej

ubek

Recommended Posts

Wielkie dzięki. Idę montować. A jak zrobić z rurą zasilającą w wodę. W stelażu mam zakończenie gwintowane - na zewnątrz - czy wobec tego takie przyłącze należy zabudować tak, aby w przyszłości można było sie do niego dostać, czy też coś w rodzaju "przyłącz i zapomnij"?

• 10 years później...

Szanowni,

Miska WC została u mnie zamontowana na wysokości 48cm ( nie licząc deski) z tego co wiem to standard dla niepełnosprawnych. Pan już zrobił niestety zabudowę. Stelaż to Grohe . Czy macie jakieś pomysły jak to obniżyć bez demolki całej zabudowy czy po prostu się nie da? Niestety ale nie będe przez kolejne lata sie męczył i licze sie z rozbiórką.

Wielkie dzięki. Idę montować. A jak zrobić z rurą zasilającą w wodę. W stelażu mam zakończenie gwintowane - na zewnątrz - czy wobec tego takie przyłącze należy zabudować tak, aby w przyszłości można było sie do niego dostać, czy też coś w rodzaju "przyłącz i zapomnij"?
Przyłącz i zapomnij bez udziału wężyka elastycznego jest ok :yes:

Szanowni,

Miska WC została u mnie zamontowana na wysokości 48cm ( nie licząc deski) z tego co wiem to standard dla niepełnosprawnych. Pan już zrobił niestety zabudowę. Stelaż to Grohe . Czy macie jakieś pomysły jak to obniżyć bez demolki całej zabudowy czy po prostu się nie da? Niestety ale nie będe przez kolejne lata sie męczył i licze sie z rozbiórką.

Jeśli jest miejsce to zrób stopień na 8cm :) Edytowane przez maxb

Miska WC została u mnie zamontowana na wysokości 48cm ( nie licząc deski)Niestety ale nie będe przez kolejne lata sie męczył i licze sie z rozbiórką.

A na czym polega to męczenie się?

Te 40 cm to było w czasach gdy panie miały średnio 160cm,a panowie w okolicach 170cm.

Zawsze jak ktoś ma za wysoko to siedząc może pomachać sobie nogami. :cool:

A na czym polega to m

Może jesteś ewenementem ale ja nie i na 48 cm mi bardzo niewygodnie. Wszystkie normy jakie znalzłem w internecie podają wyraźnie ze 40cm to standard a 45 cm to standard dla niepełnosprawnych a 48 to już kosmos. Wszyscy produceni też wskazują 40 cm. Może jak ktoś ma 2 metry wzorstu to sobiepodnosi o 8 cm. Ile masz u siebie tak z ciekawości zapytam?