ubek 13.04.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Witam. Szukałem a nie znalazłem (widocznie źle szukałem ) - potrzebuję informacji: na jakiej wysokości powinien być zamontowany kibelek (inne sprzety również) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 13.04.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 40 cm od gotowej podłogi.Bidet tak samo.Umywalka 85 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 13.04.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Podręczniki sprzed 80 lat zalecają montaż umywalek, zlewozmywaków kuchennych, na takiej wysokości, aby dorosłym domownikom korzystających z tych przyborów nie lała się woda za rękawy.To taka ciekawostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 14.04.2006 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Wielkie dzięki. Idę montować. A jak zrobić z rurą zasilającą w wodę. W stelażu mam zakończenie gwintowane - na zewnątrz - czy wobec tego takie przyłącze należy zabudować tak, aby w przyszłości można było sie do niego dostać, czy też coś w rodzaju "przyłącz i zapomnij"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarecki111 05.05.2016 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Szanowni, Miska WC została u mnie zamontowana na wysokości 48cm ( nie licząc deski) z tego co wiem to standard dla niepełnosprawnych. Pan już zrobił niestety zabudowę. Stelaż to Grohe . Czy macie jakieś pomysły jak to obniżyć bez demolki całej zabudowy czy po prostu się nie da? Niestety ale nie będe przez kolejne lata sie męczył i licze sie z rozbiórką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxb 05.05.2016 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 (edytowane) Wielkie dzięki. Idę montować. A jak zrobić z rurą zasilającą w wodę. W stelażu mam zakończenie gwintowane - na zewnątrz - czy wobec tego takie przyłącze należy zabudować tak, aby w przyszłości można było sie do niego dostać, czy też coś w rodzaju "przyłącz i zapomnij"?Przyłącz i zapomnij bez udziału wężyka elastycznego jest ok Szanowni, Miska WC została u mnie zamontowana na wysokości 48cm ( nie licząc deski) z tego co wiem to standard dla niepełnosprawnych. Pan już zrobił niestety zabudowę. Stelaż to Grohe . Czy macie jakieś pomysły jak to obniżyć bez demolki całej zabudowy czy po prostu się nie da? Niestety ale nie będe przez kolejne lata sie męczył i licze sie z rozbiórką.Jeśli jest miejsce to zrób stopień na 8cm Edytowane 5 Maja 2016 przez maxb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 05.05.2016 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Miska WC została u mnie zamontowana na wysokości 48cm ( nie licząc deski)Niestety ale nie będe przez kolejne lata sie męczył i licze sie z rozbiórką. A na czym polega to męczenie się? Te 40 cm to było w czasach gdy panie miały średnio 160cm,a panowie w okolicach 170cm. Zawsze jak ktoś ma za wysoko to siedząc może pomachać sobie nogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarecki111 05.05.2016 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 A na czym polega to m Może jesteś ewenementem ale ja nie i na 48 cm mi bardzo niewygodnie. Wszystkie normy jakie znalzłem w internecie podają wyraźnie ze 40cm to standard a 45 cm to standard dla niepełnosprawnych a 48 to już kosmos. Wszyscy produceni też wskazują 40 cm. Może jak ktoś ma 2 metry wzorstu to sobiepodnosi o 8 cm. Ile masz u siebie tak z ciekawości zapytam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damian85 05.05.2016 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 48cm to rzeczywiscie sporo, albo stopień, albo demolka, osobiście wybrałbym od nowa regulacje stelaża. Jeśli montował Tobie to jakiś majster to na jego koszt i tak będzie rozbiórka, wiec niema co się przejmować. Jedną muszlę mam na 38, drugą na 42 i ta na 38 jest "wygodniejsza" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts