Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Plan mieszkania ??

kiwal

Recommended Posts

no wiem - dlatego nie mowie ze trzeba tak zrobic - po prostu ten kant tak troszke zaburza mi plan mieszkania (ile tam cm w tym przewezeniu - mierzyliscie?)

na tomiast zastanowcie sie nad tymi drzwiami wejsciowymi - czemu u licha one sa "lewe?" - jak jestescie praworeczni to nawet latwo sprawdzic jak niewygodnie otwierac drzwi na lewa strone (wystrczy typwe drzwi prawe otworzyc lewa reka :wink: )

nie wiem a moze mi sie wydaje ze wiekszosc jest prawych ? :wink:

Ja i moje ;-) jesteśmy praworęcznie - chyba jak większośc.

Ze zmianą tych drzwi bedzie problem bo są już osdzone.

moga "wjezdzac" w strone drzwi wejsciowych

uhu wlasnie o takie mi chodzilo.

Ale jakby przeniesc te drzwi na strone kolo kuchni, to mozna by bylo zrobic je otwierane do srodka, na sciane na ktorej teraz sa drzwi.

Hej- do kuchni nie ma żadnych drzwi! To samo do pokoju.

A te od łazienki można by zrobic lewe zamiast prawych żeby konfliktu nie było?

Albo założyc ogranicznik na drzwiach od "kibelka" i już. Bo niby nigdy nie otwiera sie takich drzwi ponad 90 st

no wiem - dlatego nie mowie ze trzeba tak zrobic - po prostu ten kant tak troszke zaburza mi plan mieszkania (ile tam cm w tym przewezeniu - mierzyliscie?)

na tomiast zastanowcie sie nad tymi drzwiami wejsciowymi - czemu u licha one sa "lewe?" - jak jestescie praworeczni to nawet latwo sprawdzic jak niewygodnie otwierac drzwi na lewa strone (wystrczy typwe drzwi prawe otworzyc lewa reka :wink: )

nie wiem a moze mi sie wydaje ze wiekszosc jest prawych ? :wink:

OK metra.

http://img370.imageshack.us/my.php?image=mieszkaniedowyslania5iu.jpg

Ale jakby przeniesc te drzwi na strone kolo kuchni, to mozna by bylo zrobic je otwierane do srodka, na sciane na ktorej teraz sa drzwi.

Albo założyc ogranicznik na drzwiach od "kibelka" i już. Bo niby nigdy nie otwiera sie takich drzwi ponad 90 st

Ja wiem ze tam nie ma drzwi, ale do srodka bylo by lepiej.... bo trzeba bedzie ciagle pamietac zeby je zamykac, bo jak wyjdziesz z za zakretu od strony drzwi wejsciowych, to mozna sie przywalic.

Ogolnie w takich mieszkaniach z malymi czy waskimi przedpokojami powinni drzwi robic do wewnatrz, tylko tu w kibelku nie ma jak... chyba ze tak jak mowie drzwi sie przeniesie na ta druga sciane.

Oczywiscie mozna dac ogranicznik, albo pobawic sie w drzwi przesowane.

[/b]

Ja wiem ze tam nie ma drzwi, ale do srodka bylo by lepiej.... bo trzeba bedzie ciagle pamietac zeby je zamykac, bo jak wyjdziesz z za zakretu od strony drzwi wejsciowych, to mozna sie przywalic.

Ogolnie w takich mieszkaniach z malymi czy waskimi przedpokojami powinni drzwi robic do wewnatrz, tylko tu w kibelku nie ma jak... chyba ze tak jak mowie drzwi sie przeniesie na ta druga sciane.

Oczywiscie mozna dac ogranicznik, albo pobawic sie w drzwi przesowane.

[/b]

Przesównae odpadają bo chce tamzałożyć drzwi z serii Porta Nowa - seria 2 lub z Wołomina model Avanti

Jak masz juz drzwi wybrane, to nie kombinuj i wstawiaj :wink: Wstaw ogranicznik zeby wejsciowymi drzwiami nie uderzac tamtych, jakby ktos otworzyl prawie na calosc.... ale wydaje mi sie zamykanie kibelka jest odruchowe 8) Ja naprzyklad nie moge przyzwyczaic rodzinki ktora do mnie przyjezdza w gosci czegos odwrotnego, zeby kibelka nie zamykali :wink:

Jak masz juz drzwi wybrane, to nie kombinuj i wstawiaj :wink: Wstaw ogranicznik zeby wejsciowymi drzwiami nie uderzac tamtych, jakby ktos otworzyl prawie na calosc.... ale wydaje mi sie zamykanie kibelka jest odruchowe 8) Ja naprzyklad nie moge przyzwyczaic rodzinki ktora do mnie przyjezdza w gosci czegos odwrotnego, zeby kibelka nie zamykali :wink:

jak masz zwierzaka domowego to jestes przyzwyczajona;-)

Jak ktos nie ma to widzisz jakie są zwyczaje- zamykać!

hej znalazlam fotki - to moje mieszkanko - mam taka scianke miedzy salonem a kuchnia

byla normalna kuchnia calkowicie oddzielona od salonu - wywalilam 3/4 sciany (i uwazam ze rozwalilam nawet ciut za duzo powinna byc wieksza)

ja zrobilam polki (wlasnorecznie robione :oops: :lol: ) od strony salonu (od kuchni jest jaks obrazek ale nie mam fotki)

stanowczo namawiam na pozostawienie sciany miedzy kuchnia a salonem!

http://images4.fotosik.pl/16/3u790n7c5q5sxjk8.jpg

tu moze lepiej widac

http://images3.fotosik.pl/52/7bfrb2pd07c4uedf.jpg