Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

potrzebuje wsparcia...

Zochna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

chialam udowodnic ze sie myli wiec wyrznelam nim o stól (jajkiem nie Y :wink: ))

no i gluty sciekajace na podloge zcieralam przy radosnym rechocie Y pelnego satysfakcji ze mial racje

http://www.kuron.com.pl/phpBB2/images/smiles/112.gif

to byly poswiecone gluty :p

mazurek dalej nie zastygl - ale zasypalam jak kazaliscie.

Za to babka sie tez nie udala :p

to ja juz dzisiaj do kuchni nie wchodze.

Dropsiak - zelatyna zalej :)

chialam udowodnic ze sie myli wiec wyrznelam nim o stól (jajkiem nie Y :wink: ))

no i gluty sciekajace na podloge zcieralam przy radosnym rechocie Y pelnego satysfakcji ze mial racje

wot charakterna kobita :lol: :lol: :lol:

Za to babka sie tez nie udala

to mozna zrobic babke ?? :o :o

che che a chłopa nie można ... bo my jesteśmy bardziej skomplikowani 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol:

Zochna-czy wsparcie jeszcze potrzebne? , bo ja go mam trochę za dużo :cry: Udzieliła mi go moja druga połowa, po tym jak gotowego makowca zeżarła moja suczka....

jak w tym dowcipie :lol:

"piesek zjadl kolacje ktora dla mnie przygotowalas? nie placz Kochanie kupimy nowego pieska " :lol: :lol: :lol:

łojezu

moje babki też nie wyszły -pomór jaki czy co :o :o :o

jedna bananowa piekła się frania półtorej godziny i mokra jakby z kąpieli wyciągnieta

druga - drugie miała być jedna ale doszłam do wniosku ,że za dużo wyszło mi babkowego ciasta i rozlałam do dwóch prostokatnych forem no i mam teraz dwie babki po 3 cm wysokie :D :D :D wstyd na stól dawać - skleje je może do kupy..........

nie wpuszczać kobit do kuchni.............

Zochna a babka ma zakalec ?? jak tak to dawaj, bardzo lubie babke z zakalcem mniam 8)

wyglada ze ma :p

ale jeszcze nie grzebalam w srodku .

Prosze - Pani sie czestuje :p

Cytat:

to mozna zrobic babke ??

sie okazuje ze nie tak prosto :roll:

na żądanie raz można.......... :wink:

}Tomek Zawodowiec. :wink:

Jeden mazurek orzechowy OK.

Drugi robiony z tych samych surowców pół godziny później (pierwszy siedział w tym czasie w piekarniku) kompletny niewypał :o :cry:

Robiłem od początku, według tej samej, tajnej receptury, odważając ingrediencje na elektronicznej wadze z dokładnością 1g (g = gram a nie przespieszenie ziemskie :D )

I co ja mam powiedzieć? :o

Hej :lol: Właśnie zrobiłam drugiego makowca, Aza siedzi i patrzy- chyba wie, że coś złego mi zrobiła, bo nie kręci się koło mojej nogi.. Zabrała mi 2 godziny z niedzieli- a niech ją :x - gdyby nie goście to nie piekłabym. Dzisiaj siedzi tylko obok drzwi i patrzy błagalnym wzrokiem co by ją wyprowadzić- to było już dzisiaj 6 razy- po 1,5 kg cieście ciekawe kiedy będzie miała dość :wink: Pozdrawiam, a kiedyś napiszę Wam przepis na ten mój makowiec :wink: