mikun 15.04.2006 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 15.04.2006 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Ciekawie się zaczyna - proszę o więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert i Aga 15.04.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Ładny projekcik Wizualnie zbliżony do naszego. Też budujemy parterowy domek. Tak jak Wy oczekujemy teraz na pozwolenia na budowę. Będziemy śledzić wasze postępy w budowaniu i trzymać kciuki. Jak znajdziecie czas to zajrzyjcie też czasami do naszego dziennika Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 15.04.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Projekt bardzo ładny, bardzo podobny do mojego, zwłaszcza po przeróbkach jakie zrobilam, na pewno będę czytala ten dziennik, ja zaczynam w maju (projekt K3 z http://www.domyzkontrastem.com ), bardzo podobne wymiary i wielkośc domu, identyczny dach, zmieniłam więźbe pod dachówkę. Życze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert i Aga 15.04.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Dzięki Mikun za życzenie świąteczne . My również Wam życzymy Wesołych i Spokojnych Świąt Wielkanocnych. Jeśli chodzi o ogrzewanie to oprócz tradycyjnego ogrzewania CO będziemy mieli kominek z płaszczem wodnym. Wiele osób ogrzewa w ten sposób swoje całe domy. Jeśli to rozwiązanie z kominkiem się sprawdzi to pozostaniemy przy nim. W rezerwie jest jeszcze ogrzewanie gazowe (kocioł dwufunkcyjny). Narazie jednak gaz odpada. Po pierwsze przyłącze do sieci gazowej kosztowałoby nas obecnie 17 tyś zł. , po drugie gaz jest coraz droższy . A Wy jakie macie rozwiązanie odnośnie ogrzewania Waszego przyszłego domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 15.04.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Witaj mikun! Bardzo ładny projekt, gdyby nie to że dach ma 22 stopnie (bo ma tyle prawda?) to być moze byłby moim faworytem. Też mamy parterowy (nieużytkowe poddasze tzn. będzie tam składzik rzeczy niepotrzebnych). Tyle że u nas wymóg był minimum 30 stopni nachylenie dachu.Pisz dalej dziennik i wklejaj zdjęcia. A tak poza tym to zapraszam do Grupy Bydgosko-Toruńskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikun 15.04.2006 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Dzięki wielkie za dobre słowo. My będziemy mieli ogrzewanie elektryczne + kominek z rozprowadzeniem, ale o tym w dzienniku napiszę (mam nadzieję) wkrótce.. Aga - Żona Facia - ładny wasz projekt, też go rozważaliśmy ale brakowało nam jedngo małego pokoju na "gabinet", czytaj miejsce w którym mógłbym mieć swoje rupiecie. Komputer, gazety i inne rzeczy z którmi moja Madzia wyrzuciałby mnie np. z naszej sypialni czy salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogo 16.04.2006 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Zatrzymałam się na dłużej w waszym dzienniku bo tak jak nasz dom jest parterowy. Nasz jest troszkę mniejszy i bez garażu. Chyba ruszymy w jednym czasie (patrz równiez dziennik Roberta i Agi). My lada dzien otrzymamy pozwolenie, a poźniej dwa tygodnie na uprawomocnienie i łopaty w ruch... Zapraszamy do naszego dziennika! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 16.04.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Dzięki wielkie za dobre słowo. My będziemy mieli ogrzewanie elektryczne + kominek z rozprowadzeniem, ale o tym w dzienniku napiszę (mam nadzieję) wkrótce.. Aga - Żona Facia - ładny wasz projekt, też go rozważaliśmy ale brakowało nam jedngo małego pokoju na "gabinet", czytaj miejsce w którym mógłbym mieć swoje rupiecie. Komputer, gazety i inne rzeczy z którmi moja Madzia wyrzuciałby mnie np. z naszej sypialni czy salonu Wiesz, że my też będziemy mieć ogrzewanie elektryczne (marzy nam się PC ale za drooooga!!!) + kominek z DGP. Tak jak u Was Ten czwarty pokoik - "gabinet" nam też by się przydał, ale na razie nie ma mowy o drugim bobasku więc wykorzystamy najmniejszy pokój. A ile Wasz Pluszowy ma latek??? (tzn. dzidzia ) bo nasz Adam w czerwcu skończy 2 lata. Gorąco pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikun 17.04.2006 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Aga - Żona Facia -nasz synuś ma 15 miesięcy więc nie jest dużo młodszy od Waszego. a co do ogrzewania to mamy mały problem, konsternację, brak porozumienia itd itp no bo nie wiemy co zrobić w sypialniacha zresztą pisałem jużwięc co będziecie robić w sypialniach też podłogówkę aku, piece akumulacyjne czy konwektowy? Bo jakoś nie mogłem tego znaleźć u was w dziennikuJa tam się tej podłogówki w sypialni i pokoju dziecka nie boję ale jakoś tak nie wiem czy np. konwektory by nie wystarczyły Są ludzie co tak mają ale ja jakoś do tego nie jestem do końca przekonany.Czy aby napewno wystarczy dmuchąć ciepłym powietrzem w tańszj taryfie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 18.04.2006 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Cześc Mikun, z czego bedziesz budował, czy robileś kalkulacje ile za cały dom?Jesli chodzi o ogrzewanie to ja zdecydowalam- gaz z butli do podłogowki, która będzie wszędzie a cwu z kominka z płaszczem jako wspomaganie do ogrzewania c.w.u. i ogrzewania zimą i do zmniejszenia rachunków za gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikun 18.04.2006 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Cześc Mikun, z czego bedziesz budował, czy robileś kalkulacje ile za cały dom? Jesli chodzi o ogrzewanie to ja zdecydowalam- gaz z butli do podłogowki, która będzie wszędzie a cwu z kominka z płaszczem jako wspomaganie do ogrzewania c.w.u. i ogrzewania zimą i do zmniejszenia rachunków za gaz. Żona Mikuna Będziemy budować z Porothermu25+12cm styropianu. Podłogi ocieplimy 15cm styropianu. Na strop położymy 30cm wełny mineralnej. Dom będzie budować nam firma budowlana, no i wybudują nam za 185tyś tzw. stan developerski( dachówka ceramiczna, okna, drzwi wejściowe, brama garażowa, wszystkie instalacje, tynki wew.i zew. oraz elewacje zew., w środku wylane podłogi.) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 12.05.2006 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Wprawdzie po przebojach (byście jeszcze z dwa tygodnie czekali ), ale powolenie jest - więc gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 22.05.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Ostateczny kosztorys ogrzewania "się robi" - powinien być na początku tygodnia. Kosztorys domu też. Witaj mikun! Chciałam się zapytać na jakie ogrzewanie się zdecydowaliście? Jeżeli na prąd to czy napiszesz mi coś więcej nt. temat. Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikun 22.05.2006 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Cześć Aga - Żona Facia - będziemy robić elektryczne akumulacyjne. Salon, hol, kuchnia i łazienka - podłogówka akumulacyjna. Sypialnie - piece akumulacyjne statyczne Dimplex. Jakieś niby fajne dodatkowo z promiennikiem i że niby prawie jak dynamiczne. Gabinet - konwektor (prawdopodobnie) Do tego kilogram czujek i pierdółek. Ogrzewacze przepływowe - 3 szt. a w zasadzie to 2+1 , bo żeby w łazience jakiś wypasik (oby) a w kuchni i ubikacji coś mniejszego. Piszę tak dość ogólnie ale piszę z pamięci. Dokładną ofertę: co gdzie, jak, za ile itd itp mamy mieć w tym tygodniu. W sumie miało być w piątek no ale ok. Niech policzą wszystko co i jak. Pozdrawiam[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 23.05.2006 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 witaj mikun, a będę mogła się do Ciebie uśmiechnąć jak będziesz miał więcej szczegółów???Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikun 23.05.2006 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Witam Już możesz się uśmiechąć , bo właśnie dziś odebrałem kosztorys itd a tak na poważnie, to co byś chciała wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 23.05.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 wysłałam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 09.09.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 mikun odezwij się kiedyś! Co u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 12.10.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 mikun zdjęcia są super. Fajnie, ze piszesz! Napisz jakie ogrzewanie będziesz miał? Takie o którym pisałeś mi kiedyś tzn. elektryczne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts