pietrek30 15.04.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Witam. Najprawdopodobniej, a wręcz pewnik, że gdzieś na forum był ten temat, lecz nie mogę dotrzeć. Jestem przed rozmową z gościem z tartaku na temat materiałów na więźbę dachową, co prawda wcześniej muszę przejść do gościa który będzie dach robił, aby mi powiedział ile czego potrzeba. Ile u innych z podobną wielkością dachu byl koszt robocizny, samej konstrukcji?? Dach z moich obliczeń ma mieć ok. 260m2. Jak na razie wiem cenę desek calówek, a jest to 450 zł/m3, podobno to dużo, a jak jest w innych regionach?? Ponadto mam pytanie, mam las, w którym mam do wycięcia kilka sporych sosen, lecz człowiek z tartaku powiedział, że nie ma to sensu, bowiem może się okazać, że będzie "skórka za wyprawkę", czy rzeczywiście?? Ponadto zastanawiałem się, czy zamiast desek na dach nie pokupować płyt jakimi handlują teraz castorama i insze. Dach planuję pokryć blachodachówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 15.04.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Dlaczego blachodachowka ?Jaki to dach , przekroje belek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts