Asia i Robert 16.04.2006 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Jeżeli macie albo ktoś ze znajomych to napiszcie mi ile biorą opiekunki do dzieci. Płacicie im za godziny czy z góry za miesiąc. Wozicie do nich do domu czy przyjeżdżają do was? Czy oprócz pilnowania dziecka wykonują jakieś dodatkowe czynności np. mycie naczyń, sprzątanie po dzieciach, prasowanie. Z góry dziękuję Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 17.04.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 W warszawie średnio ok. 7-11 zł/h lub 1000-1200/miesięcznie. W Łodzi o ile wiem ok. 60% tej ceny. Na czarno. My dodaliśmy do tego drobną pomoc w domu - jakieś ogarnianie kuchni, przetarcie umywalki. Plus sprzątanie po dziecku i odkurzanie tam, gdzie dzicko się bawi (małe, więc żeby nie połknęło np. spinacza). Wożąc dziecko do opiekunki ryzykujesz, że zamiast zajmować się dzieckem będzie gotować sobie obiad. Mając opiekunkę u siebie, że Ci przetrzepie dom (co u nas niestety w małym zakresie miało miejsce). zagrożeń tak naprawdę jest jeszcze więcej, ale po co was straszyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 17.04.2006 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 W warszawie średnio ok. 7-11 zł/h lub 1000-1200/miesięcznie. W Łodzi o ile wiem ok. 60% tej ceny. Na czarno. My dodaliśmy do tego drobną pomoc w domu - jakieś ogarnianie kuchni, przetarcie umywalki. Plus sprzątanie po dziecku i odkurzanie tam, gdzie dzicko się bawi (małe, więc żeby nie połknęło np. spinacza). Wożąc dziecko do opiekunki ryzykujesz, że zamiast zajmować się dzieckem będzie gotować sobie obiad. Mając opiekunkę u siebie, że Ci przetrzepie dom (co u nas niestety w małym zakresie miało miejsce). zagrożeń tak naprawdę jest jeszcze więcej, ale po co was straszyć... Dzięki. Moja ma już 3 latka i o wszystkim w razie czego opowie. Mam taką nadzieję. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renjul 25.04.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 A moze dobre przedszkole skoro mala ma juz trzy latka? Moim zdaniem duzo bardziej rozwijajace i na pewno bezpieczniejsze, o stronie ekonomicznej nie wspominajac. Moj maly poszedl do przedszkola majaca niespelna dwa lata (prywatne z zlobkowa grupa) i doskonale se zaaklimatyzowal. nawet w niedziele chce do przedszkola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 25.04.2006 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 A moze dobre przedszkole skoro mala ma juz trzy latka? Moim zdaniem duzo bardziej rozwijajace i na pewno bezpieczniejsze, o stronie ekonomicznej nie wspominajac. Moj maly poszedl do przedszkola majaca niespelna dwa lata (prywatne z zlobkowa grupa) i doskonale se zaaklimatyzowal. nawet w niedziele chce do przedszkola Też się zastanawiam. Ale jeżeli już to dam ją to do państwowego i w razie gdyby chorowała opiekunka dochodząca. Wcześniej przerabiałam to z synem. W przedszkolu był 3 dni potem chorował i dochodził do siebie 3 tygodnie. Zwolnienia lekarskie braliśmy na zmnianę. Teraz już nie damy rady. Syn chodził do prywatnego. Ponad 700 stów+opiekunka. Potem zrezygnowalismy z przedszkola. Nie byłam też zachwycona opieką w tym przedszkolu. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renjul 25.04.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 U nas az tak zle nie bylo. 12 dni zwolnienia od wrzesnia. Przedszkole tansze i opieka znakomita. Zycze udanych wyborow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 26.04.2006 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 AsiaOdwiedź portal :http://www.niania.plPozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sarin7 26.04.2006 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Jeżeli macie albo ktoś ze znajomych to napiszcie mi ile biorą opiekunki do dzieci. Płacicie im za godziny czy z góry za miesiąc. Wozicie do nich do domu czy przyjeżdżają do was? Czy oprócz pilnowania dziecka wykonują jakieś dodatkowe czynności np. mycie naczyń, sprzątanie po dzieciach, prasowanie. Z góry dziękuję Asia Siostra płaci opiekunce w Katowicach 800zł/miesiąc ( pięc dni w tygodniu po 6 godizin) Opiekunka mieszka w poblizu, wiec dojazd odpada. Zajmuje sie samym dzieckiem , aaa i lubi zagladać do lodówki, oraz uwielbia perfumy siostry Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.04.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Na początek poszukłabym dobrego przedszkola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 06.06.2006 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Dzięki za podpowiedzi. Zapisałam małą do przedszkola państwowego. Blisko domu. Na wychowawczym jestem do listopada. jak się zaaklimatyzuje to dobrze a jak nie to zrezygnuję z przedszkola. Dzięki. asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts