Nefer 16.04.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 W moim projekcie sypialnia jest nad garażem. Czy nie będzie w niej za zimno? Planuję drewno na podłodze i grzejniki (+ rozprowadzenie ciepła z kominka). Jak się zabezpieczyć przed zimnem ? Jakoś specjalnie zaizolować ? Strop Teriva w planach. A mąż ciepłolubny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgudi 16.04.2006 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 czesc mam podobną sytuacje... w zwiazku z tym ociepliłem garaz od wewnatrz na suficie mam dodatkowo 5 cm styropianu na scianach również planuje utrzymywac tem. w garazu zimą w okolicach 5 st. c garaz oczywiscie ogrzewany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 16.04.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Mam sypialnię całkowicie nad dwustanowiskowym garażem.Strop Teriva.W sypialni panele.Garaż nieogrzewany (bo i po co?)Zimą w garażu utrzymuje sie temperatura nieco powyżej zera.Sufit garażu ocieplony od spodu 10 cm styropianu a mimo to w mrozy podłoga wyrażnie zimna.Planowane 5 cm styropianu to na pewno za mało.Zalecałbym w przedziale 10 - 20 cm. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 16.04.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 My mamy sypialnię nad garażem i to była pierwsza zima i w garażu przy największych mrozach temp. spadła nieco poniżej zera i w sypialni bylo trochę zimno . Strop szkieletowy na belkach drewnianych i w środku wełna 15 cm (dużo za mało!). Muszę do przyszłej zimy coś pomyśleć i... pomyślę . W garażu są wyprowadzone rury do grzejnika, ale nie miałem odwagi go zamontować, bo się bałem, że może zamarznąć i mróz go rozsadzi. Teraz się trochę zastanawiam czy nie jest to zbyt ryzykowne. Raczej zdecyduje się na docieplenie stropu styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 17.04.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Ogrzewanie garażu w to nie jest pomysł zdrowy tak dla kieszeni jak dla auta. Doradzam docieplenie sufitu garażu a tym samym podłogi pomieszczenia nad nim, pod warunkeim oczywiscie ża sciany garażu też są odpowiednio ciepłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.04.2006 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Podnosząc dziękuję za dotychczasowe rady :) NIe ma szans - tylko dobze docieplić. Zastanawiałam się nad podłogówką w sypialni, ale mąż bardzo lubi drewno i chciałaby mieć dechy. Jako, że wpływ ma ograniczony na wystrój zracji latania po świecie to nie chcę mu zrobić kuku... Więc pozostaje docieplić jak Pan Bóg przykazał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 18.04.2006 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Podnosząc dziękuję za dotychczasowe rady :) NIe ma szans - tylko dobze docieplić. Zastanawiałam się nad podłogówką w sypialni, ale mąż bardzo lubi drewno i chciałaby mieć dechy. Jako, że wpływ ma ograniczony na wystrój zracji latania po świecie to nie chcę mu zrobić kuku... Więc pozostaje docieplić jak Pan Bóg przykazał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 18.04.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 a ja planuję dać 5 cm styropianu od spodu (na sufit garażu) i 6 cm od góry (na podłoge pokoju) - czy będzie dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 18.04.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 a ja planuję dać 5 cm styropianu od spodu (na sufit garażu) i 6 cm od góry (na podłoge pokoju) - czy będzie dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 18.04.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 a ja planuję dać 5 cm styropianu od spodu (na sufit garażu) i 6 cm od góry (na podłoge pokoju) - czy będzie dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 18.04.2006 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 a ja planuję dać 5 cm styropianu od spodu (na sufit garażu) i 6 cm od góry (na podłoge pokoju) - czy będzie dobrze? Wg mnie to jest minimum. Pamietaj tylko o uwzglednieniu zrównania poziomu podłogi w pomieszczeniu nad garazem z recztą pomiesczań poddasza. Ew. przygotuj tabliczkę "UWAGA SCHODEK" Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_3miasto 19.04.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 na jesieni mialem tak...garaz nieocieplany nad garazem sypialnia z panelami na podlodze pod ktorymi bylo 5 cm styropianu robiacego za wygluszenie...w stopy bylo zimno przy ruskich mrozach....jak sie troche ocieplilo kupilem styropian 6cm frezowany i przykleilem do sufitu w garazu...strop monolit 16cm...i jest OK...powtzarzam OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.04.2006 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Dzięki serdeczne. Nie ma wyjścia - styropian po jednej i drugiej stronie stropu + opcieplony garaż z grzejniczkiem. I będzie cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia28 19.04.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Swoją drogą od paneli jest zawsze zimno. U mnie sąsiedzi pod spodem a zimnica że stopki piszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 19.04.2006 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 ocieplaj maksymalnie od strony zimnej, nawet z dociepleniem pasa ściany ok 1m od stropu (wygląda trochę kaprawo ale mniej zimna przedostanie się do góry przez ściany o wieniec) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts