Gość 21.02.2003 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 jak w temacie - czy w czasie obowiązywania decyzji o war. zab. można wystąpić o zmianę war. lub wydanie nowych? Termin odwołania do SKO już minął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 21.02.2003 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Jak najbardziej. Występujesz o aneks do już wydanych WZiZT. Ale to wszystko znowu trwa (znowu powiadamianie sąsiadów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek99 21.02.2003 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Wystąpić o zmianę każdej decyzji można i urząd musi się taką sprawą zająć. Mogą jednak w wyniku postępowania podtrzymać decyzję albo wydać taką samą. Ale wtedy chyba znowu powinieneś mieć 14 dni na odwołanie się do SKO. Nie wiem jednak jaka jest praktyka urzędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 21.02.2003 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Anonimowy, musisz uściślić co chcesz zmienić w WZiZT. Bo jeżeli wybrałeś sobie np. inny projekt domu, diametralnie się różniący od tego o który występowałeś w WZiZT to nie ma żadnego problemu. Jeśli natomiast nie jesteś zadowolony z narzuconych Ci urzędowo warunków (np. linia zabudowy, zasilanie w media itp.) to mogą być problemy- patrz mój poprzednik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.02.2003 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 mam narzuconą kalenicę równoległa do drogi, a upodobałem sobie projekt domu w kształcie litery T, gdzie krótsza i niższa kalenica jest tylko równoległa do drogi. A nie chcę stawiać "stodoły" tylko dom, który mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 21.02.2003 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Psiakrew, zdębiałem. Nie wiem co Ci doradzić z tą kalenicą. Być może ta niższa kalenica spełnia warunki jakie narzucił Ci urząd. Chyba rozchodziło im się o to, żeby Twój dom stał równolegle do drogi, a czy będzie on równolegle krótszym, czy dłuższym bokiem to nie ma to znaczenia? A pytałeś już w urzędzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.02.2003 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 pytałem architekta, który pracuje w UM i stwierdził, że odpada, bo ta kalenica równoległa powinna być nad częścią mieszkalną, a u mnie jest nad wejściem, garażem, pom. gosp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 21.02.2003 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Spróbuj jeszcze zadać konkretne pytanie temu gościowi :Murator Forum Index >> Przedstaw się, jeśli chcesz - Tworzymy mapę FORUM-owiczów >> Pracuję w Urzędzie pomogęJa już nic mądrego nie wymyślę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek200 22.02.2003 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2003 Dzięki Grzesiu za polecenie mnie.Hej Anonimowy. Moje zdanie jest takie. Wystąp jeszcze raz do Urzędu ale z wnioskiem o wyjaśnienie pisemne twoich wątpliwości (art. 113 §2 KPA - organ który wydał decyzję, wyjaśnia w drodze postanowienia na żądanie organu egzekucyjnego lub strony wątpliwości co do treści decyzji.). Otóż Decyzja o ustaleniu wzizt wydawana jest w oparciu o miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego. Jeżeli te obostrzenia co do usytuowania budynku wynikają wprost z planu miejscowego to są uzasadnione. I wówczas musisz się z tym pogodzić - taki urok okolicy. Ale jeżeli warunki szczegółowe nie wynikają z planu miejscowego, to są nieuzasdnione i powinny być zmienione.Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts