bary30 17.04.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 WitamMam pytanie do szanownych grupowiczów. Jakie są wasze opinie na temat takiego planu rozmieszczenia mebli i sprzętów w kuchni?http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/tx5f2gpfyhqwx52n.htmlPlan i wymiary na:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9fptqq5373xh4hri.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwal 17.04.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Witam Mam pytanie do szanownych grupowiczów. Jakie są wasze opinie na temat takiego planu rozmieszczenia mebli i sprzętów w kuchni? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/tx5f2gpfyhqwx52n.html Plan i wymiary na: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9fptqq5373xh4hri.html Wg mnie bardzo nie praktyczna ta wyspa jesli blat jest na jednym poziomie -miejsce do jedzenia i płyta kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 18.04.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Hej.wedlug mnie także,jesli to projektowal fachowiec to od razu go zwolnij, oczywiscie ze plyta grzejna nie moze byc na tej samej wysokosci co stól-jesli jest razem z nim na wyspie,a poza tym wyspa na takich delikatnych"nozkach"?sprawia wrazenie ze sie przewroci albo tak na zdjeciu tylko widac.i ten niczym nie uzasadniony koniec segmentu po prawej stronie-tylko dla kwiatka?(bo jesli tam jest np salon to moze warto zrobic zalamanie segmentu o 90stop. i tam umiescic plyte i krzesla bedzie fajna granica pomiedzy salonem a kuchnią) albo ta przerwa za piekarnikiem-doskonale miejsce na kurz tylko jak go posprzatasz?jesli masz duzą kuchnię to nie zaluj miejsca na duża wyspę-tym bardziej jesli ma sluzyc jako stól-tylko miejsce do jedzenia podnies wyżej-bedzie praktyczniej i bezpieczniej.pozdrawiam.. i sluchaj siebie to w koncu twoja kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 18.04.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 wyspa bez sensuzbyt mało szafek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bary30 18.04.2006 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 To jest taki wstępny projekt. Chciałby żeby kuchnia tak wygladała. Fachowcy liczą sobie 100 zł za wykonanie projektu, co prawda odliczają to później, no ale ja sobie wykombinowałem że sam wykonam projekt i zostawie w paru firmach z zapytaniem o koszt wykonania takich mebli. kiwalJaką wysokość twoim zdaniem powinienem przyjąć jaszczurkaZ prawej strony jest ściana, wejscie do kuchni z holu z lewej strony ten inny (kolor) prostokąt. Wyspę jeszcze nie dopracowałem nie mam zabardzo pomysłu jakie szafki. Ta szafka nad mikrofalą to moje niedopracowanie muszę to poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gali_13 18.04.2006 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Powiem szczerze że rodzice robili sobie kuchnie to dostali chyba 4 projekty i nic za nie nie płacili!!!!Może warto jeszcze poszukac dobrej firmy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 18.04.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 czesc.Bary a dlaczego sam projektujesz kuchnie -bez kobiety?kawaler???Pamietaj ,najwazniejsza regula w kuchni ciag roboczy czyli lodówka,zlew,kuchenka musza być ustawione w lini trojkata,tak dla wygody,a reszta jak sobie zamarzysz . ale wiesz co9 mam fajne zdjęcie kuchni zwyspą tez masz dużo miejsca więc fajnie by to wyglądalo,ale ........nie wiem jak wstawic zdjęcie.moze na maila? moj nr GG 8841574 będziesz mogl zobaczyc o co chodzi z ta podwojną wysokoscią blatu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Falki 19.04.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 A co, faceci nie mogą projektować kuchni? Bez żartów... To nie jest rodzenie dzieci, więc damy radę Nie lubię bardzo takich kategorycznych stwierdzeń, że coś musi być koniecznie tak albo siak. Trzymanie się ścisłych reguł prowadzi do powstania potworków projektowych w nietypowych wnętrzach. Ergonomia-tak, ale zdrowy rozsądek i wyobraźnia przede wszystkim Co do projektu: podoba mi się pomysł z wyniesieniem piekarnika wyżej, na poziom wzroku. Ale czy na pewno piekarnik koło lodówki? Niby teraz wszystkie sprzęty nieźle izolują, ale nie chciałbym tych dwóch rzeczy mieć bezpośrednio obok siebie. Mikrofalówka nie będzie łatwo dostępna, ale widziałem już postawioną na lodówce, więc chyba nie jest tak źle... Pod warunkiem, że masz/macie co najmniej 170cm wzrostu. Wyspa w obecnym kształcie nie jest dobrym pomysłem, raczej nie da się sprawnie połączyć funkcji blatu roboczego i stołu. Jak już się coś usmaży, to gdzie będzie odkładana np. gorąca patelnia? Komuś na talerz? Albo tłuszcz chlapiący tłuszcz na jedzących posiłek... Nie, nie, to nie jest dobry plan. Płyta powinna iść gdzieś na ciąg roboczy. Aha, z tym płaceniem za projekt to faktycznie ściema, ale wiem, że jest to forma przywiązania klienta do studia kuchennego - płacisz, ale jak u nich zamówisz, to odliczają od końcowej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.