Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

elita zielonookiej!!! czas na zmiane.chyba tak.

gula

Recommended Posts

• Odpowiedzi 255
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zielonooka Boginialbo O Matko Dyrektor ja tez w Ciebie wierzę :D ( i w twoich członków :lol: :wink: ) i chociażem dopiero sympatyk pragnę wstąpić w przezacne szeregi... :lol: :lol: , nawet jako pucybut ( z perspektywą na milionera :lol: :wink: )

Ludzie, dzięki Wam....,

alem się obśmiała...,

a dostałam dzisiaj info z banku, że zmniejszyli mi proponowaną kwotę kredytu o 70 tys. a ten wątek sprawił, że "uśmiech znowu zagościł na mojej smutnej dotąd twarzy" :lol: :lol: :lol:

Dyskusja o alkoholach (ach beherowka... :roll: :wink: )zaostrzyła apetycik i biegnę do lodówki sprawdzić czy mam rum tuzemski :lol: :lol: :wink: (jeśli ktoś nie zna polecam ten wyrób sąsiadów z pepsi... jest boski :roll: :lol: :wink: )

Istnienie forum ma swój głęboki sens 8)

thx

Ostatnio odświeżyłam wspomnienia smakowe z czasów studenckich, kiedy to pijalismy czeski rum, wtedy tuzemski. ::). Butelka litrowa kosztowała 7 zł :o :roll: :lol: .

Obwenie nazwa "tuzemski" została zastrzeżona, ale równie smaczny ( :wink: :lol: ) jest 50 % Rum Federico (bodajże):), za ok 10 zł. Nasza stopa życiowa się podniosła i teraz stać nas na pepsi do niego i robimy sobie drineczki :lol: :wink: Baaardzo smaczne, piję właśnie za "zdrowie" Millenium i innych banków (właściwie to za litość innych :lol: )

Wbrew pozorom kacyk jest po tym znikomy, ( np mój małzonek tylko po rumie nie miewa ich wcale, niezależnie od ilości :):):))

Polecam :wink: :lol:

serio?

ja uwielbiam taki jeden drink - mexykanski- MOJITO

i w nim wlasnie jest rum (ale chyba nie tuzemski- nie wiem)

skład : rum bialy, woda sodowa (ew sok z limonki) , cukier trzcinowy (lub syrop trzcinowy) , swieze listki mięty (czesc utłuczona zebu puscila sok a czesc dla ozdoby ) i limonka (do dekoracji)

rewelacja!

http://www.tasteline.com/document/files/dg_rom_mojito_222.jpg

NA ZDROWIE ! :wink:

:lol: :lol: :lol: Twój drink wygląda niczym kompozycja kwiatowo - owocowa :lol: , extra, ze składu też "widać", że smak musi być bajeczny :roll: :wink: , te listki mięty są intrygujące :lol: . Nie omieszkam przy nadarzającej się okazji spóróbowac mojito (zresztą gdzieś już o nim słyszałam w zaprzyjaźnionych kręgach) :lol:

dobry dobry :wink:

taki fajny na upaly bardzo odswiezajacy

a ja mięty generalnie nie lubie ale w tym..rewelacja

no to jeszcze raz :wink: na zdrowie zestresowanym po dluuugim tygodniu pracy :wink:

... taaaaaaa ... "sekta" vel "formacja" nam się rozrasta :lol: ...

... może zorganizujemy spotkanie "Pikieta Pod Drutami" ... poważnie, ... pogoda ładna, ... długi "weekend" niebawem, ...

... "pierwsiówki" i zapasowego kierowcę zabrać, ... "czwóreczkami marsz" jak na "formację" przystało ... śmigamy ?

pzdr

... do sarninki wszystko pasuje :lol:

... 20 i 21 maja w Kórniku doroczne "Spotkania z Białą Damą" ... oczywiscie, że zapraszam :lol: ... "bedziem z Maciejem K. wieprzaki i dziki grillować" :lol: ... może się jakaś sarninka również trafi :)

coś o sarenkach :) http://www.kuron.com.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=272&postdays=0&postorder=asc&start=0

pzdr