Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jak myślicie gdzie najlepiej zainwestować lekką nadwyżkę - gotówkową.

Nie odpowiada mi trzymanie na koncie. Myślałam o funduszach inwestycyjnych (w zeszłym roku ponoć niektóre doszły do 20-30%).

Jakie są teraz prognozy dla funduszy ?

Myślę o zaiwestowaniu na 2-3 lata.

Czy ktoś doradzi ?

https://forum.murator.pl/topic/52160-gdzie-zainwestowa%C4%87-got%C3%B3wk%C4%99-fundusze-inwestycyjne/

Najlepiej w jakiegoś męszczyznę. A tak na poważnie sukcesy funduszy wynikają z dużego wzrostu na giełdzie ale wcześniej czy później giełda zacznie spadać. Jeśli inwestycja w fundusze na 2-3 lata to raczej w te mniej agresywne, w których jest mały udział akcji a większy obligacji i innych instrumentów finansowych stabilnych. Jedank nie ma nic za darmo. Ryzyko mniejsze ale i mniejsze zyski.

Taki facetto, w którego sugerujecie inwestować to chyba nazwy godzien TRUTNIA lub "MĘSZCZyzny jakiegoś" (fajna pisownia -nawet nie wiedziałam, że tak można).

Najlepiej jak każdy inwestuje w siebie i bda o siebie i swoje. Facetowi można prezent uczynić, nawet i często, ale inwestować w niego ? Nigdy !

Toż to szacunek do siebie może zatracić i co wtedy..... frustracje, zgryzoty, wypadanie włosów, a potem niemoc .......

Pożartowali, a teraz pomówmy o inwestycjach finansowych. Może Arka ?

• 3 weeks później...
fundusze to dobry pomysł. Jeśli akcyjne to conajmniej 3 lata, mniej ryzykowne to zrównoważone w stabilnego wzrostu i obligacji będziesz inwestować na emeryturze :wink: Kupuj jak spadają, sprzedawaj jak drożeją (nie odwrotnie). Mbank ma niezły supermarket funduszy i dla niektórych brak opłat.
  • 1 month później...
Taki facetto, w którego sugerujecie inwestować to chyba nazwy godzien TRUTNIA lub "MĘSZCZyzny jakiegoś" (fajna pisownia -nawet nie wiedziałam, że tak można).

Najlepiej jak każdy inwestuje w siebie i bda o siebie i swoje. Facetowi można prezent uczynić, nawet i często, ale inwestować w niego ? Nigdy !

Toż to szacunek do siebie może zatracić i co wtedy..... frustracje, zgryzoty, wypadanie włosów, a potem niemoc .......

Całkowicie się zgadzam, jeden szczególik: to też się odnosi do kobiet.

Powiem więcej, nawet bardziej!!!!!!!!!!!!

:lol: