gabriela 21.02.2003 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Gdzie w woj.warm.mazursk. mozna kupic dobry klinkier, jakie macie doswiadczenie, jaki jest najlepszy i ile mniej wiecej kosztuje? Czy oplaci sie wozic z Niemiec ( tani transport), slyszalam, ze niektorzy tak robia.Bardzo prosze o rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.02.2003 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 jest tanszy klinkier w schwedt ( miescina 35 km od szczecina) w Praktikerze, ostatnio widziałam piękny piaskowy kolorek:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.02.2003 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Tesko, co to takiego? nazwa firmy? Sklepu?Jestem zainteresowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 21.02.2003 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Schwedt to takie niewielkie przyjemne niemieckie miasteczko zaraz za Odrą. Po stronie Polskiej jest Krajnik Dolny jeśli się nie mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.02.2003 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 No tak, czyli rozumiem,że jest to rodzaj importu. Dla nas w centrum raczej nie bardzo do osiągnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 21.02.2003 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Gdyby zamówienie było większe to może się opłacać. Ale jak sądzę warunkiem jest cały tir (a to ze 20 palet). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.02.2003 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Czy kolega coś sugeruje? Trzeba rozważyc,mhm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.02.2003 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2003 Jeżeli ściągniecie sami, to poważnie się zastanówcie. Znajomym hurtownia przysłała czerwony klinkier "z jednej dostawy" (wypalania). Był to czerwony ryflowany. Murarz nie sprawdził i nie "żąglował" cegiełkami i ... na ścianie były plamy w różnych kolorach. Skończyło się na tym, że hurtownia dostaczyła chyba 2 palety gratis, część muru rozebrano i zrobiono na nowo. Hurtownia też przestała współpracować z tamtym wytwórcom, to to była nie pierwsza wpadka. Co z tego typu - i innymi typami też - gwarancją u Was? Pytając się o najlepszy chyba lepiej nie kombinować z zaoszczędzeniem 5%. A pamiętacie jak to było z łuszczącym się klinkierem opisywanym w Muratorze? Gdzie był wyprodukowany? On chyba też jak ten czerwony "wielokolorowy" był wyprodukowany za zachodnią granicą. Przepraszam za tą odrobinę defetyzmu, ale ja planując klinkier, wiem ile nadziei (i kasy) na ekstra widok się w nim pokłada.Aha - "żonglerka" polega na braniu cegieł z różnych palet, żeby odcienie zginęły na ścianie. Należy ZAWSZE tak robić z jednolitym kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.02.2003 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2003 Poradź dobry klinkier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.02.2003 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2003 OPAL schwedt to nazwa miejscowosci lezy ona okolo 35 km od szczecina, a Praktiker to nazwa budowlanego marketu..ostatnio widzialam tam juz gotowe parapety z marmuru..taki na moje okna 150x150 grubosci 3 cm kodsztuje na nasze 100 zł..Klinkier w roznych kolorach...ale ten piaskowy boski:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.02.2003 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2003 OPAL ja zakupiłam w naszej hurtowni..klinkier burgund ryflowany..zlezy jak pada słoneczko..jaest albo szary albo koloru burgunda..az do brazu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts