Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

klinkier na ogrodzenie i komin

jaki klinkier zastosowałeś?  

9 użytkowników zagłosowało

1. 1. jaki klinkier zastosowałeś?

Recommended Posts

• 2 weeks później...
Gość m_ch_konto usunięte

Kropi ma rację. Najlepiej pojechać do specjalistycznej hurtowni. Głowa zaboli od różnorodności. Ja wybrałem ten, który mi pasował do dachu (z założenia komin miał się nie wyróżniać, choć wielu budujących uważa, że komin ma zdobić i kontrastować - dywagacja o gustach).

Zapytaj koniecznie o ciągłośc serii. Początkowo wybrałem CRH, ale okazało się, że już nie produkują wybaranego przeze mnie koloru. Ostatecznie Roben.

Pozdrawiam

• 1 month później...
  • 1 month później...

Kacperski, ja tez jestem pod wrazeniem tej pieknej cegly :lol: Czy masz ja moze u siebie? Jak sie sprawuje? Wlasnie wybieram cegle na komin, a potem na ogrodzenie i zastanawiam sie nad Siena Nova (kolor piaskowy) - bardzo podoba mi sie takie zestawienie do grafitowego dachu. Czy ktos jeszcze ma doswiadczenie z ceglami tej firmy? Czy cegle ryflowana moge dac na komin, czy nadaje sie tylko na ogrodzenie?

dzieki, asia

:lol: Witam- czy nikt nie zna pięknej cegły z Bogdanki firmy Ekoklinkier.Wspaniałe ciepłe kolory, odcienie karmelu, bursztynu.

Co do ciagłości - to jest natura ( wyjątek te malowane) i nigdy nie będą identyczne.

Pozdrawiam

Mam zbudowany cały dom z Sieny Nova z Ekoklinkieru, wyszło całkiem fajnie, ale uwaga seria ta nie ma cegły pełnej. Przy elewacji nie stanowiło to problemu, ale kominy , które tez zostały z niej wymurowane zaczeły przeciekac i wtedy usłyszeliśmy sugestie, iż jest to wina tej cegły , bo przez czapę komninową przesiąka woda , a że cegła nie jest pełna to cieknie dalej. Po zaimpregnowaniu czapy problem znikł. Pewną trudność nie rozwiązaną do tej pory stanowi tez wykończenie parapetów zew., które też są zrobione z tej cegły...widac z boku otwory...moze ktoś wymyślił jak to estetycznie załatać ( cegła ma kolor piaskowy )

• 4 weeks później...