Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podlogi wykonane z merbau

zender

Recommended Posts

Widze ze tutaj sa fachowcy w temacie merbau wiec pytam czy polozenie merbau w malenkiej toalecie (1,2x1,2) ma jakies wady? Bardzo podoba mi sie kolor tego drzewa i mysl ze nareszcie nie bedzie mi ciagnelo po stopach tez jest mila :lol:

Pozdrawiam

Poza "optycznym" zmniejszeniem podłogi nie ma żadnych wad. 8)

Widze ze tutaj sa fachowcy w temacie merbau wiec pytam czy polozenie merbau w malenkiej toalecie (1,2x1,2) ma jakies wady? Bardzo podoba mi sie kolor tego drzewa i mysl ze nareszcie nie bedzie mi ciagnelo po stopach tez jest mila :lol:

Pozdrawiam

A jeszcze jedno:

Chcesz lakierować czy olejować? Bo w zależności od wykończenia otrzymujemy merbau brązowy lub merbau czerwony.

Chcesz lakierować czy olejować? Bo w zależności od wykończenia otrzymujemy merbau brązowy lub merbau czerwony.

Dziekuje za odpowiedz :lol:

Poczatkowo myslalam o lakierowaniu, ale po przyswojeniu sobie wiadomosci z forum mysle o olejowaniu. gdzies pisales ze olejowany merbau nie zaskakuje zmiana koloru :wink: , prosze napisz jaki kolor bedzie po olejowaniu a jaki po lakierowaniu? Chyba o tym pisales ale przyznam sie ze juz nie mam sily szukac :oops:

Dziekuje :lol:

Olejowana podłoga jest bardziej stabilna kolorystycznie (z czasem może ściemnieć o ton lub 2). U ciebie w toalecie ściemnieje może nawet o 3 tony (sztuczne oświetlenie) - ale merbau wciąż będzie czerwono-brunatno-brązowy z mocno nasyconymi kolorami. :roll: