Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ksiazeczka mieszkaniowa -ile dostaliscie?

m.dworek

Recommended Posts

• 1 year później...
  • Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktoś może potwierdzić, że ten kalkulator w excelu podany kilka postów wcześnie oblicza choć przybliżone wartości?

Znalazłem też stonę http://mekk.waw.pl/mk/mieszkanie/mieszkanie_premia_tabela gdzie są podane historyczne wartości m2 i przybliżony sposób obliczania premii gwarancyjnej. Zarówno z kalkulatora, jak i z wskazówek z tej strony wychodzi mi, że dwie książeczki, które posiadam są warte po ok. 30-40 tys zł każda. Czy jest to możliwe, bo wszyscy piszą, że dostają premie w granicach kilku czy maksymalnie 20 tys.?

Na jednej z książeczek była tylko jedna wpłata w wysokości 36 tys. starych złotych dokonana w 1976r. - jak twierdzi mama, był to wówczas pełny wkład na mieszkanie lokatorskie M4. Zgodnie z tabelą cen odpowiadało to wartości ponad 9 m2.

Na drugiej wpłata w wysokości 32 tys. zł w 1979r. oraz wiele wpłat po 500 zł (mających realnie coraz mniejszą wartość) prawie do końca lat 80-tych.

Ktokolwiek dostał premię w takich wartościach, czy mam się nie nastawiać na taki przypływ gotówki przez zakończeniem budowy? Książeczki oddałem w banku do wyceny, ale dają sobie na to kilka tygodni.

• 11 months później...