majmaj 06.11.2018 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2018 Pytam bo dziwi mnie czemu mam stan oszczędności 24,3tys a premii 23,7. Czy premia nie powinna być wyższa od stanu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin1404 08.11.2019 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2019 Czy ktoś może potwierdzić, że ten kalkulator w excelu podany kilka postów wcześnie oblicza choć przybliżone wartości? Znalazłem też stonę http://mekk.waw.pl/mk/mieszkanie/mieszkanie_premia_tabela gdzie są podane historyczne wartości m2 i przybliżony sposób obliczania premii gwarancyjnej. Zarówno z kalkulatora, jak i z wskazówek z tej strony wychodzi mi, że dwie książeczki, które posiadam są warte po ok. 30-40 tys zł każda. Czy jest to możliwe, bo wszyscy piszą, że dostają premie w granicach kilku czy maksymalnie 20 tys.? Na jednej z książeczek była tylko jedna wpłata w wysokości 36 tys. starych złotych dokonana w 1976r. - jak twierdzi mama, był to wówczas pełny wkład na mieszkanie lokatorskie M4. Zgodnie z tabelą cen odpowiadało to wartości ponad 9 m2.Na drugiej wpłata w wysokości 32 tys. zł w 1979r. oraz wiele wpłat po 500 zł (mających realnie coraz mniejszą wartość) prawie do końca lat 80-tych. Ktokolwiek dostał premię w takich wartościach, czy mam się nie nastawiać na taki przypływ gotówki przez zakończeniem budowy? Książeczki oddałem w banku do wyceny, ale dają sobie na to kilka tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 28.10.2020 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2020 Skamieliny ale dalej żywe. To jak to jest z ta likwidacją książeczki z premią dzisiaj? W tym roku sejm coś tam rozszerzył sposoby na co można wydać ta premię. Gdzie można prosić o wyliczenie takiej premii? w pko bp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lude-k 30.10.2020 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2020 Gdzie można prosić o wyliczenie takiej premii? w pko bp? Tak w PKO BP. Ja dzwoniła na infolinię i można złożyć w każdym oddziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts